“Τυφλή τα τ’ ώτα τον τε νουν τα τ’ όμματ’ εστί”. Σε συντριπτική γελοιοποίηση εξελίχτηκαν οι εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια των εκπαιδευτικών που θέλησε να κάνει η Κεραμέως με τους φίλους της. Κάτι σαν οικογενειακή υπόθεση. Αφού ψήφισε μονοψήφιος αριθμός εκπαιδευτικών σ’ όλη την Ελλάδα (επί της %), δίνοντας έτσι ένα ηχηρό χαστούκι στην εκλεκτή των ιδιωτικών σχολείων.

Απέναντι στην Κεραμέως αντιπαρατάχτηκε με πρωτοβουλία του Εκπαιδευτικού Ομίλου το σύνολο των παρατάξεων σε ΔΟΕ και ΟΛΜΕ σ’ ένα ενιαίο μέτωπο αξιοπρέπειας, κηρύσσοντας αποχή από τις εκλογές παρωδία, μετατρέποντας την άτεγκτη –υποτίθεται– στάση της υπουργού σε λίθους, πλίνθους, κeράμους ατάκτως ερριμμένους. Η Κεραμέως νόμισε ότι μπορούσε ν’ ανοίξει το δρόμο για το νόμο Βρούτση σ’ ό,τι αφορά την ηλεκτρονική ψηφοφορία και προσπάθησε –σαν το ποντίκι που βρυχάται– να φοβίσει όλη την εκπαιδευτική κοινότητα και να ορίσει εκλογές για Υ/Σ ηλεκτρονικά και μέρα Σάββατο. Βρέθηκε σ’ ένα Βατερλώ!

Και μόνο το παραπάνω θα αποτελούσε ικανό λόγο αποπομπής της από το Υπ. Παιδείας. Ωστόσο για μας τα πολιτικά ζητήματα είναι άλλα. Είναι αυτά που σχετίζονται με το κλείσιμο των σχολείων και τη μετατροπή της ζώσης διδασκαλίας σε τηλεργασία, με τις ελάχιστες προσλήψεις εκπαιδευτικών, με το ότι χιλιάδες παιδιά ξένων και ντόπιων βρίσκονται έξω από τις σχολικές δομές, με το ότι η κυβέρνηση αξιοποιώντας την πανδημία επιβάλλει στην κοινωνία χουντικές συνθήκες ζωής.

Η συντριπτική ήττα της Κεραμέως δείχνει περίτρανα πως όταν ένας κλάδος ενωθεί και αγωνιστεί, κανένας δεν μπορεί να τον σταματήσει. Το μάθημα της 7ης Νοεμβρίου στην εκπαίδευση πρέπει να είναι πηγή έμπνευσης για όλους τους εργαζόμενους. Η αποχή που κήρυξε η εκπαιδευτική κοινότητα ήταν η καλύτερη απάντηση στα κυβερνητικά δολώματα. Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος χαιρετίζει θερμά όλους όσους γύρισαν την πλάτη στις ασχήμιες της Υπ. Παιδείας και πολύ περισσότερο εκείνους που από την πρώτη στιγμή κράτησαν θαρραλέα και ανυπόταχτη στάση. Σ’ αυτό το δρόμο πρέπει να συνεχίσουμε.

Ενωμένοι, οργανωμένοι και αποφασισμένοι. Γιατί το δίκιο είναι με το μέρος μας.

Εκπαιδευτικός Όμιλος – Αντιτετράδια της Εκπαίδευσης

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το