Εκπαιδευτικός Όμιλος Συνταξιούχων

Όχι στην καταστρατήγηση των αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης!

Να μην γίνουμε απολογητές καμιάς ιμπεριαλιστικής επέμβασης!

Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε! Με ανακοίνωσή της η Ενωτική Κίνηση Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών, νομιμοποίησε το πραξικόπημα που αποφάσισε ο πρόεδρος του Δ.Σ. της ΠΕΣΕΚ, με την απόρριψη της συμβιβαστικής πρότασης που καταθέσαμε στη συνεδρίαση του Δ.Σ. στις 15/6.

Συγκεκριμένα, στην πρόταση της πλειοψηφίας για την ανακοίνωση της ΠΕΣΕΚ για το συλλαλητήριο στις 24/6, στην τελευταία παράγραφο που αφορά τις εξελίξεις για τον πόλεμο στην Ουκρανία και την εμπλοκή της χώρας μας σ’ αυτόν, γίνεται μονόπλευρη αναφορά στις εγκληματικές ευθύνες του ΝΑΤΟ και της δυτικής συμμαχίας και αποκρύπτεται ο ρόλος της Ρωσίας σαν εισβολέα στην Ουκρανία.

Η απόφαση αυτή του Δ.Σ. καταστρατηγεί την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του σωματείου μας, που καταδίκασε την ρώσικη εισβολή όπως και τον βρόμικο ρόλο των δυτικών στο πόλεμο της Ουκρανίας.

Προσπαθήσαμε με μια γενική τοποθέτηση (η πρόταση δημοσιεύεται στο τέλος της ανακοίνωσης)που καταδίκαζε γενικά τις ξένες επεμβάσεις στην Ουκρανία να καλύψουμε και τις δύο αποφάσεις- ψηφίσματα της ταχτικής μας Γ.Σ. Δυστυχώς οι εκπρόσωποι της Ενωτικής Κίνησης δεν δέχτηκαν την προσπάθεια αυτή, «διαβάζοντας» μονομερώς τις αποφάσεις της Συνέλευσης.

Μετά από τις εξελίξεις αυτές καταγγέλλουμε την αντιδημοκρατική συμπεριφορά της πλειοψηφίας του Δ.Σ. Καλούμε το προεδρείο του σωματείου να αναρτήσει τα ψηφίσματα της Γ.Σ. στο site της ΠΕΣΕΚ άμεσα, αφού δεν έχει κανένα δικαίωμα να αποκρύπτει τις αποφάσεις του σωματείου μας.

Τέλος δηλώνουμε ότι δεν πρόκειται να ανεχθούμε τις αυταρχικές συμπεριφορές και κυρίως απ’ την πλευρά του προέδρου. Δεν πρόκειται να παίξουμε το ρόλο του «μαϊντανού» στο συμβούλιο και θα αντιδράσουμε με κάθε τρόπο. Δεν αμφισβητούμε τους συσχετισμούς που έχουν διαμορφωθεί  μετά τις εκλογές, ούτε όμως και μας φοβίζουν. Είμαστε βέβαιοι ότι μέσα από τις γενικές συνελεύσεις, που αποτελούν και τον πιο πιστό εκφραστή των αναγκών των συναδέλφων, θα αποκαλυφθεί η πραγματική τους διάθεση.

Η πρόταση μας για την επίμαχη παράγραφο

Και ενώ η λιτότητα και η ακρίβεια μας έχει γονατίσει και τα τύμπανα του πολέμου ηχούν στη γειτονιά μας, η κυβέρνηση μας εμπλέκει στον πόλεμο, όχι μόνο στέλνοντας όπλα στην Ουκρανία, αλλά συνεχίζει την τακτική της προηγούμενης κυβέρνησης και παραχωρεί λιμάνια και βάσεις στο ΝΑΤΟ, γεγονός που θα πληρώσουμε ακριβά, αν ο πόλεμος γενικευθεί. Καταδικάζουμε τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στην Ουκρανία που τις συνέπειές της πληρώνουν οι λαοί της περιοχής με λουτρό αίματος. Ταυτόχρονα όμως έχουμε καθήκον να απαιτήσουμε τώρα την απεμπλοκή της χώρας μας απ’ την εγκληματική συμμαχία του ΝΑΤΟ που θέλει να κάνει υποχείριες όλες τις χώρες, υποδαυλίζοντας καθημερινά πολέμους σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Η αποτροπή των εγκληματικών ιμπεριαλιστικών σχεδίων μέσα από ένα πλατύ αντιιμπεριαλιστικό-αντιπολεμικό κίνημα είναι η μοναδική απάντηση για τους λαούς όλου του κόσμου.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το