Νέο ατόπημα της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΠΕΣΕΚ (Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών)

Σχετικά με τη θέση της ΠΕΣΕΚ για την απεργία της 6ης Απρίλη

 Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ΔΣ της ΠΕΣΕΚ για την απεργία της 6ης  του Απρίλη αναφέρει τα εξής: ..«Είμαστε σε πόλεμο, ισχυρίζεται  η κυβέρνηση, και δεν εννοεί μόνο τον πόλεμο που προέκυψε από το ΝΑΤΟ  και τις φασιστικές προκλήσεις στους λαούς της Ρωσίας και της Ουκρανίας, για τον οποίο ζητάμε να σταματήσει το συντομότερο  δυνατόν». Ώστε κατά το ΔΣ της ΠΕΣΕΚ ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι αποτέλεσμα των φασιστικών προκλήσεων του ΝΑΤΟ και δεν υπάρχει εισβολή της Ρωσίας σε μια κυρίαρχη χώρα!

Δεν κατανοούμε ποιες είναι οι ανάγκες και ποιοι είναι οι συσχετισμοί που διαμορφώνονται μέσα στο ΔΣ, όμως η ωμή παραποίηση της πραγματικότητας προσβάλλει τη νοημοσύνη μας, αλλά και τα δημοκρατικά αισθήματα των συναδέλφων μας. Εμείς πάντα καταγγέλλουμε τα εγκλήματα του ΝΑΤΟ  σε κάθε γωνιά του κόσμου, όμως το γεγονός αυτό σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογεί μία άλλη ιμπεριαλιστική δύναμη, τη Ρωσία, να εισβάλλει σε μια ξένη χώρα και να την διαλύει με οποιαδήποτε δικαιολογία και αν προβάλλει!

Υποστηρίζουμε σθεναρά την άποψη που λέει ότι οι λαοί δεν έχουν ανάγκη από προστάτες και θεωρούμε ότι είναι τουλάχιστον επικίνδυνη η άποψη που ζητάει να στηρίξουμε τον ένα ιμπεριαλιστή για πολεμήσουμε δήθεν τον άλλο! Οφείλει μια καθαρή απάντηση στο ζήτημα αυτό. Αναμένουμε!

Στην ίδια ανακοίνωση υπάρχει κατά τη γνώμη μας μια σωστή κατά βάση θέση που όμως μοιάζει με το μετέωρο βήμα του πελαργού! Αναφέρει λοιπόν η ανακοίνωση: « Η  Π.Ε.Σ.ΕΚ   πάντα καλεί  τα μέλη της στους δρόμους, θεωρώντας ότι   το ζητούμενο  είναι  ο ενωτικός  και μαζικός αγώνας των εργαζομένων και συνταξιούχων. Επανειλημμένα έχουμε διακηρύξει ότι οι μικροπολιτικές σκοπιμότητες με τις χωριστές συγκεντρώσεις δε βοηθούν. Στις 6 Απριλίου  οι συνάδελφοι συνταξιούχοι συμμετέχουν μαζικά στις απεργιακές συγκεντρώσεις. Επαφίεται στον καθένα μας να κρίνει το πώς».

Αναγνωρίζει λοιπόν το ΔΣ της ΠΕΣΕΚ  την ανάγκη του ενωτικού και μαζικού αγώνα των εργαζομένων και συνταξιούχων, ενάντια στις μικροπολιτικές σκοπιμότητες των ξεχωριστών συγκεντρώσεων. Όμως ταυτόχρονα δεν παίρνει την ευθύνη να καλέσει στη συγκέντρωση των σωματείων και να παρέμβει με το δικό της πανό και την ανακοίνωση της και καλεί τους συναδέλφους να πάρουν μέρος στην απεργία και ο κάθε ένας να πάει όπου θέλει!

Νομίζουμε ότι η ανακοίνωση της ΠΕΣΕΚ αποτελεί ένα μικρό βήμα στην κατεύθυνση προς τα μπρος και ένα μεγάλο βήμα προς τα πίσω!

 5 Απρίλη 2022

 Εκπαιδευτικός Όμιλος Συνταξιούχων

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το