Για μια ακόμα φορά ο αγωνιστής εκπαιδευτικός Γιώργος Καββαδίας βρέθηκε στο στόχαστρο του διοικητικού μηχανισμού της εκπαίδευσης.  Αυτή τη φορά «ζητούνται διευκρινίσεις» για απόσπασμα άρθρου με τίτλο: «Βιαστική διευθύντρια στέλεχος της ΔΑΚΕ μπήκε στην τάξη για αξιολόγηση!». Είναι φανερό ότι χρησιμοποιούν τον διοικητικό μηχανισμό της εκπαίδευσης ως κομματικό εργαλείο τιμωρίας όσων αντιστέκονται στην εκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης και ασκούν κριτική σε (και «συνδικαλιστικά») στελέχη της, ακόμα και όταν δεν αναφέρονται ονόματα.

Η δίωξη του Γιώργου Καββαδία έχει σαφή πολιτική στόχευση. Πρόκειται για μια συνεχή επίθεση αυταρχισμού στο πρόσωπο ενός παλιού και καταξιωμένου αγωνιστή, με στόχο να απλωθεί το μήνυμα της φίμωσης σε μια περίοδο που οι εκπαιδευτικοί αναμετρώνται με τις πιο ολέθριες κυβερνητικές πολιτικές που σχεδιάστηκαν ποτέ για το δημόσιο σχολείο.

Η κλιμάκωση της έντασης της καταστολής και του αυταρχισμού ενάντια στην πολιτική και συνδικαλιστική δράση και μάλιστα σε διαφορετικές περιοχές στην Ελλάδα, σε διαφορετικές ΔΙΔΕ και ΔΙΠΕ αποτελεί συνέχεια των αλλεπάλληλων προσφυγών του ΥΠΑΙΘΑ στα δικαστήρια, προκειμένου να ποινικοποιήσει, να βγάλει παράνομες τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που αποφάσιζαν οι Ομοσπονδίες  και τα σωματεία. Είναι προφανές  ότι επιχειρείται η ποινικοποίηση της ελεύθερης έκφρασης γνώμης και  άσκησης κριτικής, η απαγόρευση της πολιτικής και συνδικαλιστικής δράσης.

Οι διώξεις είναι η συνέχεια των αντιδραστικών – απεργοκτόνων νόμων των προηγούμενων κυβερνήσεων και της σημερινής θέτοντας όλο και μεγαλύτερα εμπόδια στην κήρυξη απεργίας, στη διοργάνωση συγκέντρωσης, στην πραγματοποίηση κινητοποίησης.

Η αφωνία και η αδράνεια του συνδικαλιστικού κινήματος μπροστά σε φαινόμενα εκφασισμού, σε τέτοιους μάλιστα καιρούς, γίνεται ένα ακόμη χτύπημα για το εκπαιδευτικό και συνδικαλιστικό κίνημα. Το ζήτημα της πειθαρχικής δίωξης πρέπει τώρα να γίνει υπόθεση όλου του συνδικαλιστικού κινήματος. Γιατί διώκεται η ελεύθερη έκφραση και οι αγώνες των εργαζομένων.

Πρέπει αμέσως η ΟΛΜΕ να αναλάβει πρωτοβουλίες, όχι μόνο για να υπάρξει συντριπτική καταγγελία συνολικά των διώξεων. Για να ληφθούν οι αναγκαίες αποφάσεις ενιαίων μαζικών αγωνιστικών κινητοποιήσεων.

  • Όχι στην ποινικοποίηση της ελεύθερης έκφρασης!
  • Όχι σε κάθε μέτρο εκφασισμού! Κανένας εφησυχασμός!
  • Να σταματήσει ΤΩΡΑ κάθε πειθαρχική δίωξη.
  • Να σταματήσει η βιομηχανία διώξεων της ΔΔΕ Πειραιά. Και σε κάθε Διεύθυνση Εκπαίδευσης!
  • Η ΟΛΜΕ, μαζί με τη ΔΟΕ και την ΑΔΕΔΥ, να προχωρήσουν τώρα στις αναγκαίες αποφάσεις και κινητοποιήσεις.
  • Καλούμε κάθε πρωτοβάθμιο σωματείο, κάθε προοδευτική δύναμη, να σημάνει συναγερμό.
  • Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές! Δεν θα περάσει η επιχείρηση φίμωσης και καταστολής. Αλληλεγγύη στους διωκόμενους αγωνιστές!
  • ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ-ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 21/3 18:30 στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ – αντιτετράδια της εκπαίδευσης

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το