Η φίμωση του λόγου και η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης δεν θα περάσουν!

Ο ΔΔΕ Πειραιά να αποσύρει τώρα όλες τις διώξεις!

Ο αγωνιστής εκπαιδευτικός Γιώργος Καββαδίας βρέθηκε και αυτός με τη σειρά του στο στόχαστρο του «νεοφώτιστου» Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΔΕ) Πειραιά. Ο Γ. Καββαδίας μέλος του Εκπαιδευτικού Ομίλου και συντάκτης στο περιοδικό «Αντιτετράδια της Εκπαίδευσης» είναι στέλεχος του εκπαιδευτικού κινήματος με συνεισφορά και δράση στους αγώνες του εδώ και τρεις δεκαετίες. Φωτεινό παράδειγμα Δασκάλου που διδάσκει με την αγωνιστική  του στάση, με πλούσια συμβολή στον ιδεολογικό και θεωρητικό εξοπλισμό του εκπαιδευτικού  κινήματος απέναντι στην κυρίαρχη αντιεκπαιδευτική πολιτική.

Είναι το τέταρτο περιστατικό ακραίου αυταρχισμού, απόπειρας τρομοκράτησης, φίμωσης και ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης από τη μεριά του ΔΔΕ Πειραιά. Η αρχή έγινε όταν ο εν λόγω ΔΔΕ παρέπεμψε στο πειθαρχικό τους δύο διευθυντές του 8ου γυμνασίου Πειραιά και 3ου γυμνάσιου Περάματος επειδή συμμετείχαν στην απεργία – αποχή που έχει κηρύξει η ΕΛΜΕ Πειραιά, ενεργοποιώντας τις αντισυνδικαλιστικές – αντιδημοκρατικές διατάξεις του ν. «Χατζηδάκη». Μπροστά στην άμεση και αποφασιστική κινητοποίηση της ΕΛΜΕ Πειραιά, την παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησε για να υπερασπίσει το συνάδελφο, ο ΔΔΕ «απάντησε» με νέα απόπειρα δίωξης αυτή τη φορά σε βάρος ενός από τα μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ, κλιμακώνοντας έτσι την αυταρχική του συμπεριφορά. Ο συν. Γιώργος Καββαδίας είναι το τέταρτο κατά σειρά περιστατικό της αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς του ΔΔΕ Πειραιά. Τον καλεί να δώσει «έγγραφες εξηγήσεις» και μάλιστα μέσα στο ασφυκτικό χρονικό πλαίσιο των 3 ημερών, με το πρόσχημα της «συκοφάντησης».

Ο ΔΔΕ Πειραιά αντλεί το θράσος αυτό από την πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ και της ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ. Ενεργώντας ως «βασιλικότερος του βασιλέως» ακολουθεί πιστά την πρακτική της Κεραμέως, η οποία όχι μία, ούτε δύο αλλά πέντε φορές έσυρε τους εκπαιδευτικούς και τις Ομοσπονδίες τους στα δικαστήρια για να ποινικοποιήσει τη συνδικαλιστική δράση, εξαπολύοντας ταυτόχρονα μια ανελέητη τρομοκρατία για να υποτάξει το εκπαιδευτικό κίνημα. Την ίδια και απαράλλαχτη πρακτική εφαρμόζει τώρα ο ΔΔΕ διώκοντας τον Γ. Καββαδία και τους άλλους συναδέλφους εκπαιδευτικούς.

Ποιο είναι όμως το «παράπτωμα» στο οποίο υπέπεσε ο Γ.Κ; Ότι δεν κάθισε «φρόνιμα» και πως «δεν συνεμορφώθη προς τας υποδείξεις» της Διοίκησης. Αντίθετα όρθωσε το ανάστημά του και με ασπίδα και λόγχη το δημόσιο λόγο του στηλίτευσε τον αυταρχισμό του ΔΔΕ, υπεράσπισε τους συναδέλφους του που διώκονται. Ύψωσε τείχος απέναντι στην προσπάθεια της Διοίκησης να ποινικοποιήσει τη συνδικαλιστική δράση, να διαμορφώσει ένα καθεστώς φόβου και τρόμου σε όσους απεργούν και αντιστέκονται στην αντιδραστική – αντιεκπαιδευτική πολιτική. Υπεράσπισε το αναφαίρετο δημοκρατικό δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση γνώμης.

Απ’ ότι φαίνεται όμως ο ΔΔΕ Πειραιά έχει διαφορετική άποψη και όποιος δεν συμφωνεί με τη δική του πρέπει να καταστέλλεται. Δεν χάνει ευκαιρία να δείξει τη δυσανεξία του στην δημόσια κριτική που του γίνεται για την αντιδημοκρατική και αντισυνδικαλιστική του συμπεριφορά και στάση απέναντι στους εκπαιδευτικούς, στους μαθητές και το σωματείο. Η στάση του αυτή, τα πογκρόμ των διώξεων στα οποία έχει επιδοθεί το τελευταίο διάστημα δικαιώνουν όμως απολύτως τις καταγγελίες της ΕΛΜΕ Πειραιά και των εκπαιδευτικών. Ο ίδιος με τη συμπεριφορά του επιβεβαιώνει όσα του προσάπτουν. Αντί λοιπόν ο ΔΔΕ να «διαμαρτύρεται» για «συκοφαντία» όταν τον καταγγέλλουν για αντιδημοκρατική συμπεριφορά, ότι αντιμετωπίζει μαθητές και εκπαιδευτικούς σαν «λογαχός σε στρατώνα» εφαρμόζοντας το δόγμα «νόμος και τάξη», ας κοιταχτεί καλύτερα στον καθρέφτη. Καλούμε όλα τα εκπαιδευτικά σωματεία και κάθε δημοκράτη εκπαιδευτικό να καταγγείλουν την απαράδεκτη και αυταρχική στάση του ΔΔΕ Πειραιά! Η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ να πάρουν τώρα θέση απέναντι στις απανωτές προκλητικές ενέργειες του ΔΔΕ. Οι απειλές και οι διώξεις δεν μας τρομοκρατούν! Απαιτούμε να παρθεί τώρα πίσω η δίωξη απέναντι στο Γ. Καββαδία και σε όσους εκπαιδευτικούς βρίσκονται στο στόχαστρο του ΔΔΕ Πειραιά!

Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές!

Εκπαιδευτικός Όμιλος

Αντιτετράδια της εκπαίδευσης

Πηγή: Αντιτετράδια της εκπαίδευσης

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το