Βραβεία εκπαιδευτικών της χρονιάς! Education Leaders Awards επί το ελληνικότερο, γιατί αν δεν υπάρχει ένα βαρύγδουπο όνομα χάνουν σε λάμψη και αξία! Φωτογραφίες με την πρόεδρο της Επιτροπής, την αξιοσέβαστη στον εκπαιδευτικό κόσμο τέως υπουργό Παιδείας, και φωτοτυπίας, Άννα Διαμαντοπούλου. Θέλετε κι άλλη λάμψη-glamour; Εμπειρογνώμονες, εκπρόσωποι εκπαιδευτικών φορέων και πανεπιστημιακοί στο πλευρό της προέδρου για να προσδώσουν την απαραίτητη εγκυρότητα κι επιστημονικότητα.

Βραβεύτηκαν λοιπόν δύο εκπαιδευτικοί για τις βέλτιστες πρακτικές τους. Η στήλη απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς της Βόρειας Ελλάδας, και όχι μόνο. Εννοείται πως απευθύνεται και σε μη εκπαιδευτικούς. Ακούστε ποιες είναι οι βέλτιστες πρακτικές των εκπαιδευτικών που βγήκαν νικητές από το «στόμα» των εμπνευστών του «εκπαιδευτικού διαγωνισμού» …έτσι για παραδειγματισμό.
«Μετά από συνεχείς αιτήσεις σε μεγάλες εταιρίες της χώρας, το σχολείο δέχθηκε δωρεές είτε χρηματικές είτε υλικές. Οι πρώτες μετουσιώθηκαν σε ολοκαίνουρια επιτραπέζια, αθλητικό υλικό, υλικά για κατασκευές και χειροτεχνίες, εργαστηριακό εξοπλισμό. Οι δεύτερες (καρέκλες, τραπέζια, ερμάρια, ντουλάπες, καινούριοι υπολογιστές) έκαναν πιο λειτουργικές τις τάξεις για μαθητές και εκπαιδευτικούς αλλά κυρίως συνεισέφεραν στη δημιουργία αίθουσας υπολογιστών».

«Ημέρα Σάββατο, δάσκαλοι και σύλλογος γονέων καθάρισαν τις αποθήκες από τη μούχλα και τα ποντίκια, πέταξαν ένα τόνο άχρηστων πραγμάτων που μούχλιαζαν και καταλάμβαναν χώρο, αλλάζοντας ριζικά την εικόνα του σχολείου».

«Ύστερα από δωρεές εκδοτικών οίκων, η σχολική βιβλιοθήκη απέκτησε 85 ολοκαίνουρια βιβλία».
Συγχωρήστε μας για την απόλυτη αντιγραφή, αλλά έτσι έχουν τα πράγματα. Κι εσείς οι φίλοι εκπαιδευτικοί ακούστε το καλά και αντιγράψτε τις πρακτικές, τις βέλτιστες, αν θέλετε να βραβευτείτε. Πάρτε μία μικρή γεύση ποιες πρακτικές θεωρούνται άξιες και μη βαυκαλίζεστε να μορφώσετε τα παιδιά του κοσμάκη. Στον κόσμο της εκπαίδευσης που σχεδιάζουν και οικοδομούν από κοινού όλοι οι νεοφιλελεύθεροι φωστήρες, εκπρόσωποι των κυρίαρχων και εκμεταλλευτών του λαού μας, δεν υπάρχει θέση για τον εκπαιδευτικό που αγωνίζεται καθημερινά να μορφώσει. Δεν υπάρχει πολύ περισσότερο θέση για τον εκπαιδευτικό που αγωνίζεται για ένα άλλο, καλύτερο, αύριο.
Ας μη το πολυκουβεντιάζουμε. Καμία σχέση δε θέλουμε με τα κάλπικα βραβεία τους, την κάλπικη πολιτική τους, την ψευτιά τους. Εμείς θα συνεχίσουμε να δίνουμε τα δικά μας σε όσες και όσους δε σκύβουν το κεφάλι.

Ματιές… από τη Βόρεια Ελλάδα

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το