ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΔΟΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΛΜΕ

ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΣΠΑΜΕ ΤΗΝ  ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

To Σάββατο 12/1/2019 έγινε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, για την άγρια κυβερνητική καταστολή απέναντι στην πορεία των εκπαιδευτικών που είχε σαν αποτέλεσμα να τραυματιστούν διαδηλωτές  ενώ άλλοι να παρουσιάσουν αναπνευστικά προβλήματα. Συμμετείχαν  σύλλογοι Π.Ε., ΕΛΜΕ και με απόφασή της η κατάληψη αναπληρωτών – αδιόριστων της πρυτανείας του ΕΚΠΑ.

Αρχικά η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου αρνήθηκε να δεχθεί αντιπροσωπεία της συγκέντρωσης, παραπέμποντάς την σε διοικητικούς υπαλλήλους. Μετά από επίμονη απαίτηση συναντήθηκαν με την υπουργό κ. Γεροβασίλη, πρόεδροι σωματείων, ΕΛΜΕ και μέλη των Δ.Σ. της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ.

Η αντιπροσωπεία απαίτησε από την υπουργό να αναλάβει τις πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης για την άγρια επίθεση στους διαδηλωτές που από τύχη δεν οδήγησε σε θύματα. Η υπουργός αρνήθηκε, παρόλο που η κυβέρνηση δεν επέτρεψε στην πορεία να φτάσει στο μέγαρο Μαξίμου και  να συναντηθεί με αντιπροσωπεία των απεργών. Την ίδια στιγμή η ίδια παραδέχτηκε ότι η ρίψη χημικών ήταν τυφλή και καταμετρήθηκαν τουλάχιστον 16 χειροβομβίδες κρότου λάμψης και δακρυγόνων ενώ προσπάθησε να αποδώσει ευθύνες στους διαδηλωτές για βίαιη συμπεριφορά.

Βίαιη και καταστροφική είναι η πολιτική της τρομοκρατίας και της καταστολής στην οποία επιδίδεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ για να περάσει την πολιτική ΕΕ – ΟΟΣΑ για απολύσεις, φτώχεια, χτύπημα της δημόσιας εκπαίδευσης.

Δηλώσαμε, πριν την αποχώρησή μας, ότι η κυβέρνηση θα μας βρίσκει συνεχώς απέναντί της. Προειδοποιήσαμε να μην τολμήσουν, κυβέρνηση και δυνάμεις καταστολής, να επαναλάβουν το ίδιο σκηνικό στις επόμενες κινητοποιήσεις.

Φραγμό στην κυβέρνηση και την πολιτική της βάζουν οι αποφασιστικός αγώνες των εκπαιδευτικών, της νεολαίας και των εργαζομένων.

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟΠΡΟΣΟΝΤΟΛΟΓΙΟ ΕΚΤΡΩΜΑ

Μόνιμοι μαζικοί διορισμοί όλων των αναπληρωτών ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία

Μόρφωση – δουλειά για όλους

Συμμετέχουμε όλοι το Σάββατο και την Κυριακή στις δράσεις

της κατειλημμένης Πρυτανείας.

ΟΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 14/1

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 1.30 μ.μ.. ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Δινοπούλου Βαγγελίτσα, αναπληρώτρια, ΔΣ ΔΟΕ

Κλιάφα Άρτεμις, ΔΣ ΔΟΕ

Ζαγανίδης Χρήστος, ΔΣ ΟΛΜΕ

Ιωαννίδου Γιώτα, ΔΣ ΟΛΜΕ

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το