Η εγκύκλιος για την διανομή των βιβλίων ζητάει οι υπεύθυνοι για τα βιβλία να είναι σε ετοιμότητα από τις 19 Ιουλίου μέχρι τις 10 Αυγούστου  και όχι σε μέρα εφημερίας του σχολείου (!)

Διαβάστε:

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΠΡΟΣ: Διευθύνσεις Δ/θμιας Εκπ/σης – Γενικά Λύκεια & Επαγγελματικά Λύκεια (μέσω των Δ/νσεων Δ.Ε.) – Σιβιτανίδειο Δημόσια Σχολή Τεχνών και
Επαγγελμάτων

Διανομή διδακτικών βιβλίων Γενικού και Επαγγελματικού Λυκείου (εκτός Ειδικοτήτων) για το σχολικό έτος 2021-2022

Σας ενημερώνουμε ότι η διανομή των διδακτικών βιβλίων Γενικού και Επαγγελματικού Λυκείου (εκτός Ειδικοτήτων) για το σχολικό έτος 2021-22 προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί από τη Δευτέρα 19 Ιουλίου έως την Τρίτη 10 Αυγούστου 2021.
Λόγω των ιδιαιτέρων συνθηκών που βρίσκεται η χώρα μας και προκειμένου να πραγματοποιηθεί απρόσκοπτα η διανομή, θα πρέπει να τεθούν στη διάθεση του ΙΤΥΕ-Διόφαντος τα στοιχεία επικοινωνίας των Διευθυντών των σχολικών μονάδων και των υπευθύνων των Κέντρων Διανομής, ώστε μετά από τηλεφωνική επικοινωνία, εντός τριών (03) ημερών προ της
παράδοσης των διδακτικών βιβλίων, να ορίζεται η ακριβής ημερομηνία παράδοσης (ανεξάρτητα από τις ημέρες εφημερίας).
Παρακαλούνται οι Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να συγκεντρώσουν τα στοιχεία επικοινωνίας ανά σχολική μονάδα Λυκείων (Ονοματεπώνυμο Διευθυντή, Κινητό τηλέφωνο, Προσωπικό e-mail, Ονοματεπώνυμο υπευθύνου εκπαιδευτικού παραλαβής βιβλίων (ή
αναπληρωτή), κινητό τηλέφωνο, Προσωπικό e-mail).

Η κατάσταση αυτή θα πρέπει να κοινοποιηθεί ηλεκτρονικά σε excel (στη μορφή που επισυνάπτεται) το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021 στην ηλεκτρονική διεύθυνση των εκδόσεων ΙΤΥΕ-Διόφαντος:
infopublications@cti.gr.

Επειδή δεν είναι πρακτικά εφικτό να καθοριστεί η ώρα της παράδοσης, παρακαλούνται οι εκπαιδευτικοί, που θα παραλαμβάνουν τα βιβλία την καθορισμένη ημερομηνία κατόπιν συνεννόησης με το ΙΤΥΕ-Διόφαντος, να βρίσκονται στις σχολικές μονάδες κατά τις ώρες 8.00-14.00.
Διευκρινίζεται πως τα παραπάνω αφορούν μόνο τις σχολικές μονάδες που κατά την Κύρια Διανομή παραλαμβάνουν απευθείας από το ΙΤΥΕ Διόφαντος και όχι μέσω Κέντρων Διανομής.
Σημειώνεται ότι ο χρόνος διανομής ενδέχεται να παραταθεί και να συνεχιστεί από τη Δευτέρα 23 έως και την Τρίτη 31 Αυγούστου 2021. Σε αυτή την περίπτωση, θα υπάρξει σχετική ενημέρωση.

ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ
ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Π/ΘΜΙΑΣ,
Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ
ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΠΤΣΗΣ

Καταγγελία της ΕΛΜΕ Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ-ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ-ΜΟΣΧΑΤΟΥ για το θέμα της παραλαβής των βιβλίων της επόμενης σχολικής  χρονιάς

     Σύμφωνα με  ενημέρωση που έχει λάβει η ΕΛΜΕ μας από διάφορα σχολεία, προγραμματίζεται η αποστολή των σχολικών βιβλίων για το νέο σχολικό έτος (2021-2022) σε ημέρες που τα σχολεία θα είναι κλειστά, λόγω καλοκαιριού.

    Υπενθυμίζουμε ότι για τη ΔΙΔΕ Δ΄ Αθήνας έχει οριστεί σαν ημέρα θερινής υπηρεσίας η Τετάρτη. Τότε και μόνο τότε ανοίγουν τα σχολεία και ως εκ τούτου, μόνο τότε μπορεί να γίνει η παραλαβή των βιβλίων.

    Σε διαφορετική περίπτωση, οι εκπαιδευτικοί δεν είναι υποχρεωμένοι να βρίσκονται στο σχολείο, γιατί αυτό δεν μπορεί να λειτουργεί άλλη μέρα πλην της Τετάρτης.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το