Σχεδόν 700 εκατομμύρια παιδιά σε ολόκληρο των κόσμο εξακολουθούν να βιώνουν τη βίαιη ενηλικίωση. Εργάζονται, πεθαίνουν, κυοφορούν, έχουν εξαναγκαστεί σε γάμο ή δεν παρακολουθούν τα μαθήματά τους στο σχολείο, σε μια εποχή που το αφήγημα της «ανάπτυξης της τεχνολογίας», του έωλου «ανθρωπισμού» και των «πετυχημένων σωτήρων» καλά κρατεί.

Εκατοντάδες εκατομμύρια βιώ­νουν μέχρι και σήμερα τη στυγνή εκμετάλλευση, κατά βάση σε χώρες που είναι ή έχουν υπάρξει κατά το παρελθόν πεδία πολεμικών συγκρούσεων, είτε σε κράτη που αποτελούν «El Dorado» για τα «κοράκια» των πολυεθνικών και των ιμπεριαλιστών.

Τα στοιχεία που δίνονται στη Δημοσιότητα από τη ΜΚΟ «Save the Children» αναφέρουν ότι:

Ο αριθμός των παιδιών που ζουν σε εμπόλεμες ζώνες διπλασιάστηκε σε 420 εκατομμύρια από το 1995- περίπου ένα στα πέντε παιδιά, με εκείνα σε χώρες όπως το Αφγανιστάν, η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, το Ιράκ και η Συρία να πλήττονται περισσότερο.

Από σχεδόν ένα στα τέσσερα παιδιά, σε σύνολο 2,3 δισεκατομμυρίων που ζουν σήμερα και είναι κάτω των 18 ετών, έχει κλαπεί η παιδική ηλικία του, καθώς έχει εξαναγκαστεί σε γάμο ανηλίκων, βρίσκεται αντιμέτωπο με πρόωρη εγκυμοσύνη, έχει αποκλειστεί από την εκπαίδευση, κλονίζεται από ασθέ­νειες και υποσιτισμό.

5,4 εκατομμύρια χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο.

Ο αριθμός των καχεκτικών παιδιών αυξήθηκε στην Αφρική, όπου καταγράφονται 4 στα 10 παιδιά παγκοσμίως που δεν ευδοκιμούν εξαιτίας της κακής διατροφής και των επαναλαμβανόμενων λοιμώξεων.

Επιπλέον 130 εκατομμύρια παιδιά πηγαίνουν σχολείο σήμερα, το 60% των οποίων είναι κορίτσια. Όμως, 262 εκατομμύρια παιδιά συνεχίζουν να παραμένουν εκτός εκπαίδευσης.

1 στα 10, ήτοι 152 εκατομμύρια, παιδιά συνεχίζουν να εργάζονται, ενώ σχεδόν τα μισά εξ αυτών ζουν στην Αφρική.

Καταγράφονται 13 εκατομμύρια γέννες από έφηβες κάθε χρόνο σήμερα.

Η φτώχεια, η εξαθλίωση, η εκμετάλλευση και ο θάνατος στις «υπανάπτυκτες» χώρες του τρίτου κόσμου δεν αποτελούν «τυχαία» γεγονότα. Συνιστούν το πραγματικό πρόσωπο του άγρια εκμεταλλευτικού καπιταλιστικού-ιμπεριαλιστικού συστήματος, που στο βωμό του κέρδους, της επιρροής και της συντήρησης των λίγων και ισχυρών δε διστάζει να θυσιάζει χιλιάδες αθώους και μικρά παιδιά.

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το