Την Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021, διεξήχθησαν εκλογές του Συλλόγου ΕΤΕΠ στο ΕΜΠ, για την ανάδειξη νέου ΔΣ. Στις εκλογές συμμετείχε για πρώτη φορά ψηφοδέλτιο που συγκρότησε η ΕΡΓ.Α.Σ. με το όνομα «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ» και πέτυχε να κερδίσει 1 έδρα στο νέο ΔΣ του Συλλόγου.

Σε ανακοίνωση που κυκλοφόρησε στους εργαζόμενους μέλη του συλλόγου καλούσε ανάμεσα στα άλλα, σε στήριξη της υποψηφιότητας της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ:
Για να ενισχυθεί η κοινή πάλη για τα προβλήματά μας, για την ενεργοποίηση, τη μαζικοποίηση και τη δημοκρατική λειτουργία του σωματείου μας. Για να κινηθεί πιο αποτελεσματικά στον δρόμο του μαζικού πανεργατικού αγώνα για τη συνολική ανατροπή της αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης.
Για τη συνέχιση του μαζικού αγώνα για την ανατροπή του αντεργατικού νόμου Χατζηδάκη, την υπεράσπιση της ζωντανής και άμεσης συμμετοχής των εργαζομένων στις συλλογικές διαδικασίες – να μην περάσουν οι ηλεκτρονικές ψηφοφορίες και εξ αποστάσεως συμμετοχή στις συνελεύσεις και τα ΔΣ, να μην περάσει ο κρατικός έλεγχος των σωματείων. Για την απόκρουση των αντιεκπαιδευτικών μέτρων και για τη βελτίωση των συνθηκών στο Πολυτεχνείο. Για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων.

Ο Σύλλογος αριθμεί 127 μέλη. Στις εκλογές ψήφισαν συνολικά 89. Κατέβαιναν 2 ψηφοδέλτια, ένα της Δ.Α.Σ. (Δημοκρατική Αγωνιστική Συσπείρωση, του ΠΑΜΕ) που στην προηγούμενη θητεία κατείχε όλες τις έδρες του ΔΣ (7 έδρες )και η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ.

Τα αποτελέσματα των εκλογών της Πέμπτης 2 Δεκεμβρίου 2021 είναι:
ΔΑΣ: (73 ψήφους) 6 έδρες
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ: (14 ψήφους) 1 έδρα

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το