Εκλογές ΠΕΣΕΚ (σωματείο συνταξιούχων εκπαιδευτικών)

Ενερ­γητική παρέμβαση και συμμετοχή του Εκπαιδευτικού Ομίλου

Πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε, στις 2/4/2019 στην Αθή­να, η Γεν. Συ­νέλευ­ση της ΠΕ­ΣΕΚ ενόψει των εκλο­γών στις 9/4/2019 στην Αθή­να (9-7μμ στην αί­θου­σα Κων­στα­ντι­νου­πο­λι­τών, Λ.Αλε­ξάν­δρας και Σού­τσου).
Πα­ρότι η προ­σέλευ­ση ήταν μι­κρή (80-100 άτο­μα) ανα­πτύ­χθη­κε ένας ευ­ρύς και βα­θύς πο­λι­τι­κός και συν­δι­κα­λι­στι­κός προ­βλη­μα­τι­σμός. Ο Eκ­παι­δευ­τι­κός Όμι­λος εί­χε μια στο­χευ­μένη και εξαι­ρε­τι­κά επι­τυ­χη­μένη πα­ρέμ­βα­ση, η οποία ακού­μπη­σε το σύ­νο­λο των πα­ρευ­ρι­σκο­μένων. (Προ­κή­ρυ­ξη, ομι­λί­ες, προ­τάσεις, τρα­πέζι με υλι­κά)
Οι κύ­ριες προ­τάσεις του Εκ­παι­δευ­τι­κού Ομί­λου συ­νο­ψί­ζο­νται στα εξή­ς:
α) Ανί­χνευ­ση ευ­ρύ­τε­ρων ενω­τι­κών προ­σπα­θειών
β) Μεί­ω­ση συν­δρο­μής, άνοιγ­μα σε νέους συ­να­δέλ­φου­ς
γ) Απλή ανα­λο­γι­κή ως σύ­στη­μα εκλο­γής-όχι πα­ρου­σία δι­κα­στι­κού αντι­πρόσω­που
δ) Λευ­κό στον (προ­φο­ρι­κό) απο­λο­γι­σμό του απερ­χόμε­νου μο­νο­πα­ρα­τα­ξια­κού ΔΣ
ε) Κάλε­σμα της ΠΕ­ΣΕΚ να μην προ­σφύ­γουν οι συ­ντα­ξιού­χοι εκ­παι­δευ­τι­κοί στους δι­κη­γόρους για προ­σφυ­γές και ανα­δρο­μι­κά
Αλ­γει­νή εντύ­πω­ση προ­κάλε­σε -και πάλι- η το­πο­θέτη­ση των εκ­προ­σώπων του ΝΑΡ (Αντω­νόπου­λος-Τζι­ρι­ζιώτης) για υπε­ράσπι­ση του πε­ρυ­σι­νού κα­λέσμα­τος σε απερ­γο­σπα­σία (30 Μάη 2019). Οι προ­ε­τοι­μα­σμένες και στο­χευ­μένες πα­ρεμ­βάσεις όλων των συ­να­γω­νι­στών του Εκ­παι­δευ­τι­κού Ομί­λου ανέδει­ξαν γλα­φυ­ρά όλα τα πο­λι­τι­κά ζη­τή­μα­τα.
Απο­μένουν οι εκλο­γές (9/4/2019), στις οποί­ες ο Εκ­παι­δευ­τι­κός Όμι­λος κα­λεί όλους τους συ­ντα­ξιού­χους εκ­παι­δευ­τι­κούς να στη­ρί­ξουν το ψη­φο­δέλ­τιό του.

Οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ θα γίνουν      Τρίτη  9 Απριλίου 2019, από   9.30 έως  18.00,   στο Πνευματικό Κέντρο Κωνσταντινουπολιτών , στο ισόγειο,  Δ. Σούτσου 46 και Λ. Αλεξάνδρας, απέναντι από το σταθμό του ΜΕΤΡΟ των Αμπελοκήπων.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Υποψήφιοι για το ΔΣ

  1. Αθανασίου Χρυσάνθη
  2. Βαρελά Μαλάμω
  3. Βοργιάς Νίκος
  4. Γεωργιάδου Νίνα
  5. Δανιήλ Μαρία
  6. Εσναφίδης Κώστας
  7. Ζαραβίνας Σωκράτης
  8. Ζάρδας Νίκος
  9. Μακρίδης Γιάννης
  10. Παπακώστα Χριστίνα
  11. Σουλιώτης Κώστας
  12. Σόφης Γιώργος
  13. Σταυρινάδης Στέλιος
  14. Τσιριγώτης Θανάσης
  15. Τσουκαλάς Χρήστος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το