Η διοίκηση της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ προχώρησε σήμερα στην απαράδεκτη, εκδικητική και παράνομη απόλυση του προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων Γιάννη Φραγγίδη και του προέδρου του Σωματείου Πωλητών – Οδηγών Άρη Μερκενίδη, οργανωτικού Γραμματέα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας εμφιαλωμένων ποτών.

Η γνωστοποίηση της απόλυσης τους, έγινε αμέσως μετά το πέρας της γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ, στην οποία οι εργαζόμενοι αποφάσισαν τη συνέχιση της απεργίας τους.

Mια ενέργεια που μπορεί να χαρακτηριστεί μόνο ως πράξη εκδίκησης τη στιγμή που συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των απεργών εργαζομένων, διεκδικώντας μεταξύ άλλων την ανάκληση των απολύσεων που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, καθώς και την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. 

Συγκεκριμένα, η εταιρεία προέβη σήμερα στην απόλυση του προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων, Γιάννη Φραγγίδη και του Σωματείου Πωλητών – Οδηγών, Άρη Μερκενίδη

Σημειώνεται ότι ο κ. Φραγγίδης –που είναι και πρόεδρος της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών (ΠΟΕΕΠ)–, στο πλαίσιο των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων, είχε χτυπηθεί άγρια από τα ΜΑΤ έξω από το εργοστάσιο στο Kαλοχώρι και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου» γεμάτος μώλωπες, αφού έχασε δύο φορές τις αισθήσεις του, φέροντας τραύματα σε κεφάλι, θώρακα και πόδια.

Σε ανακοίνωσή του το Μ-Λ ΚΚΕ και η ΕΡΓ.Α.Σ καταγγέλλουν τις εκδικητικ΄΄ες απολύσεις του προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων Γιάννη Φραγγίδη και του προέδρου του Σωματείου Πωλητών – Οδηγών Άρη Μερκενίδη, οργανωτικού Γραμματέα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας εμφιαλωμένων ποτών.

“Είναι φανερό ότι οι απολύσεις και οι διώξεις συνδικαλιστών και εργαζομένων στη ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ έχουν τις πλάτες της Κυβέρνησης Μητσοτάκη. Όμως είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα λυγίσουν τους απεργούς. Ούτε η καταστολή, ούτε οι απολύσεις δεν θα καταστείλουν τις αγωνιστικές διαθέσεις των εργατών της “Μαλαματίνα”. Τώρα χρειάζεται να πλατύνει και να δυναμώσει η αλληλεγγύη όλης της εργατικής τάξης” σημειώνει ανάμεσα σε άλλα η ανακοίνωση του Μ-Λ ΚΚΕ και της ΕΡΓ.Α.Σ

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το