Αυτές τις μέρες ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων στην Κέρκυρα, Νίκος Μποζίκης, μετέφερε το κλίμα που επικρατεί εντός της αστυνομίας σε σχέση με τους αριθμούς-στόχους των κλήσεων που θα φορτώσουν στους πολίτες τα όργανα της τάξης. Σε συνέντευξή του στο τοπικό StarTv Κέρκυρα Channel,  o N. Μποζίκης, κατήγγειλε πως οι οδηγίες, τόσο από την υπηρεσία, όσο και από τον ίδιο τον υπουργό είναι «φέρε τόσες παραβάσεις» για τον κορονοϊό, συνοδευόμενες μάλιστα από απειλές.

Την περασμένη Δευτέρα αστυνομικοί του ΑΤ Μυκόνου έκοψαν πρόστιμα σε 15 εκπαιδευτικούς και λοιπούς εργαζόμενους που έπιναν καφέ σε πλατεία της χώρας Μυκόνου, κρατώντας αποστάσεις, έχοντας στείλει sms , κρατώντας τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα ..

Πρόκειται για απαράδεκτη, έως επαίσχυντη μεθόδευση που μόνο εκβιαστικά και κατασταλτικά λειτουργεί, όπως και εκδικητικά και εχθρικά απέναντι στους εργαζόμενους και στους πολίτες του νησιού.

“Ενοχλούσαν” λοιπόν 15 άνθρωποι που έπιναν καφέ σε μια πλατεία , τηρώντας τα κατάλληλα μέτρα προστασίας και όπως πάντα οι εργαζόμενοι είναι το πιο εύκολο θύμα….

Η ανακοίνωση των εργαζομένων στο νησί:

ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΜΥΚΟΝΟ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ !

Στις 8 Μαρτίου 2021, στην Μύκονο, οι αστυνομικοί του ΑΤ Μυκόνου αποφάσισαν να στήσουν στην κυριολεξία ενέδρα σε 15 συμπολίτες μας. Στο σύνολο τους εργαζόμενες / εργαζόμενοι και στην πλειοψηφία τους δάσκαλοι/δασκάλες καθηγητές/καθηγήτριες. Το μεσημέρι της Δευτέρας μετά από μια πολύ δύσκολη ημέρα στην εργασία τους κάποιοι εργαζόμενοι συνάνθρωποι μας, τηρώντας τα ατομικά μέτρα προστασίας αποφάσισαν να πιουν ένα καφέ σε δημόσιο ανοιχτό χώρο σε μια μικρή πλατεία, πλησίον της πλατείας Μαντώ. Τηρώντας μεταξύ τους τις προβλεπόμενες αποστάσεις και φέροντες όλα τα απαραίτητα έγγραφα μετακίνησης μαζί τους και έχοντας στείλει τα προβλεπόμενα sms από το κινητό τους.

Οι αστυνομικοί λοιπόν προέβησαν σε μια πρωτόγνωρη κατασταλτική επίθεση στον χώρο που βρίσκονταν οι συγκεκριμένοι πολίτες, αποκλείοντάς τους κάθε δυνατότητα αποχώρησης από το συγκεκριμένο μέρος περικυκλώνοντάς τους. Στην συνέχεια χωρίς να ζητήσουν να δουν κάποιο έγγραφο που αφορά την μετακίνησή τους ή κάποιο sms τους ζήτησαν τις ταυτότητές τους και αδιάλλακτα και προκλητικά άρχισαν να τους καταλογίζουν παραβάσεις, με το αιτιολογικό του συγχρωτισμού. Καταλόγισαν παράβαση σε έκαστο το πρόστιμο των 300 ευρώ το οποίο προφανώς είναι και η τιμωρία για την απλούστατη ανθρώπινη δραστηριότητα του να πίνεις καφέ σε ανοιχτό δημόσιο χώρο.

Αυτή η ακραία πράξη καταστολής των αστυνομικών που έστησαν ένα πρωτοφανές αστυνομικό επιχειρησιακό σχέδιο εναντίον απλών ανθρώπων, εργαζομένων δεν είναι ένα τυχαίο γεγονός. Η σημερινή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει αποφασίσει ως το καλύτερο μέτρο για την προστασία των πολιτών της χώρας από τον κορωνοϊό και την πανδημία, την βίαιη καταστολή, την ακραία αστυνομική βία, τον παράλογο και εντελώς εκδικητικό καταλογισμό παραβάσεων στις πλέον αδύναμες κοινωνικές ομάδες του πληθυσμού και στους ανθρώπους της εργασίας και του μόχθου, την βίαιη μείωση των μισθών και μικρών συντάξεων και την κατάργηση κάθε εργατικού δικαιώματος που έχει κερδηθεί με αγώνα και αίμα.

Εμείς σαν εργαζόμενες/εργαζόμενοι του νησιού της Μυκόνου, εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας και την αλληλεγγύη μας στους συνανθρώπους μας και συναδέλφους που καλούνται να στερηθούν το πλέον ελάχιστο ανθρώπινο δικαίωμα του να μπορούν να πιουν σαν άνθρωποι ένα καφέ σε ανοιχτό δημόσιο χώρο μετά από μια ολόκληρη μέρα σκληρής εργασίας, που είναι υποχρεωμένοι να καταβάλλουν το βαρύτατο πρόστιμο των 300 ευρώ, όταν οι ίδιες/ίδιοι, αμείβονται με ένα πενιχρότατο μισθό, με τον οποίο αδυνατούν να καλύψουν και τα πλέον βασικά για την επιβίωση τους. Από αυτούς τους ανθρώπους κάποιοι καλούνται στις πλέον αντίξοες εργασιακές συνθήκες να παρέχουν την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση και στα παιδιά των εντεταλμένων μπράβων τους κράτους, τους προκλητικότατους και αδιάλλακτους μπάτσους του νησιού και κάποιοι άλλοι με το χαμόγελο πάντα χαραγμένο στο πρόσωπο και με την καλή διάθεση να τους προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους χώρους εργασίας του νησιού.

Αυτούς οι μπάτσοι αποφάσισαν και φρόντισαν να τιμωρήσουν και να εκδικηθούν απλούς εργαζόμενους συνανθρώπους τους. Καλούμε κάθε εργαζόμενη/εργαζόμενο και συμπολίτη μας στο νησί να στηρίξει τους συμπολίτες και συναδέλφους μας για τους οποίους καταλογιστήκαν οι παραβάσεις, προτείνουμε σαν άμυνα στο ζοφερό και εφιαλτικό ακροδεξιό παραλήρημα της κυβέρνησης, την αυτοοργάνωση και την αλληλεγγύη μεταξύ μας. Δηλώνουμε ότι η τρομοκρατία κράτους και αστυνομίας δεν θα περάσει στο νησί. Αντιστεκόμαστε όλες/όλοι μαζικά και συλλογικά στην αστυνομική βία και την κρατική καταστολή, δεν θα σας επιτρέψουμε και άλλο δηλητήριο στις ζωές μας. Απαιτούμε την άμεση διαγραφή όλων των προστίμων που επιβλήθηκαν στους/στις συναδέλφους μας.

ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΜΥΚΟΝΟ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΒΙΑ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Εργαζόμενες/Εργαζόμενοι στην Μύκονο

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το