Το Σάββατο 12 Ιουνίου 2021 στις 7 το απόγευμα, στο Κηπάκι της Τσαμαδού, στα Εξάρχεια συντρόφισσες και σύντροφοι του Μάκη Σέρβου διοργανώνουν εκδήλωση μνήμης του αγωνιστή της αριστεράς, στον ένα χρόνο από την εκδημία του.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί και η ειδική έκδοση μνήμης “Μάκης Σέρβος, του βαθέος κόκκινου εραστής” που κυκλοφόρησε αυτές τις μέρες από τις εκδόσεις “Κουκκίδα”.

Περιλαμβάνει τρία κείμενα του ίδιου του Μάκη μαζί με κείμενα αγωνιστριών και αγωνιστών που παρουσιάζουν πλευρές της διαδρομής και της προσωπικότητάς του.

Οι συντρόφισσες και σύντροφοι του καλούν όσες και όσους περπάτησαν στις ίδιες διαδρομές του αγώνα, όσες και όσους συντόνισαν τα βήματά τους με τον Μάκη στους δρόμους της πόλης, να τιμήσουν μαζί τη μνήμη του αξέχαστου συντρόφου και φίλου που μας άφησε πέρσι στις 9 Ιούνη και αποχαιρετήσαμε με πολιτική κηδεία στις 11/6/2020.

Ο Μάκης συμμετείχε σ’ όλους τους εργατικούς αγώνες, τους αγώνες κατά της κρατικής τρομοκρατίας και καταστολής, τους αγώνες για τα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες από την εξέγερση του Πολυτεχνείου μέχρι και το θάνατό του.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το