Σάββατο, 12 Φεβρουαρίου, 18:30

«Για την καπιταλιστική παλινόρθωση»

Με αφορμή τη συμπλήρωση 66 χρόνων από τον Φεβρουάριο του 1956 και το διαβόητο 20ο Συνέδριο του ΚΚΣΕ, που έβαζε την καταλυτική, αρνητική σφραγίδα του στις παγκόσμιες εξελίξεις, η Πορεία και το Σήμα διοργανώνουν το απόγευμα του Σαββάτου, 12/02, εκδήλωση με θέμα την καπιταλιστική παλινόρθωση και ομιλητή τον Α. Παπαδόπουλο.

Η παλινόρθωση του καπιταλισμού στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες, έριξε βαριά τη σκιά της και σφράγισε την πορεία των παγκόσμιων εξελίξεων στη διάρκεια του δεύτερου μισού του 20ού αιώνα και ιδιαίτερα μετά το 1989 – ’91, όταν αποκαλύφθηκαν οι συνέπειές της με την αποσύνθεση και διάλυση της Σ.Ε. Η κατάσταση που επικρατεί όλη αυτή την περίοδο στην παγκόσμια σκηνή, η  αχαλίνωτη ιμπεριαλιστική επιθετικότητα και η εξαπόλυση κατακτητικών πολέμων, το σάρωμα των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων, αλλά και η μεγάλη εξασθένηση και υποχώρηση του κομμουνιστικού κινήματος συνδέονται άμεσα και καίρια με το ζήτημα αυτό. Έχει επομένως αποφασιστική σημασία για το παρόν και το μέλλον του κομμουνιστικού κινήματος, αν και κατά πόσο θα φωτιστούν τα προβλήματα, θα αναδειχτούν οι βαθύτερες αιτίες και θα δοθούν όσο γίνεται ουσιαστικές απαντήσεις στα ερωτήματα που απασχολούν χιλιάδες κομμουνιστές για το θεμελιώδες ζήτημα της καπιταλιστικής παλινόρθωσης.

Όσο κι αν η αστική τάξη τώρα θριαμβολογεί πως ξόρκισε για πάντα το φάντασμα του σοσιαλισμού, όπως θριαμβολογούσε και πριν έναν αιώνα, όχι μόνο δεν μπορεί να φρενάρει την ιστορική πορεία της ανθρωπότητας προς το σοσιαλισμό, αλλά αντίθετα μέσα από τις ήττες, αντλούνται τα μεγάλα διδάγματα και διαμορφώνονται οι όροι για τις νέες επαναστάσεις, που θα σφραγίσουν την ιστορική νίκη της εργατικής τάξης στο νέο αιώνα που βαδίζουμε.

ΣΗΜΑ

τηλέφωνο: 2114008603

διεύθυνση: Ισαύρων 29Γ, Εξάρχεια

βρείτε το ΣΗΜΑ και στο Facebook:

www.facebook.com/simaporeia.

Η ιστοσελίδα μας: sima.poreia.net

e-mail: shmaporeia@gmail.com

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το