Άμεση απάντηση από τη νεολαία και κατοίκους της περιοχής με μαζική διαδήλωση (πάνω από 1000 πολίτες) πήρε η νέα επίδειξη αυταρχισμού από τους ένστολους δικυκλιστές της ΕΛΑΣ στην κεντρική πλατεία της Νέας Σμύρνης όπου άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ που επιχείρησαν να κόψουν πρόστιμο σε οικογένεια, προπηλάκισαν και χτύπησαν άγρια νέους ενώ προέβησαν και σε πολλές προσαγωγές.

Στην πορεία που έγινε σε κεντρικούς δρόμους της πόλης με προορισμό το αστυνομικό τμήμα της Νέας Σμύρνης, φωνάζονται συνθήματα κατά της αστυνομικής τρομοκρατίας, του υπουργού ΠΡΟΠΟ Μ. Χρυσοχοΐδη και της πολιτικής της κυβέρνησης. 

Αστυνομικοί κάνουν χρήση δακρυγόνων και κρότου λάμψης, ενώ ο κόσμος ανασυντάσσεται στην κεντρική πλατεία της Νέας Σμύρνης.

Φωνάζοντας συνθήματα κατά της κρατικής τρομοκρατίας και της καταπάτησης των λαϊκών και δημοκρατικών δικαιωμάτων, πάνω από 1000 συγκεντρωμένοι ζητούν να αφεθούν ελεύθεροι οι προσαχθέντες και να σβηστούν τα πρόστιμα. 

Μ-Λ ΚΚΕ: Το μόνο μέτρο που παίρνει η κυβέρνηση για την πανδημία είναι η ένταση της καταστολής – Να αφεθούν ελεύθεροι οι 11 προσαχθέντες στη ΓΑΔΑ

Σε ανακοίνωσή του το Μ-Λ ΚΚΕ καταγγέλλει ότι με το πρόσχημα των ελέγχων για μετακινήσεις και μάσκες, η αστυνομία επιδόθηκε σε απρόκλητη και απροκάλυπτη βία κατά πολιτών. Είναι φανερό, σημειώνει το Μ-Λ ΚΚΕ, ότι η κυβέρνηση καθώς φοβάται την έκφραση της λαϊκής οργής που γεννά η συνολικότερη κατάσταση (πανδημία, lockdown, κατεδάφιση των εργατικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων) επιχειρεί με την ένταση της καταστολής να χτυπήσει τις κινητοποιήσεις πριν προλάβουν να εκδηλωθούν και να αναγκάσει, με τη βία και το φόβο, το λαό να σιωπήσει.

Άλλο τόσο φανερό όμως είναι ότι δεν υπάρχει καταστολή χωρίς αντίσταση και δεν θα μπορέσει όσα κατασταλτικά μέτρα και να πάρει να επιβάλει τη σιωπή. Δε θα μας κλείσουν το στόμα με την αστυνομία και την τρομοκρατία!

  • Ο δρόμος της οργάνωσης, της αντίστασης και του αγώνα είναι μονόδρομος για το λαό και τη νεολαία.
  • Έξω οι δυνάμεις καταστολής από τις γειτονιές
  • Να αφεθούν ελεύθεροι οι 11 συμπολίτες μας που προσάχθηκαν στη ΓΑΔΑ

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το