Για 22η συνεχόμενη Παρασκευή, εκατομμύρια Υεμένιοι βγήκαν στους δρόμους  για να δείξουν την αλληλεγγύη τους στον Παλαιστινιακό λαό που παλεύει για τη λευτεριά του. Έδειξαν για ακόμη μια φορά την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν τον αγώνα. Τα χτυπήματα των Χούτι στα πλοία που πηγαίνουν προς το Ισραήλ αλλά και η γενική κινητοποίηση του λαού της Υεμένης αποτελούν σοβαρά στηρίγματα του αγώνα των Παλαιστινίων. 

Κεντρικό σύνθημα αυτής της Παρασκευής ήταν: «Υποστηρίζουμε τη Γάζα, τα χτυπήματα μας θα κλιμακωθούν!» . Άλλα συνθήματα που φωνάχτηκαν ή ήταν γραμμένα σε πλακάτ ήταν: «Συνεχίζουμε να στηρίζουμε τον Παλαιστινιακό λαό, μέχρι τη νίκη!», «Λέμε στο “Ισραήλ”, στους Αμερικάνους και στους Βρετανούς: Αυτό που έρχεται είναι το μεγαλύτερο!» (αναφέρεται στα χτυπήματα των Χούτι).

Την Παρασκευή 8/3, χιλιάδες χιλιάδων βγήκαν και στους δρόμους του Αμμάν, της πρωτεύουσας της Ιορδανίας. Κεντρικό σύνθημα τους ήταν: «Ας σπάσουμε την πολιορκία!» . Διαδήλωσαν την αλληλεγγύη τους στον Παλαιστινιακό λαό, ενώ κατήγγειλαν την κυβέρνηση της Ιορδανίας, η οποία βοηθάει το Ισραήλ να ανεφοδιαστεί. Μετά την αχρήστευση του λιμανιού Εϊλάτ του Ισραήλ, στην Ερυθρά Θάλασσα, λόγω των χτυπημάτων των Χούτι, το Ισραήλ ανεφοδιάζεται μέσω των αραβικών χωρών από τον κόλπο του Ομάν με τη σχετική «γέφυρα». Ο ανεφοδιασμός του Ισραήλ περνάει λοιπόν μέσω της Ιορδανίας.

Μερικά συνθήματά τους ήταν: «Οι Άραβες συμμετέχουν στην πολιορκία!», «Η “γέφυρα” είναι ανοιχτή και η ομαλοποίηση είναι προδοσία!». Με την έννοια της «ομαλοποίησης» εννοούν την ομαλοποίηση των σχέσεων που πραγματοποιείται ανάμεσα σε ορισμένες αραβικές χώρες και το Ισραήλ.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το