Την ίδια ώρα που ο τακτικός προϋπολογισμός για την εκπαίδευση ξεπερνάει κάθε αρνητικό προηγούμενο η κυβέρνηση είναι έτοιμη να δαπανήσει περίπου 20 εκατομμύρια ευρώ για την ετήσια μισθοδοσία των 1.030 ειδικών φρουρών που θα στελεχώσουν την πανεπιστημιακή αστυνομία.

Η Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους του νομοσχεδίου, που κατατέθηκε τα μεσάνυχτα της Παρασκευής στη Βουλή, είναι άκρως αποκαλυπτική των προτεραιοτήτων που θέτει η κυβέρνηση: 20 εκατομμύρια, λοιπόν, θα είναι περίπου το κόστος της ετήσιας μισθοδοσίας των 1.030 ειδικών φρουρών και αστυνομικών που θα στελεχώσουν την Ομάδα Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων – ΟΠΠΙ, ποσό το οποίο θα βαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό και συγκεκριμένα το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Μάλιστα, δηλώνεται ανερυθρίαστα ότι «ενδεχόμενη εξοικονόμηση δαπάνης» γίνεται στην περίπτωση «επιβολής της πειθαρχικής ποινής της οριστικής διαγραφής φοιτητών και την ως εκ τούτου απώλεια των σχετικών δικαιωμάτων τους (συγγράμματα, σίτιση, λοιπές υποστηρικτικού χαρακτήρα χρηματικές ή άλλες παροχές από το ίδρυμα)». Κι όλα αυτά όταν η κρατική χρηματοδότηση του 2020 για την Τριτοβάθμια ήταν 91,6 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα κορυφώνονται οι διαμαρτυρίες φοιτητών και μαθητών για τον νόμο Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη, που από τη μία κόβει χιλιάδες εισακτέους από τα τμήματα της Τριτοβάθμιας, αλλά από την άλλη εισάγει χιλιάδες αστυνομικούς και ειδικούς φρουρούς στα Πανεπιστήμια.

Ανακοίνωση της Φοιτητικής Πορείας: Όλοι στις διαδηλώσεις της Πέμπτης 4/2 ενάντια στο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο! Στο δρόμο σπάμε την τρομοκρατία!

Δεκάδες χιλιάδες φοιτητές, εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι σε ολόκληρη τη χώρα διαδήλωσαν την Πέμπτη 28/1 ενάντια στο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο του υπουργείου παιδείας. Η χουντικής έμπνευσης απαγόρευση των συγκεντρώσεων άνω των 100 ατόμων, με εντολή του αρχηγού της αστυνομίας, έσπασε στην πράξη.
Η κυβέρνηση επιχειρεί να τρομοκρατήσει και να καταστείλει τους αγώνες λαού και νεολαίας με την εφαρμογή απαγορεύσεων και προστίμων, με πιο πρόσφατη την αντικατάσταση των «χειροκροτημάτων για τους ήρωες υγειονομικούς», από τη μήνυση κατά του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, ενώ μεθοδεύονται διώξεις για την κινητοποίηση της Πέμπτης 28/1.
Απέναντι στην τρομοκρατία, στη διάλυση της δημόσιας-δωρεάν υγείας και παιδείας, οι φοιτητικοί σύλλογοι, τα εκπαιδευτικά σωματεία, τα συνδικάτα και οι ομοσπονδίες των εργαζομένων, πρέπει να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν τον αγώνα τους, με μαζικές γενικές συνελεύσεις στις σχολές και τους χώρους δουλειάς, με μαζικές κινητοποιήσεις για την απόσυρση του αντιεκπαιδευτικού νομοσχεδίου, για τη συνολική απόκρουση των αντιλαϊκών και αντιδημοκρατικών μέτρων!
Όλοι στις διαδηλώσεις την Πέμπτη 4/2!
Αθήνα, 13:00, Προπύλαια
Θεσσαλονίκη, 13:00, Άγαλμα Βενιζέλου
Ιωάννινα, 12:00, Περιφέρεια

Φοιτητική Πορεία

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το