Αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν λίγο μετά τις 4 το απόγευμα στην Νομική σχολή Κομοτηνής η οποία από το πρωί τελούσε υπό κατάληψη, και προχώρησαν σε 18 προσαγωγές φοιτητών.

Η εισβολή της αστυνομίας έγινε μετά από κάλεσμα των πρυτανικών αρχών, οι οποίες -σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ- ζήτησαν τη συνδρομή της.

Επισημαίνεται ότι η σχολή βρισκόταν σε κατάληψη από σήμερα το πρωί έπειτα από σχετική απόφαση που έλαβε την Παρασκευή η μαζική Γενική Συνέλευση.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το paratiritis-news.gr, τουλάχιστον τρεις κλούβες των ΜΑΤ βρέθηκαν στον χώρο, μπαίνοντας στη Νομική και απομακρύνοντας άτομα που βρισκόταν στο κτίριο. Οι φοιτητές καταγγέλλουν τουλάχιστον 15 προσαγωγές και βιαιοπραγίες από τις αστυνομικές δυνάμεις.

«20 φοιτητές ήρθαν αντιμέτωποι με δύο διμοιρίες των ΜΑΤ. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, οι φοιτητές δεν τρομοκρατούμαστε (…). Είμαστε ενάντια στο νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, έχουμε δίκαια αιτήματα, παλεύουμε για πτυχία με αξία (…). Η κυβέρνηση και η απόπειρά της να μας τρομοκρατήσει θα πέσει στο κενό», δηλώνει φοιτητής της Νομικής στο ίδιο μέσο.

Φοιτητές του ΔΠΘ οργάνωσαν το απόγευμα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο της Αστυνομίας στην Κομοτηνή ζητούν την απελευθέρωση των συμφοιτητών τους.

Ο φοιτητικός σύλλογος του ΔΠΘ με ψήφισμά του καταγγέλλει «την προκλητική εισβολή της αστυνομίας στο ΔΠΘ με σκοπό να εκκενώσει την αποφασισμένη κατάληψη του ΦΣ Νομικής ΔΠΘ. Η αστυνομία με δυνάμεις των ΜΑΤ έχουν προσαγάγει αναίτια φοιτητές και φοιτήτριες του συλλόγου. Η χυδαία στάση της κυβέρνησης δεν θα περάσει! Αφού πρώτα προσπάθησε με απειλές για εισαγγελικές παρεμβάσεις, με τηλεξεταστικές και στοχοποιήσει στις διοικήσεις των σχολών, τώρα επιτίθεται ευθέως στους ΦΣ και στους χώρους ασύλου! Τόσο πολύ φαίνεται να φοβάται τον δίκαιο αγώνα των φοιτητών Να αποχωρήσουν εδώ και τώρα οι δυνάμεις καταστολής από το άσυλο. Να αφεθούν ελεύθεροι οι προσαχθέντες συμφοιτητές μας!».

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το