Αυτοί που άφησαν έξω από τα Πανεπιστήμια 40.000 φοιτητές εξαιτίας της ελάχιστης βάσης εισαγωγής έχουν διαφημίσει σαν τους καλύτερους πλασιέ τα ιδιωτικά κολέγια.

Να τι έλεγε ο Άδωνις Γεωργιάδης:

«Το @BCA_COLLEGE ξεκινά σε νέο υπέροχο κτίριο στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας το νέο Ακαδημαϊκό έτος. Πραγματικό κόσμημα! Καλή καλή επιτυχία σε ένα Κολλέγιο που εξασφαλίζει εργασία σε κάθε απόφοιτό του και αναβαθμίζει τις Σπουδές στην Ελλάδα».

Δεν πρόκειται για διαφήμιση του κολεγίου, αλλά για tweet που έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό ο Αδ. Γεωργιάδης. Αυτό που παρέλειψε να γράψει ο υπουργός είναι ότι πρόεδρος του BCA είναι ο Μπίλης Δασκαλάκης, ο οποίος έχει βαφτίσει τον γιο του Γεωργιάδη τον Δεκέμβριο του 2014. Τον Νοέμβριο του 2019, όντας πλέον υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ο Αδ. Γεωργιάδης παρευρέθηκε στην 47η τελετή αποφοίτησης του BCA College, όπου φωτογραφήθηκε αγκαλιά με τον νονό του παιδιού του.

Στην ομιλία του δήλωσε μεταξύ άλλων: «Ολοι οι απόφοιτοι του BCA βρίσκουν αμέσως μετά την αποφοίτηση δουλειά στο αντικείμενο που έχουν σπουδάσει».

Πλέον ο υπουργός δεν θα χρειαστεί να πάει σε άλλη εκδήλωση του BCA, αφού με τον νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση της οποίας είναι μέλος οι δουλειές του κουμπάρου του… θα αβγατίσουν. 

Υμνητής των κολεγίων 

Δεν ήταν όμως η μοναδική φορά που ο Αδ. Γεωργιάδης εξήρε ένα ιδιωτικό κολέγιο. Μόνο που στη συγκεκριμένη περίπτωση φρόντισε να προβεί και σε πρωτοφανή υποβάθμιση των δημόσιων πανεπιστημίων. Σε ομιλία που έδωσε στην τελετή αποφοίτησης του 2011 στο Mediterranean College –τότε ήταν βουλευτής με τον ΛΑΟΣ– είχε πει χαρακτηριστικά: «Αν τύχει κανείς από εμάς να κάνει μια απλή βόλτα σε ένα ελληνικό πανεπιστήμιο και μετά να περπατήσει στο Mediterranean College, θα καταλάβει αμέσως ποια είναι η διαφορά μεταξύ ενός πραγματικού χώρου εκπαιδεύσεως και ενός χώρου που δεν θα ήθελα καθόλου να χαρακτηρίσω… Αποτελεί θράσος το να τολμά κανείς σήμερα και να λέει εκ μέρους των δημόσιων πανεπιστημίων ότι αυτοί οι χώροι που είναι γεμάτοι σκουπίδια, βρομιές, καταληψίες… 

Θα έρθουν και θα κρίνουν το Mediterranean College και το αν κάνει καλά ή όχι τη δουλειά του… Το πτυχίο είναι αντάξιο και καλύτερο των συναδέλφων σας στα ελληνικά πανεπιστήμια γιατί εσείς έχετε μάθει πόσο μεγάλος κόπος, πόσο μεθοδευμένη προσπάθεια χρειάζεται και πόσο μεγάλο σύστημα για να φτάσει κανείς εκεί που φτάσατε εσείς σήμερα».

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το