ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

  • ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΣΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΕΣ
  • ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΙΝΗ ΛΑΙΛΑΠΑ
  • ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΥΠΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ ΔΑΣΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΔΑΣΟΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ ΚΑΙ… ΤΗΣ ..ΑΛΩΣΗΣ ΤΩΝ ΔΑΣΙΚΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥΣ ΚΟΛΟΣΣΟΥΣ

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση της στους κατοίκους όλων των πυρόπληκτων περιοχών από την Εύβοια, τη Βαρυμπόμπη, τη Δροσοπηγή, το Κρυονέρι, την Ιπποκράτειο Πολιτεία μέχρι τον Αγ. Στέφανο, τη Μεσσηνία, τη Φωκίδα, τη Μάνη. Εκφράζει την αλληλεγγύη της στους πληγέντες που ζουν την τραγωδία της εγκατάλειψης, της αυτοάμυνας και της καταστροφής των σπιτιών τους, της περιουσίας τους, της αγροτικής τους παραγωγής, των μέσων της επιβίωσής τους, των χωριών τους και του περιβάλλοντος.

Αβοήθητοι έμειναν, στην ουσία, οι κάτοικοι όλων των περιοχών που …έδιδαν τη μάχη στο πέρασμα της πύρινης λαίλαπας, με μόνο όπλο το θάρρος και την επιμονή τιους. Ζουν την τραγωδία μιας εγκληματικής κυβερνητικής πολιτικής, που αδιαφορεί εντελώς για τη λήψη στοιχειωδών μέσων δασοπροστασίας και δασοπυρόσβεσης, για τη στελέχωση και τον εξοπλισμό των δασαρχείων με τα αναγκαία τεχνικά μέσα, προσφέροντας τα ψίχουλα των 1.700.000 ευρώ έναντι του αιτήματος των 11.700.000(!) που κατέθεσαν τα δασαρχεία, σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης των ..καθ’ όλα προβλεπόμενων πυρκαγιών στη χώρα του θερμού καλοκαιριού.

Η κυβέρνηση της ΝΔ– πιστός φρουρός των ολιγαρχικών συμφερόντων-γνώριζε πολύ καλά τους επαπειλούμενους κινδύνους της πύρινης λαίλαπας του θέρους, όμως εσκεμμένα αδιαφόρησε, προτάσσοντας το αίτημά της για παχυλές επιδοτήσεις των ΜΜΕ(20 εκ !), για αύξηση των δυνάμεων καταστολής(3.5οο αστυνομικούς για τα ΑΕΙ), για αγορά των μεταχειρισμένων φρεγατών και των rafales, εγκαταλείποντας τα δάση, τα χωριά, το περιβάλλον και το λαό στην κόλαση των ανεξέλεγκτων πυρκαγιών.

Οι ευθύνες της κυβέρνηση της ΝΔ για το ολοκαύτωμα τόσων χωριών, για την καταστροφή των καλλιεργειών, των δασών και για την ανείπωτη δυστυχία των πληγέντων είναι εγκληματικές και ολοφάνερες. Αυτές ακριβώς τις ευθύνες προσπαθεί να συγκαλύψει τεχνηέντως η κυβέρνηση της, κάνοντας το μαύρο άσπρο, πανηγυρίζοντας για τα… μηνύματα της εκκένωσης των πληττόμενων περιοχών, για το ότι δηλ. δεν λαμπάδιασαν οι πληττόμενοι μέσα στα σπίτια τους, τη στιγμή που η κρατική στήριξη ήταν από ελλιπής μέχρι ασήμαντη και οι πληγέντες, με τη συλλογική προσπάθεια και τα αυτοσχέδια μέσα προσπαθούσαν και προσπαθούν να ανακόψουν την επέλαση της πυρκαγιάς.

Στην ίδια βάση, η κυβέρνηση της ΝΔ, με καλοστημένες θρηνολογίες, επιδιώκει να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη και να αποσείσει από πάνω της τις εγκληματικές ευθύνες της για όλη αυτή τη λαϊκή δυστυχία και περιβαλλοντική καταστροφή, αποδίδοντας τις ευθύνες στην ..κλιματική αλλαγή .

Αλήθεια, κύριοι της κυβέρνησης, για αυτήν την περίφημη κλιματική αλλαγή και την περιβαλλοντική μόλυνση ευθύνεται ή όχι η πολιτική σας;

Εσείς, κύριοι της ΝΔ, μαζί με όλα τα κόμματα της ολιγαρχίας, δεν είστε οι στυλοβάτες της καταστροφικής πολιτικής της ΕΕ και συνολικότερα του παγκόσμιου μονοπωλιακού κεφαλαίου που επιτάσσει την καταστροφή της μικρής αγροτιάς(πχ αναθεωρημένη ΚΑΠ) και την παράδοση των δασικών και αγροτικών εκτάσεων στους ενεργειακούς κολοσσούς που επιδοτούνται από την ΕΕ, για να εγκαταστήσουν ανεμογεννήτριες, να δημιουργήσουν αιολικά πάρκα, κάτοπτρα κλπ, μετατρέποντας τις δενδρόφυτες, αλλά και τις κατοικήσιμες περιοχές σε κρανίου τοπία; Σε ποια λοιπόν αφηρημένη κλιματική αλλαγή αναφέρεστε;

Οι ευθύνες της αντιλαϊκής πολιτικής σας είναι εμφανείς.

Είναι πρόδηλο ότι η αναφορά της κυβέρνησης στη δεδομένη κλιματική αλλαγή- που είναι αποτέλεσμα της κερδοσκοπικής δράσης του κεφαλαίου-αποτελεί φύλλο συκής για την απόκρυψη των ευθυνών της.. Η κυβέρνηση δε μπορεί να συγκαλύψει τις ευθύνες της για την τραγική υποχρηματοδότηση των δασαρχείων και την υποστελέχωση των υπηρεσιών τους Πρόκειται για πολιτικό έγκλημα, για το οποίο η κυβέρνηση της ΝΔ οφείλει να λογοδοτήσει έναντι του πολύπαθου λαού, ενώ αντιθέτως πανηγυρίζει, προκαλώντας το δημόσιο αίσθημα.

Απέναντι σε αυτήν την ανάλγητη, εγκληματική κυβερνητική πολιτική, δυστυχώς, η κυβέρνηση της ΝΔ βρήκε εξ αρχής …συμπορευτές και συμμάχους στη συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ και όλων των αστικών κομμάτων που μίλησαν για τη « θέση μάχης»(!), συγκροτώντας «μέτωπο εθνικής άμυνας» και παραπλάνησης έναντι του πυρόπληκτου λαού, ενώ στην ίδια ρότα κινήθηκε και το…ΚΚΕ, κάνοντας λόγο επίσης για τη …στιγμή της μάχης, επαναλαμβάνοντας την πολιτική της προσαρμογής στις κυβερνητικές επιταγές που τήρησε και σε όλη την περίοδο της καραντίνας.

Τη θέση μάχης όμως την είχε μόνο ο πυρόπληκτος λαός και τα υποστελεχωμένα σώματα της πυροσβεστικής.Αυτή τη θέση της ..πολιτικής μάχης, του συλλογικού αγώνα πρέπει να έχουν στο σύνολο τους οι εργαζόμενοι και ο λαός απέναντι στην αντιδραστική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, των κομμάτων της ολιγαρχίας, της ιμπεριαλιστικής ΕΕ.

Θέση μάχης, που θα βγάλει το λαό στο προσκήνιο με τις αδιαπραγμάτευτες διεκδικήσεις του για την προστασία των δασών, του περιβάλλοντος και της ανθρώπινης ζωής.

  • ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ… ΔΑΚΡΥΒΡΕΧΤΕΣ ΘΡΗΝΟΛΟΓΙΕΣ ΤΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ
  • ΜΑΖΙΚΗ ΑΝΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ
  • ΜΟΝΟ ΟΙ ΜΑΖΙΚΟΙ-ΕΝΩΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΠΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΓΓΥΗΘΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ, ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το