ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ / ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!

Συναδέλφισσα, συνάδελφε!

Τις τελευταίες ημέρες, εκπαιδευτικοί του νομού μας με 10, 20 και 30 χρόνια υπηρεσίας, όλων των ειδικοτήτων δέχθηκαν ατομικά σημειώματα με τα οποία καλούνταν να αξιολογηθούν από τον επιθεωρητή!

Έκπληκτοι οι περισσότεροι και πεισμένοι από τις διαβεβαιώσεις τοπικών συνδικαλιστικών «παραγόντων» ότι η αξιολόγηση αφορά τους νεοδιόριστους και τη μονιμοποίησή τους δεν μπορούσαν να κατανοήσουν καν αυτό που έβλεπαν. Κάποιοι απευθύνθηκαν για στήριξη στις βολεμένες συνδικαλιστικές παρατάξεις που προαναφέραμε για να πάρουν την απάντηση ότι είναι νόμος του κράτους, άλλοι αναζητούσαν τη δήλωση της Απεργίας-Αποχής, η οποία ποτέ δεν έφθασε στα χέρια τους μιας και πολλά σχολεία δεν προωθούν τα μηνύματα ούτε καν της ΕΛΜΕ, παντού όμως η ίδια διάθεση επικρατούσε: ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ! Κανείς δεν μπαίνει σε καμιά πλατφόρμα, δεν συμπληρώνει στοιχεία και δεν δέχεται να συναντήσει τον αξιολογητή /αξιολογήτρια. Υπογράφουμε όλοι/ες μαζικά την ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ.

Ως Ενωτική Αριστερή Παρέμβαση καλούμε την ΕΛΜΕ Ιωαννίνων να αναλάβει έστω κι αυτή την ύστατη στιγμή το συντονισμό των συναδέλφων. Να καλέσει άμεσα ΓΣ με κύριο θέμα την αξιολόγηση, να βομβαρδίζει καθημερινά τα σχολεία με επισκέψεις των μελών του ΔΣ και να ενημερώνει τα μέλη της -δεν πειράζει ας μην έχουμε ακόμη εκλογές , έχουμε πολύ σοβαρότερα θέματα μπροστά μας- και να προχωρά καθημερινά στην ανατροφοδότηση προς τα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς. Δεν είναι τυχαίο ότι όπου το σωματείο ανέλαβε αυτό το ρόλο, ενδεικτικά αναφέρουμε την κατάσταση που επικρατεί στην ΠΕ Α’ Αθηνών όπου από τους 900 νεοδιόριστους αξιολογήθηκαν μόλις οι 42, ένα ποσοστό του 4,7 %, οι συνάδελφοι/ισσες όχι απλά ανταποκρίθηκαν αλλά η ανταπόκρισή τους ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Αν ωστόσο το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων αρνηθεί για μια ακόμη φορά να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του οφείλουμε όλοι εμείς να αντισταθούμε και να τραβήξουμε μπροστά! Κάθε σχολείο υπογράφει συλλογικά τη δήλωση της Απεργίας-Αποχής και άμεσα στηρίζουμε ο ένας τον άλλον. Ο επιθεωρητισμός τελείωσε το 1981. Δεν θα μας ξαναγυρίσουν εκεί!

Ενωτική Αριστερή Παρέμβαση Εκπαιδευτικών ΔΕ ν. Ιωαννίνων

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το