A΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ)

ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗ ΛΑΡΚΟ
ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ
ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ, ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ


Η ΕΛΜΕ Περιστερίου στέκεται με αλληλεγγύη στο πλευρό των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ, για να μην περάσει το εγκληματικό σχέδιο της κυβέρνησης, που δια στόματος των Υπουργών Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα και Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη, ανακοίνωσε στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ πως μέχρι να διεξαχθεί ο διαγωνισμός, ο Ειδικός Διαχειριστής θα απολύσει όλους τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ δίνοντας την αποζημίωση που προβλέπει η νομοθεσία, χρήματα που στην ουσία οφείλει η εταιρεία από δεδουλευμένα πολλών χρόνων. Ο Ειδικός Διαχειριστής θα επαναπροσλάβει μόνο ένα μέρος του προσωπικού με συμβάσεις ορισμένου χρόνου για την διασφάλιση της λειτουργίας του εργοστασίου. Οι άνω των 55 χρόνων εργαζόμενοι θα μπουν σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας και οι υπόλοιποι στο ταμείο ανεργίας και μετά από ένα χρόνο θα ενταχθούν σε προγράμματα μακροχρόνιας ανεργίας. Οι 300 εργαζόμενοι που διαμένουν στους οικισμούς της ΛΑΡΚΟ θα ξεσπιτωθούν, γιατί τα σπίτια είναι περιουσία της βιομηχανίας.
Είναι σαφές, πως η εγκληματική ιδιωτικοποίηση και το ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ, όχι μόνο παραδίδει το πάμπλουτο υπέδαφός της στα αρπακτικά των πολυεθνικών, αλλά “ρίχνει στον Καιάδα” της ανεργίας και της φτώχειας με ταξικό κυνισμό και αδιαφορία τούς πάνω από 1000 εργαζόμενους και τις οικογένειές τους, προκειμένου να διασφαλίσει την απρόσκοπτη κερδοφορία των επίδοξων επενδυτών.
Οι κυβερνήσεις διαχρονικά, αφού απαξίωσαν και κατάκλεψαν την ΛΑΡΚΟ στερώντας της δισεκατομμύρια ευρώ με τις άθλιες συμφωνίες που έκλειναν, τώρα εμφανίζουν ως μονόδρομο την ιδιωτικοποίησή της, γιατί τάχα κόπτονται για τα χρήματα των φορολογούμενων. Κυβερνήσεις και ΕΕ θεωρούν παράνομη την κρατική ενίσχυση και την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, τις κρατικές εγγυήσεις σε δάνεια για μια δημόσια εταιρεία, την ίδια στιγμή που επιδοτούν πλουσιοπάροχα με τζάμπα χρήμα και δισεκατομμύρια ευρώ τις επιχειρήσεις μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης για τις
απώλειες της πανδημίας.
Το έγκλημα που συντελείται στη ΛΑΡΚΟ είναι διαχρονικό, αφορά όλη την εργατική τάξη, προετοιμάζει το έδαφος ανάλογων εξελίξεων σε σειρά δημόσιων επιχειρήσεων, με την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων προ των πυλών.
ΝΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!
• Ο ορυκτός πλούτος της χώρας δεν είναι περιουσία καμιάς κυβέρνησης, αλλά ολόκληρου του ελληνικού λαού και ως τέτοια πρέπει να διαφυλαχθεί.
• Να μην ιδιωτικοποιηθεί η ΛΑΡΚΟ —
• Να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος, να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας.

ΠΕΜΠΤΗ 10/2/2022 ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Η Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
Φατούρου Αγγελική Κρανάς Αθανάσιος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το