Ο Ζαΐρ Μπολσονάρο πρότεινε,  τον γιο του Εντουάρντο, για τη θέση του πρεσβευτή της Βραζιλίας στην Ουάσινγκτον, επισημαίνοντας την κοινοβουλευτική του δράση, αλλά και τις εμπειρίες του όταν συμμετείχε σε… πρόγραμμα ανταλλαγής στις ΗΠΑ, όταν ήταν νέος.

Την Πέμπτη ο ακροδεξιός πρόεδρος της χώρας δήλωσε ότι ο γιος του «είναι φίλος των παιδιών του Τραμπ, μιλάει αγγλικά, ισπανικά, έχει πολύ μεγάλη εμπειρία στον κόσμο. Κατά την άποψή μου μπορεί να είναι το σωστό πρόσωπο».

Ο Εντουάρντο, τρίτος γιος του Μπολσονάρο, είναι 35 ετών και αυτό είναι το ελάχιστο ηλικιακό όριο στη χώρα για να γίνει κάποιος πρεσβευτής. Ήταν παράλληλα, ο μοναδικός Βραζιλιάνος που συμμετείχε στην συνάντηση που είχε ο πρόεδρος της Βραζιλίας με τον Ντόναλντ Τραμπ στο Οβάλ γραφείο.

«Είμαι πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων στη Βουλή. Συμμετείχα σε ανταλλαγές, έψηνα χάμπουργκερ» ήταν η δήλωσε του Εντουάρντο προς τους δημοσιογράφους…

Σύμφωνα με το βιογραφικό του έχει σπουδάσει νομικά και το 2004-5 συμμετείχε σε πρόγραμμα ανταλλαγής στις ΗΠΑ, με τίτλο «Εργασιακή Εμπειρία». Τον περασμένο Μάρτιο έγραψε στο Twitter ότι όταν ήταν νέος «έκανε λάντζα μαζί με Μεξικανούς και Περουβιανούς σε μια κουζίνα αποκλεισμένη από τα χιόνια στο Μέιν και το Κολοράντο», ενώ, σήμερα, υποστηρίζει πως κατέχει ενεργό ρόλο μεσολαβητή μεταξύ της βραζιλιάνικης κυβέρνησης και των εκπροσώπων της νεοσυντηρητικής πτέρυγας παγκοσμίως.

Το ενδεχόμενο διορισμού του Εντουάρντο Μπολσονάρο προκάλεσε αναταράξεις στους διπλωματικούς κύκλους, ενώ τα μέσα ενημέρωσης κατηγόρησαν τον πρόεδρο για «νεποτισμό».

Ο ίδιος απάντησε πως δεν θα προχωρούσε σε μια τέτοια ενέργεια αν θεωρούσε ότι συνιστά οικογενειοκρατία.

Ο διορισμός του Εντουάρντο Μπολσονάρο θα πρέπει πάντως να εγκριθεί προηγουμένως από τη Γερουσία.

——————————Διαβάστε και αυτό:

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το