Ανάμεσα στις καταχρηστικές πρακτικές Λαυρεντιάδη και στην εργασιακή δικαιοσύνη, το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας επέλεξε τις απολύσεις, που οδηγούν τους εργαζόμενους στους εργολάβους

Πράσινο φως για να προχωρήσουν οι ομαδικές απολύσεις στα Λιπάσματα Καβάλας, συμφερόντων Λαυρεντιάδη, άναψε χθες το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας το οποίο συνεδρίασε υπό την προεδρία της γενικής γραμματέως του υπ. Εργασίας, Αννας Στρατινάκη.

Το ΑΣΕ με ψήφους 9-6 απεφάνθη θετικά στο ερώτημα που είχε προς εξέταση, πως «ναι, προηγήθηκε διαβούλευση» της ανακοίνωσης των ομαδικών απολύσεων για τους 128 εργαζόμενους της εταιρείας. Η απόφαση αυτή διευκολύνει την εργοδοσία να «ξεστοκάρει» τους εργαζόμενους με τις «ανελαστικές» συμβάσεις αορίστου χρόνου και να τους σπρώξει αναγκαστικά προς τους εργολάβους με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

Έντονη αντίδραση των εκπροσώπων των εργαζομένων προκάλεσε η στάση της γ.γ. Αννας Στρατινάκη, η οποία στο τέλος έσπευσε όχι μόνο να ανακοινώσει ότι το ΑΣΕ έκρινε πως έγινε διαβούλευση αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες των συμμετεχόντων, συμπλήρωσε κιόλας ότι η διαβούλευση είναι απαραίτητη για να δοθεί έγκριση στις ομαδικές απολύσεις. Φέρεται, μάλιστα, να δήλωσε περιχαρής ότι «ευτυχώς τελειώνει και η ομηρία των εργαζομένων», οι οποίοι μπορούν τώρα να διαπραγματευτούν θέσεις στην αγορά εργασίας, εννοώντας φυσικά… τους εργολάβους!

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το