Στη δημοσιότητα δόθηκαν την Τετάρτη (19/01) πλάνα με drone από αεροπορική επιδρομή των ΗΠΑ στην Καμπούλ, που σημειώθηκε στα τέλη Αυγούστου και σκότωσε 10 άμαχους

Πλάνα με drone από αεροπορική επιδρομή των ΗΠΑ στην Καμπούλ, που σημειώθηκε στα τέλη Αυγούστου και σκότωσε 10 άμαχους, μεταξύ των οποίων επτά παιδιά, ήρθαν στη δημοσιότητα την Τετάρτη (19/01).

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση των «New York Times», τα πλάνα τραβήχτηκαν από δύο drones που δείχνουν, σύμφωνα με το αμερικανικό μέσο μαζικής ενημέρωσης, μερικές στιγμές πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την αεροπορική επιδρομή των ΗΠΑ, η οποία έγινε στις 29 Αυγούστου.

Ένα από τα βίντεο δείχνει ένα λευκό αυτοκίνητο να μπαίνει σε μια αυλή, η οποία χτυπήθηκε από αεροπορική επιδρομή, ανθρώπους να περπατούν κοντά στο σημείο πριν από το συμβάν, καθώς και γείτονες να σπεύδουν να βοηθήσουν μετά την έκρηξη.

Όπως σημειώνει το αμερικανικό μέσο μαζικής ενημέρωσης, σε ένα από τα βίντεο μπορείτε να δείτε ένα παιδί στην αυλή κοντά στο αυτοκίνητο, καθώς και άλλες κινούμενες φιγούρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δημοσιογράφοι των «New York Times» μπόρεσαν να λάβουν το εν λόγω υλικό μέσω αγωγής που κατατέθηκε βάσει του Νόμου περί Ελευθερίας της Πληροφόρησης των ΗΠΑ εναντίον της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ (CENTCOM).

Επισημαίνεται ότι στα τέλη Αυγούστου ο αμερικανικός στρατός πραγματοποίησε επίθεση στην Καμπούλ που σκότωσε 10 πολίτες και, βάσει των αποτελεσμάτων της έρευνας, το Πεντάγωνο χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη επιδρομή «λανθασμένη», ενώ ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Λόιντ Όστιν, ζήτησε συγγνώμη για το περιστατικό.

Ωστόσο, το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ διευκρίνισε ότι κανένας από τους στρατιωτικούς των ΗΠΑ, που συμμετείχαν στην εσφαλμένη επίθεση με drone στην Καμπούλ στα τέλη Αυγούστου, δεν θα τιμωρηθεί.

πηγή: sputniknews.gr

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το