«Ποσό μαμούθ» σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ συγκεντρώθηκε από τις «δωρεές» για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού. Στη διαδικτυακή «διάσκεψη δωρητών» όπως υποκριτικά αναφέρεται, η οποία διοργανώθηκε την Δευτέρα 25/5 από την Κομισιόν, πήραν μέρος πολλοί «ηγέτες και φορείς».

«Σπουδαίο αποτέλεσμα, φθάνουμε το πρώτο ορόσημο του μαραθωνίου συγκέντρωσης χρημάτων της GlobalResponse υπό την Επιτροπή της ΕΕ», έγραψε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στο Twitter. Και πράγματι μέχρι το απόγευμα της 26/5 είχε συγκεντρωθεί το ποσό των 9,5 δισ.€!

Από ποιους…

Αυτό όμως που αριστοτεχνικά κρύβουν όλα τα ΜΜΕ στα δημοσιεύματα τους, είναι η πραγματική πηγή αυτών των χρημάτων. Σε όλα τα σχετικά άρθρα με φθηνά κόλπα, γίνεται λόγος για τους «ηγέτες» και το πόσο «βαθιά θα βάλουν το χέρι στην τσέπη». Και όλα τα ποσά παρουσιάζονται σαν δωρεές. Σαν να πρόκειται για ιδιωτικά κεφάλαια και κουβαρνταλίκια των «ηγετών». Σαν να πρόκειται για τη δική τους τη τσέπη. Στην πραγματικότητα πρόκειται για κρατικά κονδύλια! Δηλαδή για χρήματα των λαών. Χρηματοδότες είναι όπως πάντα οι λαοί!

…για ποιους

Τα χρήματα αυτά κατευθύνονται στα εργαστήρια των πολυεθνικών των φαρμακοβιομηχανιών, ή σε αυτά που οι έρευνες τους εξυπηρετούν αυτά τα συμφέροντα. Όσο και αν αυτά τα συμφέροντα για τις ανάγκες της προπαγάνδας, κρύβονται κάτω από τους τίτλους οργανώσεων όπως «διεθνείς συμμαχίες εμβολίων Cepi και Gavi», ή η διεθνής «πρωτοβουλία Unitaid», η αλήθεια είναι μια. Οι κρατικοί προϋπολογισμοί είναι αυτοί που εν μέσω κρίσης και πανδημίας, μπουκώνουν τους μεγαλοκαρχαρίες της έρευνας και της βιομηχανίας του φαρμάκου με πολλά δισ.!

Αυτοί οι πακτωλοί κατευθύνονται στα σεντούκια των πολυεθνικών του φαρμάκου!

 Και με ποιο στόχο…

Στην πραγματικότητα η «πρωτοβουλία της Κομισιόν» αφορά μια ακόμη κίνηση των ευρωπαϊκών μονοπωλίων του χώρου να βγουν μπροστά στην αδυσώπητη παγκόσμια κούρσα για την παρασκευή εμβολίου. Τα όσα συμβαίνουν από την εμφάνιση της πανδημίας φανερώνουν ότι το εμβόλιο θα αποτελέσει ένα ισχυρό όπλο αισχροκέρδειας στα χέρια αυτών που θα το ανακαλύψουν πρώτοι. Ένα όπλο αισχροκέρδειας σε βάρος των ίδιων των λαών όπως πάντα. Αυτή η άθλια σκευωρία σε βάρος των λαών επενδύεται με όμορφες λέξεις, για να φτιαχτεί το αφήγημα των «ανιδιοτελών ηγετών» και «διεθνών επιστημονικών οργανώσεων» που «ενώνουν δυνάμεις για την καταπολέμηση της πανδημίας».

Η αλήθεια γραμμένη με τις σωστές λέξεις!

Με αφορμή την πανδημία, η κομισιόν έστησε ένα διαδικτυακό γκαλά για να παρουσιάσει το τάισμα των δικών της πολυεθνικών, σαν μια φιλανθρωπική βραδιά. Τεράστια ποσά κρατικών προϋπολογισμών μεταφέρθηκαν εν μια νυκτί, στους λογαριασμούς των ευρωπαϊκών φαρμακευτικών κολοσσών. Αυτών, που κατά τα άλλα, απεχθάνονται τον κρατικό έλεγχο και τις παρεμβάσεις! Από τις κυβερνήσεις αυτών που φτιάχνουν «επιτελικά κράτη» για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των «επενδυτών» και της ασύδοτης δράσης τους. Αυτά τα δις θα αξιοποιηθούν από τις ευρωπαϊκές πολυεθνικές για να κερδίσουν την κούρσα για την δημιουργία εμβολίου, το οποίο θα μοσχοπουλήσουν στους λαούς.

Στο τέλος αυτής της ιστορίας, το εμβόλιο που με χρήματα των λαών θα παρασκευάσουν, θα το μετατρέψουν σε έναν ωμό οικονομικό εκβιασμό εναντίον τους, θησαυρίζοντας ξανά και ξανά από αυτούς και υποβάλλοντάς τους σε οικονομική αιμορραγία.

Για να δικαιωθεί ξανά η φράση του Χαρδαλιά… «Όλοι μαζί τα καταφέραμε»!

Βασίλης Πετράκης, μέλος της ΚΕ του Μ-Λ ΚΚΕ

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το