Η απόφαση του δικαστηρίου για το θάνατο του 28χρονου ηλεκτρολόγου Χρήστου Ζορμπά στο εργοστάσιο «Ήπειρος» είναι ένας χρόνος φυλάκιση με αναστολή για τον Διευθυντή του εργοστασίου, τον Πρόεδρο του ΔΣ και τον Τεχνικό Ασφαλείας.
Ο Θανάσης Καμπαγιάννης εκ των δικηγόρων της οικογένειας του Χρήστου Ζορμπά, αμέσως μετά την έκδοση της απόφασης του δικαστηρίου είπε:

«Η δήλωσή μας είναι ότι επιβεβαιώθηκε αυτό που η οικογένεια του Χρήστου Ζορμπά έλεγε από την πρώτη στιγμή, ότι δηλαδή υπήρχε εγκληματική αμέλεια από την πλευρά της εργοδότριας εταιρίας, γι’ αυτό το δικαστήριο κατέληξε στην απόφαση της καταδίκης για ανθρωποκτονία από αμέλεια και από αυτήν την άποψη θεωρούμε ότι σήμερα το δικαστήριο επισφράγισε αυτό που γνωρίζει όλη η κοινωνία της Άρτας, αλλά και όλη η Ελλάδα, ότι ο Χρήστος δεν πέθανε από δικό του λάθος, αλλά ότι το συγκεκριμένο εργατικό ατύχημα ήταν ένα εργοδοτικό έγκλημα!

Από κει και πέρα, όσον αφορά το ζήτημα της ποινής γνωρίζαμε εκ των προτέρων ότι η ποινή δεν θα ήταν ανάλογη του συγκεκριμένου αδικήματος και γι’ αυτό το λόγο η ποινή που επιβλήθηκε και στους τρεις κατηγορούμενους είναι ένα έτος φυλάκισης με αναστολή. Και γι’ αυτό το λόγο, επειδή οι ποινές είναι χαμηλές και δυσανάλογες με το αδίκημα που τελέστηκε, θα απευθυνθούμε προς την Εισαγγελία προκειμένου να ασκηθεί έφεση! Ένα δικαίωμα που φυσικά δεν το έχουμε εμείς, αλλά σε κάθε περίπτωση μπορεί να το ασκήσει ο Εισαγγελέας.

Για μας η ημέρα της δικαιοσύνης ήταν η χθεσινή, που ήταν η μέρα όπου εκατοντάδες κόσμος συγκεντρώθηκε στην πορεία και συμπαραστάθηκε στην οικογένεια, με τους γονείς και την αδερφή του Χρήστου στην κορυφή της πορείας. Σήμερα η απόφαση αυτή επισφραγίζει την αλήθεια των λεγομένων μας και στέλνει ένα μήνυμα για να σταματήσουν, εντός εισαγωγικών, τα εργατικά ατυχήματα και να σωθούν άλλες ανθρώπινες ζωές, ιδίως νέων ανθρώπων, όπως ήταν ο Χρήστος».

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το