Όποιος πιστεύει ότι αυτό που προέκυψε για την κυβέρνηση ως συμπέρασμα από την πανδημία είναι η ανάγκη ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος Υγείας και επίταξης «άνευ όρων» του ιδιωτικού τομέα, προκειμένου να προστατευτεί στοιχειωδώς ο λαός κάνει μεγάλο λάθος.

Στη συνέντευξή του στην «Καθημερινή» ο Κυριάκος Μητσοτακης έκανε σαφές ότι αυτό που τον δίδαξε η πανδημία με περίπου 13.000 νεκρούς, τριψήφιο ακόμα αριθμό κρουσμάτων και 200 διασωληνωμένους ασθενείς καθημερινά, είναι το κλείσιμο ή η συγχώνευση κλινικών, ακόμα και νοσοκομείων.

Αμετανόητη ακόμη και σε αυτόν τον τομέα ζωής και θανάτου η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την πανδημία ως «ευκαιρία» προετοιμάζοντας και στην Υγεία το έδαφος για ενίσχυση των ΣΔΙΤ , στο πλαίσιο της παραπέρα εμπορευματοποίησης.

Εχει μάλιστα το θράσος ο πρωθυπουργός να λέει στη συνέντευξή του ότι «έχουμε περιφερειακά νοσοκομεία περισσότερα από όσα θα πρέπει να έχουμε. Δεν γίνεται να έχουμε τρία νοσοκομεία μέσα σε ακτίνα 20 – 30 χιλιομέτρων, γιατί όλοι ήθελαν ένα νοσοκομείο στην πόλη τους».

Μέρες δόξας για τις ιδιωτικές κλινικές – ακριβό το τίμημα σε ανθρώπινες ζωές

Κι αν έχουμε, όπως λέει ο Μητσοτάκης περισσότερα νοσοκομεία από όσα θα πρέπει να έχουμε πώς γίνεται, για παράδειγμα, στη Θεσσαλία να υπάρχουν 2.500 κλίνες σε ιδιωτικές μονάδες Υγείας και μόλις 900 σε δημόσιες δομές;

Είναι φανερό ότι οι ελλείψεις του δημόσιου συστήματος υγείας είναι αυτές που “λιπαίνουν” το έδαφος των κερδών των επιχειρηματιών της Υγείας.

Και οι συγχωνεύσεις ή το κλείσιμο νοσοκομείων έρχεται ακριβώς να αυξήσει ακόμη πιο πολύ τα κέρδη τους μαζί με τους θανάτους όσων δεν έχουν να πληρώσουν.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το