Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Παιδείας.
Στο επίκεντρο της δυναμικής τους κινητοποίησης βρέθηκε το νέο νομοσχέδιο, με το οποίο συνεχίζεται η διαμόρφωση της νέας χωροταξίας της Ανώτατης Εκπαίδευσης με νέες συγχωνεύσεις, ενώ την ίδια στιγμή συνεχίζονται και εντείνονται τα προβλήματα για τους φοιτητές και ανικανοποίητες μένουν ανάγκες όπως η δωρεάν στέγαση και σίτιση.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν με αποφάσεις τους οι Σύλλογοι: Φιλοσοφικής – Φυσικού – Δασκάλων – Νηπιαγωγών – Ιστορικού / Αρχαιολογικού – Τουρκικών Σπουδών – Νοσηλευτικής – Οικονομικού – Πολιτικών Επιστημών ΕΚΠΑ, Γεωγραφίας και Ηλεκτρονικών Υπολογιστών Χαροκοπείου, Οικοτρόφων Νέων Εστιών ΕΜΠ, Φοιτητικής Εστίας Αθηνών, Εστίας ΤΕΙ Χαλκίδας, Εστίας ΤΕΙ Λάρισας και Εστίας Πανεπιστημίου Πατρών, ΣΤΕΦ – ΣΕΥΠ – ΣΔΟ ΤΕΙ Λάρισας, Μηχανολόγων/Μηχανικών – Παιδαγωγικού – Γεωπονίας – Ειδικής Αγωγής – Χωροταξίας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Οι διαδηλωτές έστησαν συμβολικά μια σκηνή για να τονίσουν τις προβληματικές συνθήκες διαβίωσης τους στις εστίες των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και κόλλησαν φωτογραφίες κάνοντας λόγο για ελλιπή φοιτητική μέριμνα.

«Οι φοιτητές δεν είναι πελάτες» έγραφε ένα από τα πανό. «Τσίπρα-Γαβρόγλου ακούστε το καλά αυτό το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά» φώναξαν και σήμερα οι φοιτητές, όπως έκαναν και χθες στον υπουργού Παιδείας.

Στο επίκεντρο της δυναμικής τους κινητοποίησης βρέθηκε το νέο νομοσχέδιο, με το οποίο συνεχίζεται η διαμόρφωση της νέας χωροταξίας της Ανώτατης Εκπαίδευσης με νέες συγχωνεύσεις, ενώ την ίδια στιγμή συνεχίζονται και εντείνονται τα προβλήματα για τους φοιτητές και ανικανοποίητες μένουν ανάγκες όπως η δωρεάν στέγαση και σίτιση, που διεκδικούν μέσα από τη σημερινή συγκέντρωση.

Αντιπροσωπεία 15 ατόμων μετέφεραν σε εκπροσώπους της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου τις διεκδικήσεις τους, αλλά δεν έμειναν ικανοποιημένοι από τις απαντήσεις τους. Νέα κινητοποίηση έχουν προγραμματίσει οι φοιτητές για την 1η Νοεμβρίου στα Προπύλαια.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το