Δεκάδες εκπαιδευτικοί χτες, Πέμπτη 22/6, στον Πειραιά και στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έστειλαν μήνυμα αγώνα και  αντίστασης  ενάντια στην υστερία διώξεων και τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών και την πολιτική που πετάει έξω από τα σχολεία τους μαθητές ειδικής αγωγής. Το ΕΝΕΕΓΥΛ Δραπετσώνας δεν μπορεί να δεχτεί μαθητές στην Α’ Γυμνασίου, λόγω έλλειψης αιθουσών (16 παιδιά εκτός σχολείου ουσιαστικά, αφού η μετακίνησή τους στα Α. Λιόσια(!) είναι σχεδόν αδύνατη) και ένα ακόμα ειδικό σχολείο του Πειραιά (το 2ο ΕΕΕΕΚ Πειραιά “η Άνοιξη”), αντιμετωπίζει τόσο σοβαρά κτιριακά προβλήματα που αδυνατεί να εγγράψει 4 μαθητές με ειδικές ανάγκες, δηλαδή 4 οικογένειες, μένουν απ’ έξω!

Λίγες μέρες πριν από λήξη των μαθημάτων και μες στο μεσημέρι συγκεντρώθηκαν και με συνθήματα εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους, ενώ για μια ακόμα φορά ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης απουσίαζε.

Ακούστηκαν συνθήματα για τους μαθητές των ειδικών σχολείων και την έλλειψη αιθουσών και άλλα, όπως:

Με διώξεις και βία δε γίνεται Παιδεία

Η τρομοκρατία δε θα περάσει των εκπαιδευτικών η πάλη θα τη σπάσει

Εκπαιδευτικοί – Γονείς και Μαθητές ενάντια στις διώξεις και τις περικοπές

Οι εκπαιδευτικοί δε σκύβουν το κεφάλι μαζί με τον λαό αντίσταση και πάλη!

Όχι στις διώξεις και την τρομοκρατία – Αγώνας για δημόσια και δωρεάν Παιδεία!

Αυτοί με ΜΑΤ και την αστυνομία – Εμείς με τον λαό για δωρεάν παιδεία.

Οι μαζικοί αγώνες μπορούν και θα νικήσουν την επίθεση θα σταματήσουν!

Κάτω τα χέρια από την απεργία τους λαϊκούς αγώνες και τα σωματεία.

Διώξεις βία καταστολή – Αυτή η πολιτική θα ανατραπεί!

Στους μαζικούς αγώνες η προοπτική – Όχι στα παζάρια και την υποταγή!

Με αξιολόγηση και τρομοκρατία μας θέλουνε σκυφτούς σε φτωχά σχολεία.

Αντιπροσωπεία του ΔΣ της ΕΛΜΕ και εκπροσώπων Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων συναντήθηκε με τον αναπληρωτή του ΔΙΔΕ κ. Α. Καμπούρη που εξέφρασε την κατανόησή του για τα θέματα που τέθηκαν,  χωρίς ωστόσο να υπάρχουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις για λύσεις. Ειδικότερα για το θέμα των διώξεων τόνισε ότι δεν είναι δικής του αρμοδιότητας.

Δραματική η κατάσταση

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Πειραιά: «Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γονείς, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί δεν έχουν τελειωμό:

ü Μετά τα επικίνδυνα κτίρια, που πέφτουν κατά καιρούς σοβάδες (τελευταίο παράδειγμα το 13ο ΓΕΛ Πειραιά).

ü Μετά τις ειδοποιητήρια-απειλές της ΔΕΗ για διακοπή ρεύματος σε σχολεία (π.χ. 10ο ΓΕΛ Πειραιά, 1ο ΓΕΛ Κορυδαλλού, 4ο ΓΕΛ Κορυδαλλού και πολλά άλλα)

ü Μετά την πλήρως επιβεβαιωμένη καταγγελία της ΕΛΜΕ Πειραιά ότι το ΕΝΕΕΓΥΛ Δραπετσώνας δεν μπορεί να δεχτεί μαθητές στην Α’ Γυμνασίου, λόγω έλλειψης αιθουσών

Καταγγέλλουμε ότι ένα ακόμα ειδικό σχολείο του Πειραιά (το 2ο ΕΕΕΕΚ Πειραιά “η Άνοιξη”), σύμφωνα με την ενημέρωση της ΕΛΜΕ, αντιμετωπίζει τόσο σοβαρά κτιριακά προβλήματα που αδυνατεί να εγγράψει 4 μαθητές με ειδικές ανάγκες, δηλαδή 4 οικογένειες, μένουν απ’ έξω!!!

Υπενθυμίζουμε ότι το 2ο ΕΕΕΕΚ Πειραιά “η Άνοιξη” συστεγάζεται με το ΕΝΕΕΓΥΛ Πειραιά και το 10ο ΓΕΛ Πειραιά, δηλαδή συστεγάζονται δύο Ειδικά Σχολεία (στα οποία φοιτούν και μαθητές με σοβαρές αναπηρίες) με ένα Γενικό Λύκειο, στο ίδιο κτίριο, με κοινό αύλειο χώρο! Σαν αποτέλεσμα, το 2ο ΕΕΕΕΚ Πειραιά, όπως και το ΕΝΕΕΓΥΛ Πειραιά, ασφυκτιούν από την έλλειψη χώρου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και εκπαιδευτικών, αλλά και τη δυνατότητα των εκπαιδευτικών και του Ειδικού Επιστημονικού και Βοηθητικού Προσωπικού, να ανταποκριθούν στο παιδαγωγικό τους έργο.»

Νέα κινητοποίηση την Τετάρτη 28/6

Στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά που πραγματοποιήθηκε τις πρώτες απογευματινές ώρες μετά τη σημερινή κινητοποίηση μεταξύ άλλων νέα κινητοποίηση στη ΔΔΕ Πειραιά την Τετάρτη 28/6.

Αγωνίζονται και διεκδικούν

Αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά ότι οι αγώνες είναι δίκαιοι και αναγκαίοι.

Κάτω τα χέρια από τη συνδικαλιστική δράση!

Οι αγώνες δεν ποινικοποιούνται!

Να σταματήσει ΑΜΕΣΑ η προανάκριση με αφορμή συνδικαλιστική παρέμβαση της ΕΛΜΕ Πειραιά τη μέρα των εξετάσεων PISA και η προσπάθεια κατασκευής ανυπόστατων κατηγοριών ενάντια σε αγωνιζόμενους εκπαιδευτικούς.

Να λυθεί το πρόβλημα με το κτίριο και τις εγγραφές στο ΕΝΕΕΓΥΛ Δραπετσώνας.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το