Το φοιτητικό, μαθητικό και εκπαιδευτικό κίνημα ενάντια στην αντι-μεταρρύθμιση της Παιδείας έχει ανησυχήσει που ενεργοποιεί το νόμο για τις συναθροίσεις που ψηφίστηκε το καλοκαίρι.

Η ΕΛ.ΑΣ. σχηματίζει δικογραφία για το χθεσινό μαζικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, καθώς σύμφωνα με τους υπεύθυνους είχαν παραβιαστεί οι βασικές διατάξεις του νέου νόμου για τις δημόσιες συναθροίσεις.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές η δικογραφία σχηματίζεται γιατί δεν είχε γίνει επίσημη αναγγελία της κινητοποίησης στην αστυνομία και δεν είχαν οριστεί και υπεύθυνοι οργανωτές. Επίσης, γίνεται αναφορά και στο νόμο για τη συνάθροιση έως 100 ατόμων. Η δικογραφία μόλις ολοκληρωθεί θα διαβιβαστεί στην εισαγγελία.

Δικογραφία και για τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ

Νωρίτερα, σήμερα, έγινε γνωστό πως ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος έγινε ο πρώτος πολίτης για τον οποίο σχηματίστηκε δικογραφία με την κατηγορία της παραβίασης των κανόνων που ορίζει ο νέος νόμος για τις συναθροίσεις.

Η δικογραφία για τον Μιχάλη Γιαννάκο, όπως αποκαλύπτουν «Τα Νέα» αφορά σε συγκέντρωση που πραγματοποίησε η ΠΟΕΔΗΝ στις 30 Σεπτεμβρίου έξω από το υπουργείο Υγείας στην οδό Αριστοτέλους.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το