Τις απειλές που είχε εκτοξεύσει προ μηνών για εισαγγελείς και μηνύσεις -για τις οποίες είχε πάρει θέση και η Γ.Σ. προέδρων των εκπαιδευτικών σωματείων (ΕΛΜΕ) όλης της χώρας-  έκανε πράξη ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας, Χ. Άνθης. Ο εκπαιδευτικός Σπύρος Θύμης, αιρετός της ΕΛΜΕ Κέρκυρας στο ΠΥΣΔΕ μέχρι τις εκλογές – παρωδία, κλήθηκε στην ασφάλεια για να παραλάβει την κατάθεση του Χ. Άνθη και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί καθώς ζητείται η ποινική δίωξή του ως ηθικός αυτουργός (!) για ανάρμοστα και καταδικαστέα σχόλια που γράφτηκαν από τρίτο πρόσωπο, κάτω από ανάρτηση ειδησεογραφικής ιστοσελίδας σχετική με καταγγελία της ΕΛΜΕ Κέρκυρας.

Το Δ.Σ της ΟΛΜΕ εκφράζει τη συμπαράστασή του στον εκπαιδευτικό Σπύρο Θύμη, ο οποίος, «ακολουθώντας τις αποφάσεις του σωματείου του υπερασπίστηκε τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών και βρέθηκε στο στόχαστρο του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας, που νομίζει ότι με μηνύσεις και απειλές θα σιωπήσει το συνδικαλιστικό κίνημα και κάθε φωνή που υπερασπίζεται τα συμφέροντα των συναδέλφων».

Παράλληλα η ΕΛΜΕ Κέρκυρας αναφέρει: “Η μήνυση, γεμάτη από ανυπόστατες κατά την γνώμη μας κατηγορίες, θεωρούμε πως έχει στόχο την τρομοκράτηση και τον εκφοβισμό, όποιου εναντιώνεται, κάθε ενός, που διαφωνεί μαζί του και με τις πρακτικές του.Το συνδικαλιστικό κίνημα ούτε τρομοκρατείται, ούτε σιωπά! Καλούμε τους συναδέλφους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα να καταδικάσουν αυτές τις μεθόδους τρομοκράτησης και καταστολής. Δεν είναι προσωπική υπόθεση, είναι μία ακόμη επίθεση απέναντι στο συνδικαλιστικό κίνημα και τη δράση του. Καλούμε τα Σωματεία και τους Συλλόγους των εργαζομένων να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στον διωκόμενο συνάδελφο και να απαιτήσουν να παρθεί πίσω η μήνυση”.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το