ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ν ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΟ-ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΓΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 6μμ ΣΤΟ 3Ο ΓΕ Λ

ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ

ΝΕΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ (12.30μμ-8μμ) 3Ο ΓΕΛ

ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΣ ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

  • ΚΑΜΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ-ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΗ-ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ-ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ- ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΜΟΝΙΜΩΝ
  •  ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΦΡΑΓΜΩΝ
  • ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ
  • ΚΑΤΩ ΟΙ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟΙ ΝΟΜΟΙ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ-ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ-ΚΑΜΙΑ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ
  • ΔΗΜΟΣΙΟ-ΔΩΡΕΑΝ-ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ-ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ-ΠΡΟΝΟΙΑΣ-ΣΥΝΤΑ-ΞΗΣ – ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΣΥ
  • ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΠΟΛΥΠΑΘΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ – ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΒΙΑ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
  • ΕΙΡΗΝΗ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΛΑΩΝ
  • ΕΞΩ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ-ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ

Η ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ

ΣΥΝΕΒΑΛΕ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΔΙΕΚΔΙΗΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ

Συν, τη δύσκολη περυσινή χρονιά -που η κυβέρνηση της ΝΔ επέτεινε την αντιλαϊκή επίθεσή της, με τα αντιδραστικά μέτρα της ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ -Διαβάθμισης, της ακρίβειας, τους μισθούς της πείνας και την ποινικοποίηση των αγώνων- η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ βρέθηκε στην ΠΡΟΕΔΡΙΑ της ΕΛΜΕ , λόγω της εμπιστοσύνης που έδειξε η βάση στην πολύχρονη αντιστασιακή δράση της. Αναγνωρίσαμε και τιμάμε, με την καθημερινή πάλη μας, αυτή την εμπιστοσύνη, επιδιώκοντας σταθερά να ΑΝΑΔΟΜΗΣΟΥΜΕ αγωνιστικά την ΕΛΜΕ, να περιφρουρήσουμε και να διευρύνουμε τις κατακτήσεις μας, να επανασυνδέσουμε τους συναδέλφους με το ΔΣ, να τους συσπειρώσουμε στο συλλογικό σώμα της ΕΛΜΕ και να συμπορευτούμε με άλλους φορείς ενάντια στην ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ-κατηγοριοποίηση, αδιοριστία, φτώχεια, διάλυση του ΕΣΥ, ποινικοποίηση και εμπλοκή της χώρας στα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα.

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ανέλαβε τη θέση της προεδρίας και το αξίωμα του βοηθού ταμία (ταμείο αλληλοβοήθειας), αφού πρώτα κατέθεσε ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ, προτείνοντας τις βασικές ΑΡΧΕΣ της συλλογικής ΠΑΛΗΣ στις άλλες παρατάξεις που συγκρότησαν το προεδρείο. Για πρώτη φορά συγκροτήθηκε ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ, με στόχο το συλλογικό συμφέρον και την ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ στην αντιλαϊκή πολιτική και ΟΧΙ με κριτήριο τα εκλογικά ποσοστά του ΑΝΑΛΟΓΙΚΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ που ΔΕΝ στηρίζεται στις αρχές της συνδ. δράσης και υποστηρίζεται από τις παρατάξεις που βάζουν ανοιχτά πλάτη στην επίθεση (ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ-ΠΕΚ/ΠΑΣΚ), αλλά και από εκείνες που δηλώνουν ότι είναι απέναντι (ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ-ΠΑΜΕ).

ΟΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΟΡΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

ΚΑΤΑΘΕΣΑΜΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ των ΟΜΟΡΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ της πόλης και της επαρχίας, την ημέρα της συγκρότησης του προεδρείου, ξεκινώντας αμέσως, την επομένη. Από την πόλη.. Οι συναντήσεις αυτές πραγματοποιήθηκαν για πρώτη φορά και με ΕΠΙΤΥΧΙΑ, μετά από πολύχρονη αδράνεια που είχαν επιβάλει οι μέχρι πρόσφατα κυρίαρχες παρατάξεις ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ-ΠΕΚ/ΠΑΣΚ. Η ανάγκη της βάσης για ενημέρωση, επικοινωνία και οργάνωση της πάλης επιβεβαιώθηκε με τη μαζική συμμετοχή και το γόνιμο διάλογο που αποτυπώθηκαν σε όλες τις συναντήσεις (3ο ΓΕΛ-8ο Γυμνάσιο-12ο Γυμνάσιο-Μοίρες, Αρκαλοχώρι, 1ο ΕΠΑΛ). Οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν ΔΥΟ φορές την περυσινή συνδ. χρονιά, μια στην αρχή και μια στο τέλος, τονώνοντας το αγωνιστικό φρόνημα των συναδέλφων.

Η ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ-ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΗ-ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ

ΠΡΟΤΑΞΑΜΕ την ΑΝΑΤΡΟΠΗ της ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ σε όλα τα επίπεδα (ατομική, μέντορες-συντονιστές, αυτοαξιολόγηση) ως κεντρικό θέμα για τη συγκρότηση του προεδρείου και σταθήκαμε στο πλευρό των πολλαπλώς απειλούμενων συναδέλφων, με αποτέλεσμα να ΠΕΙΣΘΟΥΝ οι περισσότεροι και να απορρίψουν τους εκφοβισμούς των νέων επιθεωρητών για.. συμμόρφωση. Ενδεικτικά αναφέρουμε τα εξής: α) Ευθύς εξ αρχής, από τη θέση της προεδρίας ανατρέψαμε στην εκπομπή του ΚΡΗΤΗ TV τη σαθρή επιχειρηματολογία Διοικητικού Στελέχους υπέρ της αξιολόγησης, αναδεικνύοντας τον αντιδραστικό χαρακτήρα της. Στις πολλές συνεντεύξεις και δηλώσεις σε τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά και έντυπα μέσα, αναδείξαμε την ΑΝΤΙΘΕΣΗ της ΕΛΜΕ στον επιθεωρητισμό, στην άρση της μονιμότητας και την ιδιωτικοποίηση. β) Καταθέσαμε πρόταση για ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ από ΟΛΕΣ τις μορφές Αξιολόγησης, η οποία ψηφίστηκε πλειοψηφικά από τις παρατάξεις του προεδρείου, ενώ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΤΗΚΕ(!) από τις παρατάξεις ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΚ/ΠΑΣΚ, οι οποίες δήλωσαν «αντίθεση» ΜΟΝΟ στην ατομική αξιολόγηση, την οποία όμως δεν προασπίστηκαν. Ο εκπρόσωπος της ΠΕΚ και μέλος του ΔΣ ΑΠΕΚΡΥΨΕ ως διευθυντής επαρχιακού ΓΕΛ τις αξιολογήσεις που έγιναν στο σχολείο τουΚαταθέσαμε ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΜΦΗΣ στο εκπρόσωπο της ΠΕΚ για λόγους αρχής και δημοκρατικής λειτουργίας του σωματείου, η οποία ψηφίστηκε από τις παρατάξεις του προεδρείου. γ) Δώσαμε βαρύτητα ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ στα σχολεία που προγραμματίζονταν αξιολογήσεις, από τις οποίες ΑΠΟΥΣΙΑΖΕ η ΠΕΚ/ΠΑΣΚ, δείχνοντας την πλήρη περιφρόνησή της στους συλλογικούς αγώνες. Επίσης, η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ με την ισχνή και περιστασιακή παρουσία της στις συγκεντρώσεις έπαιζε κυρίως το ρόλο του… παρατηρητή. Ξεπέρασε όμως κάθε το όριο δεοντολογίας, με την ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ της νομιμότητας της πλειοψηφικής ΑΠΟΦΑΣΗΣ της ΕΛΜΕ για ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ από την ΑΥΤΟ-ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ, με επιχειρηματολογία κινδυνολογίας και εκφοβισμού της βάσης, που δεν έχουν καμία σχέση με την αριστερή συλλογική ηθική. Μάλιστα, στις επισκέψεις της στα σχολεία, αλλά και στο ΔΣ γίνεται κήρυκας… αναβίωσης «του κομμουνιστικού κινδύνου» (!), δηλώνοντας ότι «εκθέτουμε τους συναδέλφους σε κίνδυνο»(!) Πρόκειται για βαθύτατα αντιδραστική αντίληψη και πρακτική, σε απόλυτη ευθυγράμμιση με τη θέση του… επίσημου ΣΥΡΙΖΑ που δεν θεωρεί επικίνδυνο το κεφάλαιο(!), αλλά προφανώς τις διεκδικήσεις.

Και οι δυο παρατάξεις: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ/ΣΥΝΕΚ και ΠΕΚ/ΠΑΣΚ τάσσονται ΥΠΕΡ της… «καλής» αξιολόγησης και συμπορεύτηκαν στο πρόσφατο συνέδριο της ΟΛΜΕ με τη ΔΑΚΕ, καταθέτοντας ΚΟΙΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ(!) . Με φύλλο συκής τα περιώνυμα «κοινά κείμενα» συμμετέχει στην Αυτοαξιολόγηση η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ/ΣΥΝΕΚ μαζί με τη ΔΑΚΕ(!), ενώ η ΠΕΚ/ΠΑΣΚ δηλώνει υπέρ της Αυτο-αξιολόγησης και συμμετέχει.., χωρίς συγκάλυψη. Όμως, και η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ-ΠΑΜΕ υιοθέτησε στο ζήτημα της αυτό-αξιολόγησης επικίνδυνη ΠΟΛΥΓΛΩΣΣΙΑ, συμμετέχοντας και απέχοντας, κατά τη συγκυρία, χωρίς σταθερές αρχές, όπως φάνηκε και στην πρόσφατη ΓΣ της ΟΛΜΕ, όπου η ευθύνη της για την οριακή έλλειψη πλειοψηφίας για απόφαση ενάντια στην αυτοαξιολόγηση ήταν προφανής.

ΑΝΤΙΣΤΑΘΗΚΑΜΕ ΣΤΟΝ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΕΣ

Ορθώσαμε τείχος αντίστασης στον εκφοβισμό των συναδέλφων από τους νέους επιθεωρητές με όλα τα συλλογικά μέσα. α) Προτείναμε συνάντηση του ΔΣ με τους νεοδιόριστους, που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία δυο φορές, εμψυχώνοντας τους συναδέλφους, β) καταθέσαμε πρόταση επίσκεψης και συζήτησης με τους νέους επιθεωρητές, που πραγματοποιήθηκε, αλλά έμειναν πιστοί στο αντιδραστικό μέτρο γ) Καταθέσαμε ΔΥΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ των αυταρχικών και ΕΚΦΟΒΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ των ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΩΝ που ψηφίστηκαν πλειοψηφικά: τη μια για τη χρήση WEB στην αξιολόγηση στο δια ζώσης λειτουργούν σχολείο που καταψηφίστηκε από την ΠΕΚ (εμφανίστηκε… συνήγορος της επιθεωρήτριας) και την άλλη για την αξιολόγηση συναδέλφου την ημέρα της γενικής απεργίας για τα θύματα των Τεμπών! δ) Συμμετείχαμε στις «ενημερωτικές» συναντήσεις των συμβούλων με τους συναδέλφους, αναδεικνύοντας την απόφαση της ΕΛΜΕ για ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ και στηρίζοντας τους, ε) Δώσαμε τις δυνάμεις μας για ΜΑΖΙΚΕΣ ΓΣ (σε δυο συμμετείχε εκπρόσωπος της ΟΛΜΕ) που ανύψωσαν την αγωνιστική διάθεση της βάσης. Ο μαχητικός ρόλος της ΕΛΜΕ αναδείχτηκε και στη διαδικτυακή επικοινωνία με την ΟΛΜΕ.

ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΑΜΕ ΤΗ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ

ΠΑΛΕΨΑΜΕ για την ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ της ΟΜΗΡΙΑΣ των ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΩΝ, με πρόταση κειμένου απόφασης που πλειοψηφικά έγινε θέση της ΕΛΜΕ, με πολλές στάσεις εργασίας και παραστάσεις διαμαρτυρίας στη ΔΙΔΕ και την ΠΔΕ, διεκδικώντας την ΑΠΑΛΛΑΓΗ τους από το καθεστώς του «δόκιμου υπαλλήλου», με την υπογραφή διαπιστωτικής πράξης που όμως ΔΕΝ έγινε αποδεκτή από τους διευθυντές. ΠΡΟΤΑΞΑΜΕ ως μείζον το πρόβλημα της ΑΔΙΟΡΙΣΤΙΑΣ και των πολλών κενών, της σταδιακής πρόσληψης ελάχιστων ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ και της τοποθέτησής τους σε πολλά σχολεία, ενώ διεκδικήσαμε την κάλυψη των βασικών αναγκών στέγης τους σε μια περίοδο ακρίβειας. Τα ζητήματα αυτά αναδείξαμε ήδη από την έναρξη της χρονιάς, με συνεχείς παραστάσεις διαμαρτυρίες στην ΔΙΟΙΚΗΣΗ, πολλές δηλώσεις και συνεντεύξεις στα ΜΜΕ, διεκδικώντας την ΑΜΕΣΗ ΚΑΛΥΨΗ όλων των κενών, ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΜΟΝΙΜΩΝ, καθώς και τη ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ των ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ

ΑΝΤΙΣΤΑΘΗΚΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ-ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ

 ΟΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ στους ΜΙΣΘΟΥΣ της πείνας αποτέλεσε πρώτιστο αίτημα στη δράση μας, όπως δείχνει το πλαίσιο της συγκρότησης του προεδρείου και η συνολική πάλη μας όλη τη χρονιά: Καταδικάσαμε την πολιτική της εξαθλίωσης (730 ευρώ ο νεοδιόριστος!), τα επιδόματα-ψυχία, την πολιτική της φτώχειας που επιβάλλει η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας και επιτείνοντας την μνημονιακή πολιτική των προκατόχων της (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ). Καλέσαμε σε μαζική ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ στις απεργίες, στις στάσεις εργασίας και σε όλες τις ενημερώσεις και τα μετερίζια του αγώνα (ΓΣ, ενημερωτικές συναντήσεις, συγκεντρώσεις, συνεντεύξεις κλπ). Καταθέσαμε πρόταση απεργίας με κλιμάκωση και προοπτική, που ψηφίστηκε στη ΓΣ της ΕΛΜΕ, αλλά δεν πέρασε στην ΓΣ της ΟΛΜΕ. ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ την ΕΠΑΝΑΚΑΤΑΚΤΗΣΗ των δικαιωμάτων σάρωσε η μνημονιακή καταιγίδα και αυξήσεις στους μισθούς , ώστε να ζούμε με αξιοπρέπεια.

ΚΑΤΩ ΟΙ ΑΝΤΙΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ-ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ-

ΚΑΜΙΑ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ-ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ –

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ

Προασπιστήκαμε με σθένος τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και σταθήκαμε στο πλευρό ΟΛΩΝ των διωκόμενων αγωνιστών και συνδικαλιστών (απόφαση της ΕΛΜΕ, συνεντεύξεις, ενημερώσεις κλπ) Ταχθήκαμε κατά των ηλεκτρονικών εκλογών και καλέσαμε σε ΜΑΖΙΚΗ ΑΠΟΧΗ από τις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες για ΠΥΣΔΕ-ΑΠΥΣΔΕ-ΚΥΣΔΕ, στις οποίες ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ(!) ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ και ΠΕΚ/ΠΑΣΚ, βάζοντας πλάτη και σε αυτό το μαύρο, αντιδραστικό μέτρο. ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ το σύστημα της Απλής Αναλογικής, το ψηφίσαμε στο ΔΣ και θα το υποστηρίξουμε στη ΓΣ. Καταδικάσαμε την… εισβολή της αστυνομίας στο στέκι του Ευαγγελισμού, την καταστολή και την αντιδημοκρατική στάση της Συγκλήτου.

ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΑΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ

Καταγγείλαμε το κρατικό έγκλημα στα ΤΕΜΠΗ και τις τραγικές συνέπειές του στα θύματα συνολικά στα λαϊκά στρώματα. Κ αταθέσαμε ξανά πρόταση απόφασης στο Δ.Σ της ΕΛΜΕ -και αναδείκνυε τις ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ, αλλά και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ ) και για το λόγο αυτό ΔΕΝ ψηφίστηκε από την ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ και ΠΕΚ/ΠΑΣΚ. Καταθέσαμε τις δυνάμεις για μαζική συμμετοχή στην απεργία και τη συγκέντρωση, τονίζοντας από το βήμα της συγκέντρωσης τα αίτια της τραγωδίας. Καταγγείλαμε και την εξώθηση του άτυχου νεαρού στη θάλασσα και τον πνιγμό, καταδικάζοντας την ασυδοσία του εφοπλιστικού κεφαλαίου.

ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΑΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΣΥ

ΔΗΜΟΣΙΟ-ΔΩΡΕΑΝ-ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ-ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ-ΠΡΟΝΟΙΑΣ-ΣΥΝΤΑΞΗΣ

Στη συγκρότηση του προεδρείου προτάξαμε ως αδιαπραγμάτευτο αίτημα στη δημόσια-δωρεάν-καθολική υγεία και περίθαλψη και ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΑΜΕ την υποχρηματοδότηση και διάλυση του ΕΣΥ, που επιβάλλει η κυβέρνηση της ΝΔ, στη βάση των επιταγών ολιγαρχίας και της λυκοσυμμαχίας της ΕΕ που ακολουθούσαν και οι προκάτοχοί της (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ). Αντισταθήκαμε μαχητικά στην κατάργηση του ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟΥ, καταθέτοντας πρόταση απόφασης που ΔΕΝ ψηφίστηκε από την ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ και ΠΕΚ, γιατί αναδείκνυε και τις ευθύνες των ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ στην ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ. Κηρύξαμε στάση εργασίας και καλέσαμε σε συμμετοχή. Από την πύλη του Βενιζελείου μέχρι το βήμα της συγκέντρωσης η φωνή και οι διεκδικήσεις της ΕΛΜΕ αναδείκνυαν τα αιτήματά μας. Αντιστοίχως, στηρίξαμε και κινητοποιήσεις στο ΠΑΓΝΗ, αλλά και εκείνες που αφορούν σε άλλα περιφερειακά νοσοκομεία της Κρήτης.

ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΑΜΕ ΕΞ ΑΡΧΗΣ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ,

ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΒΙΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

 Καταθέσαμε πρόταση ψηφίσματος καταδίκης της σιωνιστικής βίας και υποστήριξης του ματωμένου και αδούλωτου Παλαιστινιακού λαού -που ΔΕΝ ψηφίστηκε από τις ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ και ΠΕΚ/ΠΑΣΚ, γιατί κρατούσαν ΙΣΕΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ(!) μεταξύ θύτη και θύματος, βάζοντας πλάτη στο ιμπεριαλιστικό δόγμα του τρόμου- αλλά και πρόταση οργάνωσης του πρώτου συλλαλητηρίου αλληλεγγύης των Παλαιστινίων, το οποίο πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, ανοίγοντας το δρόμο. Οργανώσαμε και δεύτερο συλλαλητήριο που ήταν επίσης μαζικό, ενώ συμμετείχαμε και σε εκείνο των εργατικών σωματείων, στηρίζοντας με ψηφίσματα τα αντιιμπεριαλιστικά συλλαλητήρια στη Σούδα.

ΣΤΗΡΙΞΑΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΤΗΣ ΒΙΑΝΝΟΥ

Αποδεχτήκαμε την αίτηση του συλλόγου διεκδίκησης των Γερμανικών Επανορθώσεων, καταθέσαμε πρόταση κειμένου απόφασης της ΕΛΜΕ που αποτέλεσε και θέση του σωματείου μας, στηρίξαμε (με τοποθετήσεις στις εκδηλώσεις, αφίσα, κείμενα και ενημερώσεις στους συλλόγους) τον συλλογικό αγώνα ενάντια στη ναζιστική κτηνωδία, ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΑΜΕ με ψήφισμα την…ένταξη σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα της …επίσκεψης μαθητών στο Κακό Πουλί των Χανίων –σύμβολο της Ναζιστικής Κατοχής-, δεχόμενοι τη δριμεία …κριτική της ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ(!)

ΠΗΡΑΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΚΟΙΝΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

Τιμήσαμε την αντιφασιστική, αντιιμπεριαλιστική εξέγερση στο Πολυτεχνείο, καταθέτοντας εγκαίρως (6 Νοέμβρη) πρόταση στο ΔΣ που υπερψηφίστηκε για οργάνωση της συγκέντρωσης από την ΕΛΜΕ, στέλνοντας την πρόταση συνδιοργάνωσης σε ΟΛΑ τα σωματεία και τους φοιτητικούς, με στόχο ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, χωρίς αποκλεισμούς Η επιτυχία, η μαζικότητα και η ενότητα της συγκέντρωσης δικαίωσε την πρωτοβουλία μας. Τονίσαμε τον αντιφασιστικό και αντιϊμπεριαλιστικό χαρακτήρα του Νοέμβρη, εκπροσωπώντας την ΕΛΜΕ στην εκδήλωση των φοιτητικών συλλόγων(16/11) που έγινε με επιτυχία.

ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΩΝ

Υπηρετούμε σταθερά, χωρίς ταλαντεύσεις, την αρχή της ενότητας στη συλλογική πάλη, της αντίστασης στην πολιτική της φτώχειας και ιμπεριαλιστικής υποτέλειας και της αντίθεσης στο συνδικαλισμό της συναίνεσης. Υποστηρίξαμε τη θέση μας με συνέπεια και στην Απεργία της ΑΔΕΔΥ, όταν οι υπόλοιπες αριστερές παρατάξεις καλούσαν αλλού. Δεν συγχέουμε τη γεωγραφία των συγκεντρώσεων με την αντίθεση θέσεων.

ΔΩΣΑΜΕ ΒΑΡΥΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ

Επιδιώξαμε να συνδέσουμε το διεκδικητικό παλμό με την καλλιτεχνική έκφραση, υποστηρίζοντας όλα τα αιτήματα για καλλιτεχνικές δράσεις. Υποστηρίξαμε την επιτυχημένη θεατρική παράσταση «Ο επιθεωρητής» του Γκόγκολ, (με αποφάσεις, τοποθετήσεις), συνδέοντάς την με τον αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση. Συγχαίρουμε και τιμάμε τη συμμετοχή των συναδέλφων, καθώς και εκείνων που δραστηριοποιούνται στις ομάδες κλασικού και σύγχρονου χορού.

ΠΗΡΑΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΗΣ ΕΛΜΕ

 Η συνδ. στέγη είναι ζήτημα ύψιστης σημασίας, όμως τα γραφεία της ΕΛΜΕ είχαν εγκαταλειφθεί για πολλά χρόνια από τις πρώην κυρίαρχες παρατάξεις (ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ και ΠΕΚ). Καταθέσαμε την πρόταση της αναδιοργάνωσής τους, η οποία ολοκληρώθηκε με επιτυχία, με τη συμμετοχή και τη δράση των παρατάξεων του προεδρείου, ενώ οι δυο άλλες παρατάξεις είχαν ρόλο… παρατηρητή . Αντίστοιχη μέριμνα λαμβάνουμε και για τη διασφάλιση αυτής της συλλογικής ιδιοκτησίας.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το