Ανταπόκριση Νέα Υόρκη

Κείμενο – φωτογραφίες – video Αρης Χατζηστεφάνου

Στη Νέα Υόρκη εκατοντάδες άτομα που διαδήλωναν ενάντια στις μαζικές σφαγές αμάχων από τα ισραηλινά στρατεύματα στη Γάζα εισήλθαν στον ιστορικό σιδηροδρομικό σταθμό Grand Central Station στο κέντρο του Μανχάταν. Ιδιαίτερα αισθητή ήταν η παρουσία εβραϊκών οργανώσεων που καταδίκαζαν τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που πραγματοποιεί το κράτος του Ισραήλ.

Οι συγκεντρωμένοι φώναζαν συνθήματα όπως «Ναι στον ιουδαϊσμό, όχι στο σιωνισμό», «η Παλαιστίνη θα ελευθερωθεί από το ποτάμι ως τη θάλασσα» και «λευτεριά στην Παλαιστίνη». Νεαρές κοπέλες από διαφορετικές εθνικότητες και θρησκείες κρατούσαν φωτογραφίες από τα παιδιά που δολοφόνησαν τα ισραηλινά κατοχικά στρατεύματα κατά τη διάρκεια της τελευταίας επιδρομής στη Γάζα.

Οι αστυνομικές δυνάμεις που είχαν συγκεντρωθεί δεν εμπόδισαν τους διαδηλωτές να διασχίσουν τον ιστορικό σιδηροδρομικό σταθμό που βρισκόταν σε ώρα αιχμής ενώ κράτησαν σε απόσταση τέσσερις (4) υποστηρικτές του Ισραήλ που επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν αυτοσυγκέντρωση αλλά αποδοκιμάστηκαν από περαστικούς.

H πορεία συνέχισε προς το κτίριο των Ηνωμένων Εθνών αφού σταμάτησε έξω από το προξενείο της Αιγύπτου όπου οι συγκεντρωμένοι φώναξαν συνθήματα ενάντια στο δικτατορικό καθεστώς του Καϊρου και άλλων αραβικών καθεστώτων που συνεργάζονται με το Ισραήλ όπως η Σαουδική Αραβία.

Δείτε τις φωτογραφίες και το video που κατέγραψε ο φακός του Info-war.gr στη Νέα Υόρκη.

grand central station demonstration for palestine in new york city

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το