Πραγματοποιήθηκε παρέμβαση – διαδήλωση στα Γιάννενα την Πέμπτη 10-12 για να καταγγείλει την αστυνομική καταστολή που έχει προηγηθεί όλο το προηγούμενο διάστημα και ιδιαίτερα στις 17 Νοέμβρη, στις 26 Νοέμβρη και 6 Δεκέμβρη. Χαιρετίζουμε ένα αξιόλογο, δεδομένων των συνθήκων, δυναμικό ανένταχτων αγωνιστών που συμμετείχαν στη διαδήλωση παρά το γενικευμένο κλίμα φόβου που προσπαθεί να  καλλιεργήσει η κυβέρνηση. Έντονη ήταν για μια ακόμα φορά η παρουσία της αστυνομίας.

Στην διαδήλωση συμμετείχε και καλούσε το Μ-Λ ΚΚΕ και η νεολαία Πορεία με διακριτό πανό, τρικάκια και μοίρασμα της προκήρυξής του. “Τώρα πρέπει να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να πραγματοποιηθεί απεργιακή συγκέντρωση και κινητοποίηση στις 15 Δεκέμβρη, ημέρα κατάθεσης του αντιλαϊκού προϋπολογισμού. Μόνο έτσι, με μαζικότητα και οργάνωση μπορούν οι αγώνες να νικήσουν και να μπει φραγμός στις χουντοαπαγορεύσεις και στην αντιλαϊκή επίθεση”. Ακολουθεί η ανακοίνωση που μοιράστηκε στη σημερινή διαδήλωση.

Καταγγελία για το όργιο καταστολής και  εκφοβισμού του λαού.

Η κυβερνητική  εκστρατεία καταστολής  και  κατασυκοφάντησης  με  πρόσχημα την πανδημία μετά το όργιο της  τρομοκρατίας και του εκφοβισμού του λαού τις προηγούμενες ημέρες  στον  επέτειο του Πολυτεχνείου και στην απεργία στις 26/11 όπου οι προσαγωγές μετατρέπονται σε συλλήψεις   και η  επιβολή εξοντωτικών προστίμων δεν έχουν τέλος. Εκστρατεία τρόμου ενάντια στη νεολαία και το λαό τη μέρα μνήμης της στυγερής δολοφονίας του Αλ. Γρηγορόπουλου από την αστυνομία με βάση τη νέα αστυνομική διαταγή, όμοια με αυτή που εξέδωσε και για τον τριήμερο γιορτασμό του Πολυτεχνείου, απαγόρευσε  καθολικά τις συναθροίσεις συνεχίζεται.

 Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, αρνούμενη να στηρίξει το δημόσιο σύστημα  υγείας, όχι μόνο έχει αφήσει απροστάτευτους τους εργαζόμενους και τον  ελληνικό λαό μπροστά στην επιδημία αλλά προκλητικά χρησιμοποιεί την  επιδημία σαν “ευκαιρία” για να περάσει σκληρά αντιλαϊκά μέτρα και σαν  μέσο για να επιβάλει εκτεταμένες αντιδημοκρατικές απαγορεύσεις.

Οι κατασταλτικές δυνάμεις έδειξαν ότι είναι πολύ καλά εκπαιδευμένες  στο ρόλο της ισοπέδωσης κάθε έννοιας συνταγματικού και λαϊκού  δικαιώματος και στην επιβολή του δόγματος του τρόμου στον «εχθρό-λαό». Ένα πραγματικό πογκρόμ προσαγωγών και συλλήψεων εξαπέλυσε ξανά η κυβέρνηση σε βάρος εκατοντάδων αγωνιστών, χθες 6 Δεκέμβρη στην επέτειο της δολοφονίας του Αλ. Γρηγορόπουλου. Τελικά η αστυνομία προχώρησε σε 374 προσαγωγές, αποκαλύπτοντας το όργιο της κυβερνητικής βίας και τρομοκρατίας, από τους οποίες μάλιστα οι 135 μετατράπηκαν σε συλλήψεις με τα γνωστά στημένα, διάτρητα κατηγορητήρια. Ανάμεσα στους συλληφθέντες υπάρχουν μέλη και στελέχη των οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, του ΚΚΕ(μ-λ), του ΝΑΡ και του ΣΕΚ.

Το Μ-Λ ΚΚΕ καταγγέλλει αυτό το όργιο αστυνομικής βίας και τρομοκρατίας που θυμίζει μέρες χούντας και απαιτεί την άμεση απελευθέρωση των αγωνιστών, την απόσυρση όλων των κατηγοριών, το σταμάτημα κάθε δίωξης και την παραγραφή των προστίμων.

Καλούμε όλο το δημοκρατικό κόσμο να καταγγείλει τα κυβερνητικά μέτρα χουντικής έμπνευσης, την πολιτική της καταστολής και της τρομοκρατίας, και να παλέψει για την υπεράσπιση των θεμελιωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών του.

Καλεί τα συνδικάτα εν όψει της ψήφισης του αντιλαϊκού προϋπολογισμού στη βουλή αλλά και για την καταγγελία της τρομοκρατικής καταστολής, της περιστολής των δικαιωμάτων και της ενίσχυσης του Δημόσιου συστήματος υγείας να καλέσουν το επόμενο διάστημα νέες κινητοποιήσεις.

Σπάζοντας το κλίμα του φόβου και της τρομοκρατίας με μαζικούς αγώνες ο λαός και η νεολαία θα ορθώσουν ακόμα περισσότερο την αντίσταση τους και θα φράξουν το δρόμο στην άγρια αντιλαϊκή πολιτική!

Η κυβερνητική τρομοκρατία δεν θα περάσει.

Στην τρομοκρατία απαντάμε με το δυνάμωμα των μαζικών αγώνων ενάντια στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική

 Μ-Λ ΚΚΕ (Κ.Ο. Ιωαννίνων)

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το