Λίγες μέρες μετά το μεγαλειώδες πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Πέμπτης 28/1/21, μέλος του Φοιτητικού Συλλόγου του τμήματος Φυσικής του ΕΚΠΑ, έλαβε κλήση από την Ασφάλεια μετά από εισαγγελική παραγγελία για παροχή ανωμοτί εξηγήσεων για δήθεν τελεσθέντα αδικήματα τον Οκτώβριο του 2019

Η Ανακοίνωση του Φοιτητικού Συλλόγου του τμήματος Φυσικής

Στη σχετική ανακοίνωση του Φοιτητικού Συλλόγου του τμήματος Φυσικής που καταδικάζει το περιστατικό, τονίζεται:

«Δεν έχουν τέλος οι χουντικές πρακτικές της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Μία εβδομάδα μετά τη μεγαλειώδη κινητοποίηση φοιτητικών συλλόγων, εκπαιδευτικών σωματείων, γονέων, μαθητών και φορέων εργαζομένων και εν μέσω μαζικών γενικών συνελεύσεων των φοιτητικών συλλόγων, ο συνάδελφός μας Π. Π., φοιτητής του τμήματος Φυσικής ΕΚΠΑ λαμβάνει κλήση από την Ασφάλεια μετά από εισαγγελική παραγγελία για παροχή ανωμοτί εξηγήσεων για δήθεν τελεσθέντα αδικήματα τον Οκτώβριο του 2019!!

Ενάμιση χρόνο μετά, θυμήθηκε η Ασφάλεια να “πατάξει το έγκλημα” κατασκευάζοντας για άλλη μια φορά κατηγορίες και συκοφαντώντας τον συνάδελφό μας, πιστεύοντας ότι έτσι θα μας τρομοκρατήσει, όπως έχει επιχειρήσει πολλάκις με ωμή καταστολή, πρόστιμα και τυφλές συλλήψεις στο σωρό.

Η χρονική συγκυρία αυτής της δίωξης δεν είναι τυχαία. Η κυβέρνηση φοβάται το λαϊκό κίνημα που παλεύει για τα αυτονόητα δικαιώματά του σε παιδεία-υγεία-δουλειά με δικαιώματα, την ίδια στιγμή που η ίδια φέρνει προς ψήφιση ένα κατάπτυστο νομοσχέδιο για την παιδεία, απολύει, κόβει μισθούς και εγκληματεί σε βάρος της υγείας του λαού.

Η δίωξη του συναδέλφου μας είναι καθαρά πολιτική και συνδικαλιστική. Με αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση θέλει να καταστήσει σαφές πως όποιος αγωνίζεται θα συλλαμβάνεται ή θα ξυλοκοπείται από τα όργανα της τάξης που θέλουν να φέρουν μέσα στις σχολές μας.

Δεν πρόκειται να της περάσει!
Να παύσει τώρα κάθε δίωξη του συναδέλφου μας!
Να ακυρωθούν όλα τα πρόστιμα για πολιτική δράση, να σταματήσουν τώρα όλες οι διώξεις των αγωνιστών!

Καλούμε όλη την κοινωνία να συμπορευθεί με τα δίκαια αιτήματα των Φοιτητικών Συλλόγων για δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους, για ελεύθερα πανεπιστήμια!

Όλοι και όλες την Πέμπτη 4/2, 13:00 Προπύλαια.
Όλοι και όλες στις Γενικές Συνελεύσεις.

Ο λαός και η νεολαία θα ζήσει ελεύθερα!»

Όλοι στις διαδηλώσεις της Πέμπτης 4/2 ενάντια στο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο! Στο δρόμο σπάμε την τρομοκρατία!

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το