Φυλάκιση και χρηματική ποινή προβλέπει τροποποιητική διάταξη  του Σχεδίου Νόμου του υπουργείου Παιδείας που κατατέθηκε προς ψήφιση, στη Βουλή, σε όσους εμποδίζουν αυθαίρετα ή διαταράσσουν σοβαρά τη λειτουργία (συλλογικού ή μονοπρόσωπου οργάνου):

  • Υπηρεσιακών Συμβουλίων εκπαιδευτικών κλπ
  • Συγκλήτων ΑΕΙ
  • Πρυτανικών Συμβουλίων κλπ
  • Με οποιονδήποτε τρόπο, προκαλούν διακοπή ή σοβαρή   διατάραξη της ομαλής λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας ή υπηρεσίας οργανισμού τοπικής αυτοδιοίκησης  ή ΝΠΔΔ .

Μέχρι τρία χρόνια φυλάκιση στους “καταληψίες”

Επίσης τιμωρούνται έως τρία χρόνια φυλάκιση ή χρηματική ποινή σε όποιους έρχονται παράνομα σε δημόσιες υπηρεσίες παρά τη  ρητή εναντίωση της υπηρεσίας που τους χρησιμοποιεί.

Τόσο πολύ φοβούνται και οχυρώνονται έτσι με χουντικής κοπής νόμους;

…μας φοβούνται και μας σκοτώνουν. Φοβούνται τον ουρανό που κοιτάζουμε, φοβούνται το πεζούλι που ακουμπάμε, φοβούνται το αδράχτι της μητέρας μας και το αλφαβητάρι του παιδιού μας, φοβούνται τα χέρια σου που ξέρουν να αγκαλιάζουν τόσο τρυφερά και να μοχτούν τόσο αντρίκια, φοβούνται τα λόγια που λέμε οι δυο μας με φωνή χαμηλωμένη, φοβούνται τα λόγια που θα λέμε αύριο όλοι μαζί, μας φοβούνται, αγάπη μου και όταν μας σκοτώνουν, νεκρούς μας φοβούνται πιο πολύ…

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το