Ήταν μία ακόμα από τις κατασκευασμένες ιστορίες της αστυνομίας. Από εκείνες που βγάζουν μάτι. Με τον Δημήτρη Ινδαρέ και τα παιδιά του που τα βάπτισαν καταληψίες. Και καταλαβαίναμε όλοι πως αν δεν έπεφταν πάνω σε δημόσιο πρόσωπο θα την είχαν περάσει την ιστορία τους μια χαρά.

Αυτά τα κάνει η αστυνομία, το γνωρίζουμε, το θέμα είναι τι κάνουν τα ΜΜΕ. Με τη μία βρέθηκαν δημοσιογράφοι με εμπειρία και μεγάλοι σε ηλικία (όχι τίποτε πρωτοετείς) να υιοθετήσουν πλήρως την ιστορία όπως τη σέρβιρε η αστυνομία.

Αποτέλεσμα εικόνας για Κανέλλης Ηλίας

Ιδού τι έγραψε στα ΝΕΑ ο Ηλίας Κανέλλης, που έχασε μεν τον Αθήνα 9.84, αλλά ευτυχώς κέρδισε την ΕΡΤ:

«…. Ακριβώς έτσι έγιναν χθες τα πράγματα. Μπήκε η αστυνομία σε μια κατάληψη στο Κουκάκι. Οι καταληψίες αμύνθηκαν, αρχικά με πέτρες, ξύλα, μεταλλικά αντικείμενα, με μπογιές, με τη χρήση πυροσβεστήρων. Όταν οι αστυνομικοί κατάφεραν να ανακαταλάβουν τον χώρο, δύο καταληψίες προσπάθησαν να διαφύγουν από τη διπλανή ταράτσα, που ήταν η ταράτσα του πατρικού σπιτιού τους. Οι αστυνομικοί πέρασαν στην ταράτσα και τους συνέλαβαν – μαζί με τον πατέρα τους, που προσπάθησε να τους εμποδίσει….».

«Ακριβώς έτσι έγιναν χθες τα πράγματα», λοιπόν, για τον Ηλία Κανέλλη και ας ήρθε το βίντεο της «Εφημερίδας των Συντακτών» να δείχνει τον σκηνοθέτη με τα παιδιά του στο μπαλκόνι του σπιτιού τους, να παρακολουθούν την επιχείρηση της αστυνομίας.

Από κοντά και ο Δημήτρης Οικονόμου του ΣΚΑΪ με ένα tweet που το έσβησε κάποιες ώρες μετά:

«Κατάληψη με τη μανούλα τους έκαναν “σκληροί αντεξουσιαστές”. Μεσοτοιχία με το κτίριο της κατάληψης ήταν όλως τυχαίως το πατρικό τους στο οποίο προσπάθησαν να διαφύγουν κατά την αστυνομική επέμβαση. Τι ζούμε…»

Το ίδιο και ο Τάκης Θεοδωρόπουλος στην έντυπη «Καθημερινή» με άρθρο του που, όλως παραδόξως, δεν ανέβασαν και στην ηλεκτρονική τους έκδοση. Γιατί, άραγε; Ιδού η φωτογραφία:

Απορείς πώς τόσο έμπειροι δημοσιογράφοι πέφτουν σε τέτοιο σφάλμα. Εκτός και αν δεν είναι σφάλμα. Ο Δημήτρης Οικονόμου πάντως, όπως διαβάζουμε στο NoNews, ζήτησε συγγνώμη:

«Κακώς που κάποιοι από εμάς (τους δημοσιογράφους) πήραν θέση υπέρ της μιας ή της άλλης πλευράς. Ανάμεσα σε αυτούς ήμουν κι εγώ. Και το παραδέχομαι», είπε για τα γεγονότα στο Κουκάκι.

Αποτέλεσμα εικόνας για τακης θεοδωρόπουλος

Ενώ και ο Τάκης Θεοδωρόπουλος μετά την κατακραυγή προσπάθησε να τα μπαλώσει λίγο τα πράγματα, αλλάζοντας το ποίημά του:

«Ας πούμε ότι δεχόμαστε τον ισχυρισμό του σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ ότι δεν έχει σχέση με την όμορη κατάληψη στο Κουκάκι. Ομως, όταν σου χτυπάει την πόρτα η αστυνομία και σου ζητεί πρόσβαση στην κατοικία σου διότι δίπλα περιφέρονται εγκληματίες τι κάνεις; Ανοίγεις την πόρτα ή ζητείς παρέμβαση του εισαγγελέα και η γυναίκα σου τηλεφωνεί στον ΣΚΑΪ για να καταγγείλει την παραβίαση του οικογενειακού ασύλου της; Ενεργοποιούνται τα αντανακλαστικά της θολοκουλτούρας που σου επιβάλλει ότι η αστυνομία είναι ο εχθρός, ακόμη κι αν δεν θεωρείς σύμμαχό σου τους καταληψίες, ενώ μετέχεις της θολοκουλτούρας τους».

Πηγή: Δημήτρης Κανελλόπουλος – efsyn.gr

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το