ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΣΥΡΟΥ – ΤΗΝΟΥ – ΜΥΚΟΝΟΥ

ΔΕ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΙΣΟ ΑΙΩΝΑ ΠΙΣΩ

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Το τελευταίο χρονικό διάστημα η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ πρόσθεσε άλλον έναν κρίκο στην αλυσίδα της υποβάθμισης και της οπισθοδρόμησης του δημόσιου σχολείου, αρνούμενη να μονιμοποιήσει τους εκπαιδευτικούς που διορίστηκαν το 2020 και έχουν ήδη κλείσει την προβλεπόμενη από τον νόμο 2ετία, προκειμένου να εφαρμόσει την ατομική αξιολόγηση.

Μάλιστα τις τελευταίες ημέρες, σε ένα κρεσέντο νεοσυντηρητικών και ξεπερασμένων αντιλήψεων, επιδιώκει την επιστροφή στα χρόνια του επιθεωρητισμού (πριν το 1982) και την εφαρμογή – επιβολή της αντιδραστικής αξιολόγησης, αρχικά των νεοδιόριστων και στη συνέχεια όλων των εκπαιδευτικών.

Με το βλέμμα στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας, την παιδαγωγική μας ελευθερία, το εργασιακό μας παρόν και μέλλον, την ίδια την αξιοπρέπειά μας, δεν μπορούμε να επιτρέψουμε την επανεκκίνηση αυτού που είχε καταργηθεί 41 χρόνια πριν.

Οι εκβιασμοί «για μονιμοποίηση νεοδιόριστων με συμμετοχή στην αξιολόγηση» είναι ένα παραμύθι με κακό τέλος. Η αποδοχή της διαδικασίας αξιολόγησης για μονιμοποίηση νεοδιόριστων ισοδυναμεί με την αποδοχή μη μόνιμης εργασίας. Επιτρέποντας να εκκινήσει μια τέτοια διαδικασία θα βρεθούμε σε μια δια βίου αγωνία, ομηρία και υποταγή του παιδαγωγικού μας ρόλου στις ορέξεις της κάθε κυβέρνησης, προκειμένου να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε στο δημόσιο σχολείο.

Την ίδια ώρα η οικονομική πίεση εντείνεται, με την ανεξέλεγκτη ακρίβεια να εξανεμίζει τους καθηλωμένους μισθούς και να οδηγεί σε περαιτέρω φτωχοποίηση και δραματική υποβάθμιση της ποιότητας της καθημερινής μας ζωής.

Είναι ώρα αγώνα, αντίστασης, μάχης. Απέναντι στην τμηματική είσοδο των νέων επιθεωρητών στις τάξεις μας, να αντεπιτεθούμε σε όλο το μέτωπο. Δεν τους χαρίζουμε τις ζωές μας και το δημόσιο σχολείο.

Απέναντι σε μια κυβέρνηση που δεν κρατάει ούτε τα προσχήματα, που πριν τις εκλογές μας απειλεί και μας στέλνει στα σχολεία επιθεωρητές, οι εκπαιδευτικοί θα δώσουμε την απάντηση μας στον δρόμο, με τον αγώνα μας.

Απαιτούμε από το Δ.Σ της ΔΟΕ να λάβει χωρίς καθυστέρηση όλες τις αναγκαίες αποφάσεις για την ακύρωση των αναχρονιστικών εμμονών του υπουργείου και τη διεκδίκηση για τους εκπαιδευτικούς δικαιωμάτων και μισθών αξιοπρέπειας.

Μπροστά σε όλα αυτά, ο Σύλλογός μας καλεί όλες και όλους τις/τους συναδέλφους σε Έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις και στα τρία νησιά αρμοδιότητάς του. Είναι πρωταρχικής προτεραιότητας η συμμετοχή μας, η συζήτηση και η λήψη αποφάσεων σε αυτές τις συνελεύσεις.

Καλούμαστε να αποφασίσουμε τον αγωνιστικό σχεδιασμό σχετικά με το σύνολο των διεκδικήσεών μας, καθώς και τις αναγκαίες αγωνιστικές μορφές για να ακυρώσουμε την εφαρμογή της ατομικής αξιολόγησης μπροστά και στην ολομέλεια προέδρων της ΔΟΕ. Γι’ αυτό η συμμετοχή όλων μας είναι απαραίτητη. Να μη λείψει καμιά/κανείς!

Οι έκτακτες Γ. Σ. του Συλλόγου μας θα πραγματοποιηθούν ως ακολούθως:

Τη Δευτέρα 30 Γενάρη στη Μύκονο, στις 18:00, στο 2ο ΔΣ

Την Τρίτη 31 Γενάρη στη Σύρο, στις 18:00 στο 5ο ΔΣ

Την Τετάρτη 1 Φλεβάρη στην Τήνο, στις 18:00, στο 3ο ΔΣ

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΘΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ – ΑΝΤΙΛΑΪΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ

Η ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΣΥΝΘΗΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος Η Γραμματέας

Αναστάσιος  Μουκατεμίδης-Ιωαννίδης Αικατερίνη Ξενάκη

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το