Γέμισε πάλι το ΣΗΜΑ στη χθεσινοβραδινή τρίτη εκδήλωση για την Παλαιστίνη.

Η εκδήλωση “Ένα τραγούδι για την Παλαιστίνη” που οργανώθηκε με πρωτοβουλία της Παλαιστινιακής Παροικίας της Ελλάδας σε συνεργασία με τη νεολαία “Πορεία” κράτησε καθηλωμένους τους φίλους που συνέρρευσαν για άλλη μια φορά στο ΣΗΜΑ.

Μετά από σύντομους χαιρετισμούς από εκπρόσωπο της Πορείας, της Παλαιστινιακής Παροικίας και της Πρεσβείας του Ιράν, παρουσιάστηκε ένα σύντομο αλλά μεστό βίντεο για την ιστορία της Παλαιστινιακής υπόθεσης, τις συνθήκες στα κατεχόμενα, την αντίσταση, την τελευταία εισβολή του Ισραήλ και τις αντιδράσεις σ’ όλο τον κόσμο. Κατά γενική ομολογία, το βίντεο φώτισε άγνωστες πλευρές της Παλαιστινιακής υπόθεσης και κράτησε αμείωτη την προσοχή των παρευρισκόμενων.

Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν δύο βίντεο με τραγούδια του σπουδαίου Ιρανού καλλιτέχνη Μοχσέν Ταβασολί, από τα δεκάδες που έχει συνθέσει για την Παλαιστίνη, ενώ ο ίδιος τραγούδησε στα περσικά, στα αραβικά και στα αγγλικά και καταχειροκροτήθηκε από το κοινό.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μελοποιημένα ελληνικά τραγούδια σε στίχους Παλαιστίνιων ποιητών (Μαχμούντ Νταρουίς – Σαχίμ Αλ Κάσεμ), τα οποία τραγούδησε η Βασιλική Τσιφτσή, που επίσης καταχειροκροτήθηκε από τους φίλους του ΣΗΜΑτος.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το