ΣΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ, Η ΕΛΛΑΣ, Ο ΣΑΛΤΙΜΠΑΓΚΟΣ…

• Είναι στο υπουργείο ναυτιλίας και με άλλο σαλτιμπάγκο στο άμυνας δίνουν εντολή, τα σκάφη του λιμενικού να εμβολίζουν και να αναποδογυρίζουν βάρκες, οι διασωθέντες από σαπιόβαρκα να ξαναμπούν με τη βία στο σάπιο και να “σπρωχτούν” πίσω, στον πάτο της θάλασσας. Ακόμη και η Frontex αισθάνεται ντροπή και αρνείται να εκτελέσει την εντολή.
• Είναι Γερμανός μεγαλοναζί, ανεπιθύμητος στις περισσότερες χώρες, έρχεται να συνδράμει τις εγχώριες Κου Κλουξ Κλάνες, ξέρει την ιστορία των προγόνων του φονιάδων με μπότες της Βέρμαχτ, απειλεί για νέα Καλάβρυτα, τρώει κατακέφαλη φεγγαρόπετρα και αποχωρεί.
• Είναι δήμαρχος κάπου στην ενδοχώρα, εταιρεία σε νησί, πρόεδρος ΠΑΕ, εφοπλιστής και όλοι μαζί μαζεύουν στραγάλια και σταφίδες για να ταΐσουν την ύαινα, τους λαθροπατριώτες, που ξαμολύθηκαν με καραμπίνες στον “εχθρό”, δηλαδή τον πιο βομβαρδισμένο, τον πιο κυνηγημένο, τον πιο ξεριζωμένο.
• Είναι υπαλληλίσκος στο δήμο Καλαμαριάς και συγκεντρώνει πλαστικές χειροπέδες, για να συνδράμει στη σύλληψη, καταλήστευση, βασανισμό και λιντσάρισμα των πιο κυνηγημένων
• Είναι πρόεδρος στο “Σύλλογο Κυνηγών Λαθρομεταναστών”. Φτιάχνει social media ομάδα και μοστράρει χειροβομβίδες, στιλέτα, χατζάρες και ρηθέν του Μιλτιάδη απ’ τη ναυμαχία της Σαλαμίνας. Μετά την αποκάλυψη, συνεχίζει στο ρυθμό του τριώδιου και, μεταμφιεσμένος σε κότα που γεννά αυγά φιδιού, ανασκευάζει τα λεχθέντα του Μιλτιάδη σε αυτολεξεί, “Ήταν μια ανοησία, δεν τα εννοούσαμε”.
• Ο σαλτιμπάγκος είναι αρχηγός κοινοβουλευτικού κόμματος, μισθώνεται αδρά από την ελληνική – τρόπος του λέγειν – δημοκρατία και πλασάρει αλοιφή κατά του κορονιού, με την ονομασία “Βυζαντινόν”. Ο πλασιέ – αρχηγός – θεραπευτής αναμένεται να κυκλοφορήσει και νέο σκεύασμα για αιμορροϊδες, με την ονομασία “Θερμοπύλες”.


• Είναι καθηγήτρια λοιμωξιολογίας, συστήνει μάσκες για τον ιό της νέας κοινωνικής τρομοκράτησης αλλά εξαιρεί τα κουταλάκια της θείας μετάληψης, σ’ ένα κρεσέντο επιστημονικής φαντασίας και γελοιότητας.
• Είναι μητροπολίτης, πριν καιρό επικαλείται το “δος μοι τούτο τον ξένον, ος ως ξένος δεν έχει πού την κεφαλήν κλίναι, κάνει κωλοτούμπα και ανασκευάζει το συγκλονιστικό τροπάριο, σύμφωνα με τους ραψωδούς Αδωνομπογδανοβορίδηδες.
• Είναι δημοσιοκάφρος της ΕΡΤ ΑΕ και, κατά τη δημοσιοκαφρική σχολή του Πορτοσαλτ-ιμπάγκου, μεταδίδει από το κρατικό μέσο φασιστικού εμετού πως απωθήθηκαν 7000 εισβολείς, βρέθηκαν περούκες και τα γυναικόπαιδα είναι ψεύτικα.

Ελπίζω πως φυσάει σήμερα ένα βοριαδάκι, που θα διώξει τα σύννεφα. Ελπίζω μετά την κατακέφαλη φεγγαρόπετρα στο Γερμανό μεγαλοναζί, που δεν πρόκαμε να προσλάβει ως δεσμοφύλακα για τα νέα Άουσβιτς την άσχημη παχύδερμη ύαινα της Θερμής Λέσβου, όπου να ‘ναι, έρχεται κι ο μετεωρίτης.

Νίνα Γεωργιάδου

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το