Στην τύχη της έχει αφεθεί η δημόσια Υγείας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη εδώ και χρόνια, με την κατάσταση συνεχώς να επιδεινώνεται και να περιστατικά να πληθαίνουν.

Μετά τα όσα τραγικά καταγράφονται στον «Άγιο Σάββα» με την υπολειτουργία του μαγνητικού τομογράφου εδώ και καιρό μόνο με έναν ειδικευόμενο γιατρό, μια νέα περίπτωση έρχεται στη δημοσιότητα και αφορά αυτή τη φορά το νοσοκομείο Μεταξά.

Ένα από τα μεγαλύτερα αντικαρκινικά ιδρύματα της χώρας λειτουργεί εδώ και περίπου 20 ημέρες με ένα από τα δύο μηχανήματα ακτινοβολίας. Μάλιστα, σύμφωνα με το documento, στο νοσοκομείο δεν λειτουργεί ούτε ο εξομοιωτής που χρησιμοποιείται για τον σχεδιασμό των κατάλληλων σχημάτων προκειμένου να γίνει στοχευμένη ακτινοβολία.

Αποτέλεσμα αυτού είναι να καθυστερούν ή ακόμη και να χάνονται πολύτιμες θεραπείες για καρκινοπαθείς.

Χαρακτηριστική η καταγγελία του Τάκη Ανδρακάκου στο Facebook ο οποίος αναφέρει «…το κόστος μιας τέτοιας θεραπείας σε ιδιωτικό ίδρυμα είναι απαγορευτικό… Ξοδεύτηκαν μερικά εκατομμύρια ανά την επικράτεια για λαμπάκια τώρα τις γιορτές, είμαι σίγουρος ότι όλοι θα ένιωθαν μεγαλύτερη ικανοποίηση αν ένα μέρος αυτών ξοδευόταν για την (πιθανή) θεραπεία κάποιων συνάνθρωπων τους κι ας έβλεπαν λιγότερα λαμπάκια.. Ενέκριναν μια αύξηση της τάξεως του 46% για τους μισθούς υπουργών και υφυπουργών, ας ήταν 40% και το υπόλοιπο ας το ξόδευαν για την ανακούφιση και την ελπίδα κάποιων…».

Ο ίδιος επισημαίνει ότι στις εκκλήσεις του για να φτιαχτεί το ακτινολογικό μηχάνημα, οι υπεύθυνοι του απαντούν ότι περιμένουν ένα ανταλλακτικό, το οποίο όμως «δεν έρχεται ποτέ».

πηγή: efsyn.gr

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το