Εικόνες και καταστάσεις που οι περισσότεροι θα βεβαίωναν ότι αφορούν τον «τρίτο κόσμο» εκτυλίχθηκαν από τη Δευτέρα, στη «ζηλευτή» (σύμφωνα με το Θεοχάρη) Ελλάδα.
Με τις πρώτες νιφάδες χιονιού ο κεντρικός οδικός άξονας της χώρας έκλεισε, ενώ εκατομμύρια κάτοικοι -ακόμη και στην πρωτεύουσα- βρέθηκαν χωρίς ρεύμα από την αρχή της κακοκαιρίας.
Το οδικό δίκτυο με λίγα εκατοστά χιονιού έσβησε, ενώ εκχιονιστικά μηχανήματα δεν υπήρχαν ούτε καν για τις κεντρικές οδικές αρτηρίες της Αθήνας.

Ολόκληρες περιοχές, όπως η Εύβοια, έμειναν χωρίς ρεύμα από το βράδυ της Κυριακής. Πέντε μέρες μετά δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά, λίγα χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας, εξακολουθούν να παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και νερό. Άνθρωποι πάγωσαν στα σπίτια τους, ζωές χάθηκαν… και μια χυδαία προπαγάνδα χρέωσε κάθε περιστατικό στο χιονιά ή ακόμη και στην ατομική ευθύνη των κατοίκων!

Όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν τα δημοσιεύματα: «Ο νεκρός αντιμετώπιζε σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα και χρειαζόταν υποστήριξη της αναπνοής του από μπουκάλα οξυγόνου. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, από τη Δευτέρα υπήρχε διακοπή ρεύματος με αποτέλεσμα να μην υπάρχει παροχή οξυγόνου από την μπουκάλα η οποία για να λειτουργήσει χρειάζεται ρεύμα και δυστυχώς ο 80χρονος δεν είχε και γεννήτρια».

Ο δεύτερος πέθανε στην Εύβοια επειδή δεν λειτουργούσε η συσκευή οξυγόνου! Επειδή μια ολόκληρη περιοχή στην Εύβοια δεν είχε ρεύμα για δυο μέρες. Και ακόμα και τώρα δεν έχει! Επειδή το επιτελικό κράτος της ΝΔ δεν μπορεί ούτε αυτό να διασφαλίσει.

Και αυτοί οι θάνατοι δεν χρεώνονται στην ανύπαρκτη πολιτική προστασία. Χρεώνονται στο «χιονιά» αλλά και στο γεγονός ότι το θύμα «δεν είχε και γεννήτρια»! Έχουν εξαντλήσει το θράσος και τη χυδαιότητα τα ΜΜΕ στην προσπάθειά τους να συγκαλύψουν τις κυβερνητικές ευθύνες με το αντιδραστικό ιδεολόγημα της ατομικής ευθύνης.

Πίσω από τους κομπασμούς και τις καθημερινές «υπεύθυνες» ενημερώσεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας κρύβεται ένα κράτος που δεν μπορεί να διασφαλίσει ούτε τις στοιχειώδεις υποδομές, ούτε τις στοιχειώδεις λειτουργίες για να μην πεθαίνουν οι άνθρωποι αβοήθητοι από το κρύο.

Στην πραγματικότητα, με όλες αυτές τις ενημερώσεις που προηγήθηκαν από τον κρατικό μηχανισμό ενόψει της κακοκαιρίας, επιχειρήθηκε να παρουσιαστεί -για μια ακόμη φορά- ένα χειμωνιάτικο καιρικό φαινόμενο ως μία ακόμη θεομηνία. Όπως συνέβη πριν λίγο καιρό με τις πλημμύρες. Όπως συνέβη ακόμη πιο πριν με τις φωτιές.

Στην πραγματικότητα, το απόλυτο δόγμα και το μοναδικό μέτρο της πολιτικής προστασίας εδώ και ένα χρόνο είναι το «Μένουμε σπίτι». Είτε αυτό αφορά την πανδημία, είτε οποιοδήποτε καιρικό φαινόμενο.

Όχι, οι νεκροί και τα θύματα που χρεώνονται στο «χιονιά» είναι θύματα της κυβερνητικής πολιτικής. Πρέπει να λογοδοτήσουν αυτοί που άφησαν ολόκληρες περιοχές χωρίς ρεύμα για μέρες. Για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα δίκτυα της ΔΕΗ μετά από όλες αυτές τις ιδιωτικοποιήσεις, για τις οποίες πανηγυρίζουν οι «άριστοι» της ΝΔ. Για τη διάλυση και ανυπαρξία κάθε υποδομής πραγματικής πολιτικής προστασίας. Για την παντελή έλλειψη κάθε επένδυσης για τη συντήρηση των δικτύων. Ο ίδιος ο ΑΔΜΗΕ υπολογίζει σε 250.000 τα νοικοκυριά μόνο στην Αττική που έμειναν χωρίς ρεύμα για χρονικό διάστημα που, σε πολλές περιπτώσεις, ξεπέρασε και τις 24 ώρες. Προβλήματα που εξακολουθούσαν να παραμένουν σε πολλές περιοχές, μέρες μετά τη χιονόπτωση.

Από τον κορονοϊό μέχρι τις βροχές και τις χιονοπτώσεις, το επιτελικό κράτος της ΝΔ αποδεικνύεται το ίδιο εγκληματικό και επικίνδυνο. Όσο χυδαία και καταθλιπτική και αν είναι η προπαγάνδα τους, η αλήθεια δεν μπορεί παρά να αποκαλύπτεται.

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το