Δελτίο τύπου από τη σύσκεψη ενάντια στις συνδικαλιστικές και πολιτικές διώξεις

ΠΕΜΠΤΗ 21/3, 18:30 – ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

Πραγματοποιήθηκε η δεύτερη σύσκεψη (Τρίτη 27/2) ενάντια στη βιομηχανία διώξεων που στήνεται ενάντια σε αγωνιζόμενους εκπαιδευτικούς, αλλά και στο γενικότερο κλίμα τρομοκρατίας και χτυπήματος της συνδικαλιστικής και πολιτικής δράσης.

Στη νέα σύσκεψη εκτός από τους εκπροσώπους που είχαν παρευρεθεί και συμφωνήσει στην προηγούμενη -Πέμπτη 22/2- (το δημοτικό σχήμα “Ανυπότακτος Κορυδαλλός”, την πολιτική οργάνωση Κόκκινο Νήμα, τον Σύλλογο Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής, την Λαϊκή Αντίσταση Πειραιά, την Αγωνιστική Παρέμβαση Γ΄ Δυτικής Αθήνας, την Ταξική Πορεία και τις Αγωνιστικές Κινήσεις ΑΕΙ-ΤΕΙ), δήλωσαν στήριξη εκπρόσωποι από τον Εκπαιδευτικό Όμιλο Αντιτετράδια της Εκπαίδευσης, την Αγωνιστική Παρέμβαση Νέας Σμύρνης-Καλλιθέας-Μοσχάτου, την ΟΡΜΑ (Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού) και την Εργατική Συμμαχία στα Δυτικά.

Όλοι οι παρευρισκόμενοι συμφώνησαν ότι:

  • Οι διώξεις εκπαιδευτικών για συνδικαλιστική και πολιτική δράση είναι πολύ σοβαρό ζήτημα και συνδέεται με τη γενικότερη κατεύθυνση τρομοκρατίας και καταστολής αγωνιστών, σωματείων και κινημάτων.
  • Το ζήτημα δεν αφορά μόνο τους εκπαιδευτικούς, αλλά θα πρέπει να ανοιχτεί και να συνδεθεί και με άλλα αγωνιζόμενα κομμάτια που πλήττονται και χτυπιούνται. Χαρακτηριστικά παραδείγματα η απόλυση του διοικητικού υπαλλήλου του ΕΚΠΑ, οι διώξεις συνδικαλιστών της ΠΕΝΕΝ με την κατηγορία της παρεμπόδισης εκτέλεσης των δρομολογίων των πλοίων σε ημέρα πανεργατικής απεργίας, αλλά και όλο το πλέγμα καταστολής που θέλει να κάμψει τις φοιτητικές και λαϊκές κινητοποιήσεις.
  • Το ζήτημα αυτό πρέπει να απαντηθεί με όρους μαζικού κινήματος και κινητοποιήσεων, με στόχο να παρθούν πίσω όλες οι διώξεις.

Για όλους αυτούς τους λόγους αποφασίστηκε:

  • Να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση και διαδήλωση την Πέμπτη 21/3 στις 18:30 στην Πλατεία Δημοτικού Θεάτρου,στον Πειραιά, που έχει υπάρξει επίκεντρο των διώξεων το τελευταίο διάστημα. Με προπαγάνδισή της σε όλους τους χώρους (σχολές, σωματεία, γειτονιές κτλ) για να είναι μαζική.
  • Να βγει αφίσα και προπαγανδιστικό υλικό για το ζήτημα.
  • Να οργανωθεί συνέντευξη τύπου την Παρασκευή 15/3 για την πλατύτερη διάδοση της κινητοποίησης και της πρωτοβουλίας.
  • Να υπάρξει συντονισμός και κοινή δράση με άλλες αντίστοιχες πρωτοβουλίες και κινήσεις, ώστε το ζήτημα να αναδειχθεί με μαζικότερους όρους.
  • Να πραγματοποιηθεί εκδήλωση στις 16/4 στο Πανεπιστήμιο Πειραιά.

Για την καλύτερη οργάνωση όλων των παραπάνω αλλά και τον εμπλουτισμό των δράσεων ανανεώθηκε το ραντεβού με νέα ανοικτή σύσκεψη την Τρίτη 12/3 στις 18:30 στα γραφεία της ΕΛΜΕ Πειραιά (3ο ΓΕΛ Πειραιά, Μαυρομιχάλη 14).

Καλούμε κάθε συλλογικότητα-πρωτοβουλία-κίνηση και αγωνιστή/στρια να συντονιστούμε και να δράσουμε από κοινού για να καταγγελθεί πλατιά η βιομηχανία συνδικαλιστικών και πολιτικών διώξεων και να απαιτηθεί να παρθούν όλες πίσω.

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ & ΚΙΝΗΣΕΙΣ-ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ-ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ

27/2/2024

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το