Με παλμό και μαζική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου προς την πρεσβεία των ΗΠΑ, που ξεκίνησε περίπου στις 4.30 το απόγευμα και ολοκληρώθηκε στις 7:30 το βράδυ της Κυριακής.

Η πορεία πραγματοποιήθηκε με αυξημένη αστυνομική παρουσία σε όλους τους δρόμους από τους οποίους περνούν τα μπλοκ των διαδηλωτών. Σύμφωνα με την αστυνομία, στους δρόμους βρίσκονται 5.000 αστυνομικοί, ενώ από αέρος πετούν drones και ελικόπτερο της αστυνομίας.

ΛΑΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Μαζικότατο και το μπλοκ της Λαϊκής Αντίστασης – Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας (ΛΑ-ΑΑΣ) με τα μπλοκ του Μ-Λ ΚΚΕ, της Πορείας, του ΚΚΕ (μ-λ) και των Αγωνιστικών Κινήσεων.

Συλλήψεις στα Εξάρχεια

EUROKINISSI

Την ίδια στιγμή, η αστυνομία, εφαρμόζοντας το δόγμα του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, περί καταστολής και με εμμονή στην περιοχή των Εξαρχείων, προχώρησε σε αστυνομικές επιχειρήσεις, συλλήψεις και προσαγωγές, μετατρέποντας τα Εξάρχεια σε μια αστυνομοκρατούμενη -και «νεκρή» από κόσμο- περιοχή. 

Οι επιχειρήσεις αυτές έρχονται μετά τις προκλητικές δηλώσεις του υπουργού στο «Βήμα της Κυριακής», με τον κ. Χρυσοχοΐδη να δηλώνει μεταξύ άλλων πως «Τελειώσαμε με την ανοχή της ανομίας και την παρακμή της βίας».

Έτσι, ενώ η πορεία βρισκόταν σε εξέλιξη, η αστυνομία προχώρησε σε επιχειρήσεις στην περιοχή των Εξαρχείων. Ειδικότερα, οι αρχές προχώρησαν σε 6 συλλήψεις, έπειτα από έφοδο σε πολυκατοικία πολυκατοικία στην οδό Σπυρίδωνος Τρικούπη 3, καθώς -σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ.- στην ταράτσα του κτιρίου εντόπισαν μολότοφ, αντιασφυξιογόνες μάσκες, πέτρες κι άλλα αντικείμενα. Οι συλληφθέντες μεταφέρθηκαν στη ΓΑΔΑ. 

Στη συνέχεια, αστυνομικοί εισήλθαν σε πολυκατοικία στην οδό Στουρνάρη 4 και προχώρησαν σε έρευνες. Περίπου στις 6:15, οι αστυνομικοί προχώρησαν σε δύο προσαγωγές, καθώς έβγαλαν εκτός του κτιρίου δύο άτομα με χειροπέδες. 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το