Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού Αργυρούπολης – Χρήστος Κορτζίδης

Πολύ ενημερωτική και ενδιαφέρουσα η διαδικτυακή εκδήλωση για την αξιολόγηση των σχολείων με τους Χρήστο Κάτσικα, Νίκο Καμήλο, Κώστα Θεριανό, Σταύρο Γκούζο, Βίκυ Μιχαλοπούλου, Πόλυ Σύριγγα και Κατερίνα Στέλλιου.

Όπως αναφέρθηκε από τους ομιλητές και τις ομιλήτριες η αξιολόγηση δεν έρχεται μόνη της. Συνδυάζεται με πολιτικές που εισάγουν τους μηχανισμούς της αγοράς στην εκπαίδευση (αγοραιοποίηση).

Το μοντέλο της είναι δεμένο με ένα νήμα με τη λεγόμενη αυτονομία της σχολικής μονάδας και την αποκέντρωση και οδηγεί με μεγάλη ένταση στα σχολεία πολλών ταχυτήτων, στην ταξική διαφοροποίηση στο ίδιο το περιεχόμενο του σχολείου όπου εργαλειοποιείται ότι είναι μετρήσιμο, στην ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών, στην ενίσχυση του ρόλου της γονεϊκής επιλογής, η χημεία των οποίων αποδομεί τον δημόσιο χαρακτήρα του εκπαιδευτικού συστήματος.

Η διεθνής εμπειρία από χώρες στις οποίες εφαρμόστηκαν παρόμοια μοντέλα αξιολόγησης προειδοποιεί ότι οι κολακείες προς τους γονείς από τις κυβερνήσεις ότι θα έχουν δήθεν την ελευθερία επιλογής καλού σχολείου, είναι άνευ αντικρίσματος γιατί δεν επιλέγουν μόνο οι γονείς το σχολείο της αρεσκείας τους, διαλέγουν και τα σχολεία επίσης τους/τις μαθητές/τριες που θα τους επιτρέψουν να διατηρήσουν την καλή τους φήμη.

Ολόκληρη η εκδήλωση στο βίντεο που ακολουθεί

Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού Αργυρούπολης – Χρήστος Κορτζίδης

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το