Αφορμή για το σημείωμα αυτό αποτέλεσε η στάση μελών της ΔΑΠ στη Φιλοσοφική Σχολή Αθήνας, που με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο φανέρωσε το πραγματικό περιεχόμενο της φυσιογνωμίας και των αντιλήψεων της φοιτητικής παράταξης της Νέας Δημοκρατίας. Αναφέρουμε χαρακτηριστικά δύο περιστατικά, που κατά τη γνώμη μας αποτελούν τρανταχτά παραδείγματα για τις αντιδραστικές απόψεις που κυριαρχούν στο εσωτερικό της ΔΑΠ.

Περιστατικό 1ο: Όταν καταθέσαμε ψήφισμα ως Φοιτητική Πορεία για την καταδίκη του αμερικανοκίνητου πραξικοπήματος στην Βενεζουέλα, το οποίο η ΔΑΠ καταψήφισε δήθεν «επειδή δεν αφορούσε ζητήματα της σχολής», μια σειρά μέλη της ανέφεραν σε μέλη της Φοιτητικής Πορείας πως «ο δικτάτορας Μαδούρο θα πάθει ό,τι πάθατε κι εσείς στον Εμφύλιο». Στη συνέχεια, όταν τα μέλη της Φοιτητικής Πορείας απάντησαν στο ακροδεξιό παραλήρημα, οι φοιτητές της ΔΑΠ απείλησαν να χειροδικήσουν εναντίον τους.
Περιστατικό 2ο: Σε ψήφισμα που οι δυνάμεις μας είχαν καταθέσει για την πραγματοποίηση Γενικής Συνέλευσης του φοιτητικού συλλόγου εν όψει της επετείου του Πολυτεχνείου, γίναμε για μία ακόμη φορά μάρτυρες αντίστοιχων αντικομμουνιστικών υστεριών, με αφορμή αυτή τη φορά την εφτάχρονη αμερικανοκίνητη στρατιωτικοφασιστική δικτατορία. «Η χούντα επιτέλεσε εθνικό έργο», «Μακρόνησος που σας χρειάζεται» και διάφορα άλλα μαργαριτάρια ακροδεξιάς κοπής που θα ζήλευε ακόμη και η Χρυσή Αυγή, ήταν μερικά μόνο χαρακτηριστικά παραδείγματα για το περιεχόμενο των αντιλήψεων που επικρατούν στο εσωτερικό της «γαλάζιας» νεολαίας.

Δεν μας προκαλεί καμία εντύπωση να εκφράζονται τέτοιου τύπου απόψεις από την ΔΑΠ, τη φοιτητική παράταξη της ΝΔ και της ΟΝΝΕΔ. Τίποτα λιγότερο δε θα μπορούσαμε να περιμένουμε από τους απόγονους της ΕΡΕ και του δεξιού και ακροδεξιού παρακράτους, του καθεστώτος της εξάρτησης και της υποτέλειας, που φυλάκισε και έστειλε στα ξερονήσια χιλιάδες κομμουνιστές, αριστερούς και δημοκράτες, που δολοφόνησε τον Λαμπράκη, τον Πέτρουλα και εκατοντάδες άλλους αγωνιστές. Θυμίζουμε εδώ τη δολοφονία του αριστερού καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα από τον αρχηγό της ΟΝΝΕΔ Πάτρας στις αρχές της δεκαετίας του ’90, καθώς και τις δεκάδες οργανωμένες τραμπούκικες επιθέσεις μελών της ΔΑΠ σε δυνάμεις της αριστεράς, με πιο πρόσφατη εκείνη σε μέλη της ΠΚΣ στο ΠΑΠΕΙ πριν από λίγες μέρες. Φαίνεται πως τα τσεκούρια του Βορίδη, οι «Rangers», οι Κένταυροι, τα ακροδεξιά και εθνικιστικά παραληρήματα στελεχών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποτελούν μάλλον τον κανόνα και όχι την εξαίρεση… Ο δρόμος για την ανασυγκρότηση του φοιτητικού κινήματος περνάει μέσα από την απομόνωση των δυνάμεων της ΔΑΠ, που φέρουν και το βασικό μερίδιο ευθύνης για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στους συλλόγους.

Στις 10 Απρίλη μαυρίζουμε τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ!
Ενισχύουμε τις δυνάμεις της αντίστασης και του αγώνα!
Στηρίζουμε-ψηφίζουμε Φοιτητική Πορεία!

Πηγή: Poreia.net

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το