δύσκολες εποχές για ευρωβουλευτές
Χρυσή Αυγή, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ.
Στις 27 Απριλίου του 2023 συμπληρώνονται δύο «γεμάτα» χρόνια επιτυχιών των ευρωβουλευτών μας, οι οποίοι βρέθηκαν στα φώτα της (αρνητικής) δημοσιότητας με μπροστάρη τον ευρωβουλευτή της Χ.Α., Γ. Λαγό. Θυμίζουμε, ήταν 27 Απριλίου 2021 όταν το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο ψήφιζε την άρση της ασυλίας του, που θα επέτρεπε στη συνέχεια τη σύλληψή του, καθώς και τη φυλάκισή του.

Πολλά και σημαντικά βήματα πραγματοποιήθηκαν συγκεντρωμένα μαζί το τελευταίο 5μηνο, και σίγουρα οι ευρωβουλευτές της Ελλάδας διεκδικούν κάποιον σχετικό τίτλο, καθώς δίπλα στους φασίστες δολοφόνους της Χ.Α., ήρθαν από τον Δεκέμβριο του ’22 μέχρι τον Απρίλιο του ’23, να προστεθούν τα πλυντήρια μαύρου χρήματος τα οποία ξέπλεναν ταυτόχρονα και τους μεγιστάνες του Κατάρ, οι απάτες και υπεξαιρέσεις χρηματικών ποσών, οι σεξουαλικές παρενοχλήσεις ή/και κακοποιήσεις, όλα αυτά από ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ. Θα έλεγε κανείς, όταν το ίδιο το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, οι Βρυξέλλες και οι βελγικές αρχές, αναγκάζονται να χαλάσουν την ευρωπαϊκή βιτρίνα, τις ευρωπαϊκές κουμπαριές και ισορροπίες, και σε κατηγορούν για το οτιδήποτε, τότε σίγουρα «κάτι είναι σάπιο στο βασίλειο της Δανιμαρκίας» (=Δανίας). Όπως και του Λαγού, τα ονόματα των Καϊλή, Σπυράκη, Γεωργούλη, καθώς και τα κόμματα στα οποία αυτοί ανήκουν, πρέπει να ακουστούν, διότι στην πραγματικότητα αποκαλύπτουν με παραστατικότητα και σημειολογικό βάθος, τις 50 αποχρώσεις του βούρκου, την αλυσιδωτή σαπίλα που διατρέχει το ελληνικό ευρωπαιόδουλο πολιτικό προσωπικό.

Για εκείνους που ήδη έχουν βιαστεί να δώσουν τα εύσημα στις άτεγκτες «βελγικές αρχές», επειδή τάχα δεν διστάζουν να εφαρμόσουν τον νόμο σε κάθε περίπτωση, περιοριζόμαστε να πούμε «μισός βούρκος δικός μας, μισός βούρκος δικός τους». Η Εύα Καϊλή, μπήκε στη σουίτα Χριστούγεννα και βγήκε Πάσχα, και ήδη την περιμένει ο ευρωπαϊκός μισθός της μαζί με τα επιδόματα, που φτιάχνουν για την Ελληνίδα ευρωβουλευτή ένα συνολικό ταμείο 9.500 ευρώ ανά μήνα. Καθόλου άσχημα, αν και έχασε τα εξτραδάκια της αντιπροέδρου.

επάγγελμα εισαγγελέας
► Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ήταν ο εκλεκτός της χούντας των συνταγματαρχών, η οποία επέλεξε (τον Απρίλιο του ’67) τον Κωνσταντίνο Κόλλια για πρωθυπουργό της Ελλάδας, υπηρετώντας από μια καινούρια θέση την προσπάθεια να δοθεί «νομιμοφάνεια» στο κατά τα άλλα δικτατορικό καθεστώς. Ο ανώτατος δικαστικός, κατέθεσε την ταπεινή συμβολή του στην 7ετία, δηλαδή σε μια από τις πιο μαύρες σελίδες της ελληνικής ιστορίας. Ήξερε όμως τους νόμους, απ’ έξω κι ανακατωτά.

►Εφόσον το επιτρέψει ο (πανταχού παρών) …Άρειος Πάγος, ο Κασιδιάρης και ο ναζιστικός εσμός, θα μπορέσουν να συμμετάσχουν στις εκλογές της 21ης Μαΐου, με νέο όνομα («Έλληνες – Εθνικό κόμμα») και νέο αρχηγό, τον πρώην αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Αναστάσιο Κανελλόπουλο, στη θέση δηλαδή του φυλακισμένου Ηλία Κασιδιάρη. «Μοιάζω για αχυράνθρωπος;», αναρωτιέται ο αντιεισαγγελέας με δημόσιες δηλώσεις του. Για αχυράνθρωπος, μπορεί να μη «μοιάζει». Δεν εξέχουν άχυρα από τα μπατζάκια και τα μανίκια του. Σίγουρα όμως μοιάζει με εισαγγελέα. Και σίγουρα διεκδικεί ρόλο αχυρανθρώπου. Αν τελικά του αναγνωριστεί.

► Παραδόξως, τρία από τα (συνολικά 6 αδέλφια) του Αναστάσιου Κανελλόπουλου, (δηλώνουν ότι) έχουν προοδευτικές καταβολές και πεποιθήσεις, και δημοσίως αναπτύσσουν αποστάσεις και αποδοκιμάζουν τις επιλογές του …αχυράνθρωπου αντιεισαγγελέα αδελφού τους. Ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον, προκαλούν οι υπογραφές τους: Δημήτριος Κανελλόπουλος, επίτιμος Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, Θεόδωρος Κανελλόπουλος, εν ενεργεία Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, Αθανάσιος Κανελλόπουλος, δικηγόρος στον Άρειο Πάγο. Εδώ, δεν μιλάμε για λειτούργημα ή, έστω, επάγγελμα. Εδώ μιλάμε για …κληρονομικό δικαίωμα (…«της πατριαρχίας», που θα ’λεγε και η αναρχία. Τα άλλα 3 αδέλφια της οικογένειας, είναι κορίτσια).

► Για να αντιμετωπίσει τον επίδοξο πρώην αντιεισαγγελέα Κανελλόπουλο, ο υπουργός επικρατείας Γ. Γεραπετρίτης (εκ μέρους της ΝΔ η οποία μάλλον επιλέγει να απαγορεύσει τους φασίστες για να μη χάνει ψήφους προς τα δεξιά της) «προσέγγισε» τον Αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου, Χρήστο Τζανερίκο. Φαίνεται ότι τον Τζανερίκο τον προσέγγισαν και άλλα μέλη της κυβέρνησης, οι οποίοι για να σιγουρέψουν το αποτέλεσμα έφτιαξαν τροπολογία αποκλεισμού της Χρυσής Αυγής και του Κασιδιάρη, με όποια μορφή κι αν κατέλθουν στις εκλογές. Όμως ο Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου θεώρησε την τροπολογία της κυβέρνησης, παρέμβαση στο έργο της δικαιοσύνης, και δείγμα έλλειψης εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του (είναι ο ίδιος που προεδρεύει του δικαστικού σχήματος, και επιλέγει τους άλλους 4 δικαστές, οι οποίοι αποτελούν την σύνθεση του Α1 πολιτικού τμήματος του Αρείου Πάγου), και παραιτήθηκε. (Μικρό το κακό. Σε δύο μήνες, πληροφορούμαστε, ο Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου θα έβγαινε, ούτως ή άλλως, στη σύνταξη).

►Τελικά, βρέθηκε και ένας εισαγγελέας που εργάζεται κανονικά, μήνα Απρίλιο: ο Εισαγγελέας Εφετών Αιγαίου, Οδυσσέας Τσορμπατζόγλου, δεν ενθουσιάστηκε με το πρωταπριλιάτικο αστείο του σεισμολόγου, Άκη Τσελέντη. Όχι μόνο αυτό, αλλά ο ανώτατος δικαστικός ζήτησε την εκτέλεση προκαταρκτικής έρευνας, με ερώτημα για «ποινικώς κολάσιμη πράξη του άρθρου 191 Π.Κ.» (διασπορά ψευδών ειδήσεων) για την ανάρτηση του σεισμολόγου, ο οποίος δεν κρατήθηκε να μη διερωτηθεί δημόσια: «Πόσο χαζός πρέπει να είναι κανείς για να πιστέψει ότι υπάρχει μια τρύπα που διαπερνά τη Γη μέσω της οποίας θα αδειάσει το Αιγαίο και θα πηγαίνουμε στα νησιά με τα αυτοκίνητα!».
Ελλάδα, η χώρα της εισαγγελίας.

21-4-2023

οι Πύλες του Πολιτικού Παραδόξου

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το