Σάλος έχει προκληθεί μετά τις δηλώσεις του υφυπουργού Παιδείας Άγγελου Συρίγου ο οποίος στην αγωνία του να υπερασπιστεί την εγκατάσταση αστυνομικής δύναμης εντός των ΑΕΙ, ανέφερε πως:
 
«Να θυμίσω ότι από το 1969 είχε ιδρυθεί μέσα στα Πανεπιστήμια αστυνομικό τμήμα, τουλάχιστον στις πανεπιστημιουπόλεις. Επομένως, υπήρχε αστυνομικό τμήμα μέσα στις πανεπιστημιουπόλεις»

Η επίμαχη δήλωση

Τι μας είπε λίγο πολύ ο κ. Συρίγος; Ότι δεν είναι κάτι καινούργιο η πανεπιστημιακή αστυνομία, αφού υπήρχε και στη χούντα. Την είχαμε ικανή για πολλά αυτή την κυβέρνηση, αλλά ότι θα επικαλείται απροκάλυπτα τη χούντα δεν το περιμέναμε ποτέ.

Επίσης παραμένει άγνωστο από πού αντλεί τη συγκεκριμένη πληροφορία ο υφυπουργός Παιδείας, καθώς δεν υπάρχει ιστορική καταγραφή και γνώση για τη λειτουργία αστυνομικών τμημάτων εντός των ΑΕΙ κατά τα μαύρα χρόνια της Χούντας (1967-1974). Ωστόσο, λειτουργούσε σε πλήρη ανάπτυξη το Σπουδαστικό της Ασφάλειας, το οποίο «διέπρεπε» στις συλλήψεις, στα βασανιστήρια, στην παρακολούθηση και στον χαφιεδισμό φοιτητών και πανεπιστημιακών.

Δείτε και αυτό:

Φοιτητική Πορεία: Όχι στη νέα χουντική απαγόρευση των δημόσιων συναθροίσεων! Όλοι στο δρόμο του αγώνα!
 

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το